Fórum » O TECHNIKE

D60 vs 450D

ivoSK
2009-01-21 11:51:31+01
Dobrý deň...váham medzi týmito dvoma...parametre mám naštudované, viem, že je málo ľudí, čo to môžu priamo porovnať, ale je medzi nimi zásadný rozdiel, pre ktorý by som si mal vybrať ten ktorý model? Pre Nikon vraví oveľa výhodnejšia cena (mám možnosť...) a pre Canon zas nejaké funkcie navyše. Z čisto praktického hľadiska potrebujem foťák na bežné fotenie, rodina, výlety, proste nosiť so sebou a fotiť. Žiadne umenie...Alebo počkať na nástupcu D60-ky? Poradí mi niekto? Ďakujem

b_and_y
2009-01-21 11:57:29+01
zdravim ta!
Ja som bol na tomto takto isto . Vahal som nad d60 a 450d. Poviem ti tak ze ja som vrazil do canonu. zatial som sa nesklamal. A podla mna to mas jedno cu kupis. Je to skoro tam isto. Co ti lepsie sadne do ruky. A ked to potrebujes len na bezne uzivanie tak to mas v celku jedno.

b_and_y
2009-01-21 11:59:45+01
jaj a ked este nahodou rozmyslas o live view tak zabudni na to to je somarina. Nevyuzitelna len vazne v 1% situacii... a aj tak nie je live view tak kvalitny obrazok ako na kompaktoch takze nech ta tento + netaha.

beholder
2009-01-21 12:14:10+01
...som síce nikoňák...no v tomto prípade by som odporučil 450-ku.....alebo ísť do Nikonu D80/D90...

cambo
2009-01-21 12:51:50+01
teiz som mal tuto dilemu pre pol rokom a rozhodol som sa pre Canon.
teraz preco: lakalo ma hlavne to live wiev (samozrejme som bol na to nauceny z kompaktu) ale ver mi ze BANDY ma 100 percent pravdu. na zrkadlovke je to zatial skoro nepouzitelne teda aspon pre mna nie ale nelutujem ze mam Canon a keby som sa mal znova rozhodnut tak urobim tak isto. a este nedavaj tu na niektorych ktori radia ze iba Nikon alebo iba Canon. chod si ich omakat a ktory ti sadne lepsie ten ber, lebo ak sa raz rozhodnes dokupovat prislusenstvo vijde to plus minus na stejno.

b_and_y
2009-01-21 12:57:38+01
presne tak ako cambo hovori. takze ivoSK uz to je v celku na tebe. Ale skor daj na Canon- moj nazor.

bear
- moderator
2009-01-21 13:02:14+01
Ja LiveView pri foteni zo stativu pouzivam velmi casto.

cambo
2009-01-21 13:13:43+01
príspevok od: bear
Ja LiveView pri foteni zo stativu pouzivam velmi casto.
v pohode ze ho pouzivas casto. ked som zacinal tak som sa cudoval ked niektory tu pisali ze pri zrkadle je to ine ale mali pravdu a to som si ozaj myslel ze ja bez toho nebudem moct fotit. a zobral som Canon 450d aj hlavne preto. zo zaciatku som to par krat vyskusal ale mna to na zrkadle neoslovilo a uz som to ale 5 mesiacoc vobec nepouzil (to neznamena ze v buducnosti nepouzijem), takze tot len moj nazor a tebe prajem s live wiev velmi vela krasnych fotiek.
a este raz zopakujem ze znova by som sa JA rozhodol pre Canon.

wayne
2009-01-21 13:20:02+01
ja som si vybral sony alpha 200 a spokojnost, sum ma netrapi, raw + odsumenie cez soft poskytuje fajn, pre mna vyhovujuce vysledky. nepublikujem v casopisoch takze neriesim. trochu ma stvali vyssie ceny najma zeiss objektivov, no po zisteni ze okrem vstupu do systemu sony som vstupil aj do systemu minolta ma to uz netrapi, fotky nerobi fotak ale fotograf

Hegi
2009-01-21 13:29:59+01
neviem či je to pravda ale D60 neostry automaticky so vsetkymi objektivmi (nema ostriace motorceky v tele), zatial co 450D ano... ked sa mylim nechma niekto rychlo vyvedie z omylu.

beholder
2009-01-21 13:35:17+01
príspevok od: Hegi
neviem či je to pravda ale D60 neostry automaticky so vsetkymi objektivmi (nema ostriace motorceky v tele), zatial co 450D ano... ked sa mylim nechma niekto rychlo vyvedie z omylu.
..pravdu máš......preto som uviedol vyššie modely,u ktorých tento problem nie je:)...

Hegi
2009-01-21 13:36:46+01
Fakt ak v budúcnosti plánuješ iné objektívy, tak investuj do tela aj s motorčekmi aby si si raz nekúpil objektív a nezistil že možeš ostriť len manuálne.

dmedia
2009-01-21 14:27:32+01
Keby som mal dat za 450-tku take peniaze ako stoji, tak jednoznacne Nikon D80 alebo D90 riesim, neporovnatelne sa lepsie drzi, nemas pocit bakelitovej krabicky v ruke. A co sa tyka D90-ky, je to stroj, ktory je vyhladovo do buducna ovela lepsia investicia.

viking81
2009-01-21 14:38:00+01
mam 450d a ani ta nema motorcek v tele...musis mat takisto objektiv s vlastnym motorcekom :) (aj ked ted som sa zamyslel...canon robi nejaky objektiv co nema vlastny motorcek ? lebo som teraz pozeral...tak na zaidnom canonackom fotaku som nevidel pohon....tak som zmeteny trosku)...a na margo otazky..vol radsej 450d...nejde len o ten liveview..ani ja ho nepouzivam...ale ma viac ostriacich bodov....je rychlesjia co sa serioveho snimania tyka a hlavnema vacsiu vyrovnavaciu pamet...zmestis do nej 53 fotiek v jpeg...az potom zacne zapisovat a kartu...a este ma aj viac mpix...i ked to nue je az take podstatne...ale radsej si ich chod naprv obe dobre osahat do obchodu :) (btw...450d ma aj krajsi popruh :D )

beholder
2009-01-21 15:12:49+01
príspevok od: viking81
mam 450d a ani ta nema motorcek v tele...musis mat takisto objektiv s vlastnym motorcekom :) (aj ked ted som sa zamyslel...canon robi nejaky objektiv co nema vlastny motorcek ? lebo som teraz pozeral...tak na zaidnom canonackom fotaku som nevidel pohon....tak som zmeteny trosku)...a na margo otazky..vol radsej 450d...nejde len o ten liveview..ani ja ho nepouzivam...ale ma viac ostriacich bodov....je rychlesjia co sa serioveho snimania tyka a hlavnema vacsiu vyrovnavaciu pamet...zmestis do nej 53 fotiek v jpeg...az potom zacne zapisovat a kartu...a este ma aj viac mpix...i ked to nue je az take podstatne...ale radsej si ich chod naprv obe dobre osahat do obchodu :) (btw...450d ma aj krajsi popruh :D )
...o tom popruhu by som vážne zapochyboval:)........čo už môže byť krajšie ako popruh od nikona?!...

TermiT
2009-01-21 16:13:53+01
príspevok od: beholder
...o tom popruhu by som vážne zapochyboval:)........čo už môže byť krajšie ako popruh od nikona?!...
Popruh od Canona :-P

beholder
2009-01-21 16:16:34+01
príspevok od: TermiT
Popruh od Canona :-P
:)...asi nie,....teda.....určite nie:))

TermiT
2009-01-21 16:22:20+01
príspevok od: viking81
Ono je to tak, ze Canon od uvedenia EOS systemu nepouziva motorceky v tele zrkadlovky, ale v objektive. Preto nenajdete Canon objektiv bez vlastnych motorcekov. Myslim, ze to suvisi s tym, ze Canon ako prvy priniesol ultrasonicke ostrenie a na toto su potrebne motory v objektive.. ale tymto som si neni uplne isty..
Naopak Nikon pouziva motorceky v tele zrkadla. Az od uvedenia D40 od tohto upustili a teda pri tychto modeloch treba kupit objektiv ktory ma vstavany motorcek.. ak teda chceme AF.. samostatnou vynimkou u Nikonu su objektivy s ultrasonickym ostrenim, tie maju vzdy vlastny motor.

tomcat
2009-01-21 16:25:13+01
jednoznacne canon 450D a kludne aj zo setakom.sam ho vlastnim a vysoka spokojnost v pomore cena vykon!!nikon 60 sa da porovnat zo 400D --450 je o triedu vysie :) ..Ps;ked si pohnes canon ma teraz kopu akcii na skla blesky a doplnky celkovo.takze aj usetris. :o)

Mishike
2009-01-21 18:06:20+01
príspevok od: beholder
aj moj od pentaxu sa mi paci viac:P

Strana 1 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()