Tak konecne existuje poriadna recenzia na tento novy system mikro 4/3. Posielam link:
http://www.dpreview.com/reviews/panasonicdmcg1/
Odporucam hlavne strany 28 - 30, kde je porovnany obrazovy vystup do RAW suborov s amaterskymi DSLR. Ako pozeram tak pozeram, ale ani Canon 450D sa nechyta na rozlisenie a ostrost tohto Panasonicu a to je uz co povedat.
Myslim, ze ked rozsiria ponuku skiel, bude to zaujimava volba pre tych, co nechcu vlacit kila v batohu. Co vy na to?
nechapem panasonic a olympus, ze na tento system uz nevydali aspon 5 objektivov.
sirokac, 2 zakladne (svetelny, normalny), sirokorozsahovy, 50 (po prepocte), telezoom, nejake pevne...
mohla to byt bomba, teraz je to minibombicka :( :( :(
tiez mam pocit ze to kus prepiskli s nacasovanim objektivov a uvadzacou cenou, necudoval by som sa keby prisiel s niecim podobnym niektory z dalsich vyrobcov APS-C resp FF zrkadloviek.. aj ked FF by sa do takehoto modelu asi integrovalo obtiazne, no uvidime co bude za 2 roky =)
Design novych objektivov chvilu trva. Aj Nikon a Canon nepredstavia na kazdej show 5 objektivov, vacsinou su to 1-2 objektivy na jednu show (2x do roka). Olympus zatial nema telo, mozno ho nechcel predstavit, kym nie je dost objektivov. Leica mala dost prace s objektivmy pre MF S2, tak v tom zostal Panasonic sam.
Design novych objektivov chvilu trva. Aj Nikon a Canon nepredstavia na kazdej show 5 objektivov, vacsinou su to 1-2 objektivy na jednu show (2x do roka). Olympus zatial nema telo, mozno ho nechcel predstavit, kym nie je dost objektivov. Leica mala dost prace s objektivmy pre MF S2, tak v tom zostal Panasonic sam.
nikon a canon maju dostatok objektivov z cias kinofilmu, cize nemali potrebu prist s celym systemom. ale ked chces prerazit s niecim novym, musis ponuknut bud komplex, alebo radsej do toho nechod.
uprimne, kupil by si si pocitac, keby si nemohol dokupit tlaciaren, skenner, mys, joystick, ...?
micro 4/3 je system pre amaterske fotografovanie. Ked si pozries vonku na ludi tak 80-90% majitelov zrkadloviek ma len set objektivy. Vacsinu zakaznikov oslovi jednoduchsie ovladanie a nepozeraju do buducnosti na ponuku dalsich objektivov. Pre mna a pre teba to zatial nie je, ale vacsine ludi to staci.
S tymi objektivami mas pravdu, asi sa uz nevedeli dockat. Ja to zatial len sledujem z hladiska obrazoveho vystupu, a ten je prekvapujuci dobry. Takisto velmi v tej recenzii chvalili novy elektronicky hladacik, porovnavali ho s olympusom E-520 a tvrdia, ze obraz v nom je o 50% vacsi a jasnejsi.
Inak pre zaujimavost tam bola tabulka predpokladu vyroby objektivou Panasonic (Leica)na tento standard - vid obrazok.
micro 4/3 je system pre amaterske fotografovanie. Ked si pozries vonku na ludi tak 80-90% majitelov zrkadloviek ma len set objektivy. Vacsinu zakaznikov oslovi jednoduchsie ovladanie a nepozeraju do buducnosti na ponuku dalsich objektivov. Pre mna a pre teba to zatial nie je, ale vacsine ludi to staci.
ja ta chapem, ale napr. ja by som si to za normalnu cenu kupil.
nechcem vlacit na lyzovacku vybavu za 6k euro, ale zaroven chcem lepsiu kvalitu, nez mi poskytnu dnesne kompakty. toto mohlo byt riesenie spolu s mini-bleskom a la nikon sb-400. idealne s nejakym sirokacom, ako je v tabulke zobrazeny 7-14/4 ;)
co sa tyka ceny tak na Slovensku je asi najvyssia. Telo+oba objektivy + kurier = 1058€ (takmer 32000 Sk). Z ciech mam to iste aj s dopravou za 870€. A to (cca 25900 Sk) uz nie je az taka katastrofalna cena. Telo z jednym objektivom zase v Polsku stoji 1900 zlotych (co je uplne najlacnejsie v okoli) a pri cene pod 14000 Sk uz myslim ze az lacne.
Co sa tyka miniblesku - kdesi som cital ze uz sa pripravuje.
Inac podla mna v marci na vystave vo Vegas predstavia DMC-G HD verziu a tato G1 pojde mierne s cenou dole. U nas to zial zrejme bude len na cenu beznu v zahranici uz dnes, ale kto vie...
Tak som ho prave objednal na ukor EOS450D cez oehling.cz s oboma objektivami (+SANDISK SECURE DIGITAL HC 8GB Extreme III)za ca.768,- EUR bez DPH (ide to na firmu)..tak snad pride co najskor a budeme si rozumiet :-)
Panasonic G1 recenzia
sirokac, 2 zakladne (svetelny, normalny), sirokorozsahovy, 50 (po prepocte), telezoom, nejake pevne...
mohla to byt bomba, teraz je to minibombicka :( :( :(
uprimne, kupil by si si pocitac, keby si nemohol dokupit tlaciaren, skenner, mys, joystick, ...?
Inak pre zaujimavost tam bola tabulka predpokladu vyroby objektivou Panasonic (Leica)na tento standard - vid obrazok.
nechcem vlacit na lyzovacku vybavu za 6k euro, ale zaroven chcem lepsiu kvalitu, nez mi poskytnu dnesne kompakty. toto mohlo byt riesenie spolu s mini-bleskom a la nikon sb-400. idealne s nejakym sirokacom, ako je v tabulke zobrazeny 7-14/4 ;)
Co sa tyka miniblesku - kdesi som cital ze uz sa pripravuje.
Inac podla mna v marci na vystave vo Vegas predstavia DMC-G HD verziu a tato G1 pojde mierne s cenou dole. U nas to zial zrejme bude len na cenu beznu v zahranici uz dnes, ale kto vie...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa