Ahoj, som tu novy a poterboval by som radu. Rad by som 50mm od nikkoru. Mam D60 cize 1.8 by bola iba na manual ale bolo by fajn doobjednat nieco taketo http://www.focusingscreen.com/product_info.php?cPath=22_87&products_id=520
cca 70eur aj s dobierkou. Dalo sa pouzivat potom aj ine skla s manualom ovela lepsie myslim, cize asi vhodna investicia. Ale nikon prisiel s novou 50mm 1.4, ktora uz zaostruje aj s D60. Da sa zohnat okolo 230-250 eur aj s postovnym. Co by ste poradili? Dakujem...
A este, co je zle na tej hracke? Len sa pytam, ved je to len kus sklicka ale dokaze ti ukazat DOF? Oproti klasike vyhodnejsie pri manualnom foteni. TJ ak by som mal starsi objektiv s manualnym ostrenim by to len pomohlo nie?
- existujú matnice, ktoré produkujú svetlejší obraz než štandardná matnica
- matnica so split image pre tých čo používajú manual focus. Pokiaľ chce chlapec AF sklo na telo bez motora, tak celkom užitočná vec :-)
Prečo si si kupoval moderné telo, keď chceš naň kupovať staré objektívy? Teraz je rada ťažká. Najlepšie by však bolo kupovať moderné objektívy - 50/1,4D, radšej došetriť. Na rozdiel od tela je objektív trvalá investícia. Mám tú novú 50D a je OK.
A co hovorite na ten focusing screen? Par ludi na flickr-i to ma a su velmi spokojni, tak neviem.
ta matnica ti nepomoze robit lepsie fotky. radsej tie peniaze investuj do toho, aby si sa naucil fotit a potom vymyslaj. toto nie je flame, len dobra rada. mi to pride ako vsetky tie svetielka na autach ludi, ktori nevedia jazdit. radsej fot, fot, fot.
ps: manualne ostrenie je fajn, pokial mas hladacik dostatocnej velkosti, co D60 nema.
neviem ale ja väčšinou ostrím ručne iba pokiaľ si to vyžaduje situácia tak prepnem na autofocus... predsa len je lepšie zaostriť si kam chceš :) takže myslím, že by sa ti tá 1.8 od nikkoru oplatila pokiaľ v budúcnosti plánuješiné telo..
1,4G je fajn volba... urcite by som si kupil tento. Skusal som ho a je to naozaj dobry objektiv. Oplati sa pockat a nasetrit. Ja sice pouzivam 1,8 a som tiez velmi spokojny :) Ale mam D90 :)
co myslite?
tu druhu hracku by som ja osobne nekupoval.
v priemere boli tak od 350 hore
možno sme každý pozerali na nejakom inom ebay-i
- existujú matnice, ktoré produkujú svetlejší obraz než štandardná matnica
- matnica so split image pre tých čo používajú manual focus. Pokiaľ chce chlapec AF sklo na telo bez motora, tak celkom užitočná vec :-)
ps: manualne ostrenie je fajn, pokial mas hladacik dostatocnej velkosti, co D60 nema.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa