Planujem cez leto vyrazit do lesa na tyzden stanovat, a hladam nejaky ultrazoom ktory mozem mat nahodeny stale pocas chodze aby som nemusel stale prehadzovat. Cital som rozne recenzie na 18-200fky, 70-200fky, dokonca som siahol aj po takych recenziach ako TAMRON 18-270mm na ktorom ma laka ten 15x zoom. Neviem pre aku alternativu sa mam rozhodnut vzhladom na fakt, ze pri 18-200fkach tento 18-270 porazil aj CANONACKY 18-200 SIGMACKY tiez na dpreview. Cital som vsak v tychto forach na ephoto, ze ste tento objektiv vysmiali. Ma s nim niekdo prakticke skusenosti ? Mam Sigmu 150-500fku, ale s tym by som mimo batoh chodzu nikomu neprial. Po pol hodine mam rozhodene ruky. Vseobecne na zaver AKE OBJEKTIVY ROZSAHY BY STE BRALI DO LESA ?
Vzdy mam plnu brasnu, bud chcem fotit na 100% a beriem vybavu aj keby mi odtrhla rameno. S 18-200 nafotim 60% toho co by som inak mohol. Osobne som mal 18-200VR od Nikonu a mozem ho odporucit, ale bol to len doplnkovy objektiv.
Pre mna je zatial super 70-200 2,8L ale tiez ma svoju vahu.Ale co snim clovek spravy tak to je fakt dobre.Ako nahle zacnes robyt kompromisi tak to bude o nicom.
odpoved je jednoducha, treba si povedat, čo som ochotní urobiť pre
super fotku?:)kto chce byť vždy pripravený, treba skoro všetky
objektívy........pretože radšej si poviem, že som tú výbavu ťahal
zbytočne ako keby bola šanca na super záber a výbava bola doma....
17-40 L a 70-200 F4 L ak mas dostatocny rozpocet. Ak nie, tak Tamrona 18-250 a k tomu nieco za supku, ak nebude svetlo napr.50 F1.8. V podstate rozhodujes, ci mas kvalitne nezasustane foto a budes vlacit so sebou kvalitu, alebo kupis ultrazoom za ´par korun ´ a na peknu fotku to bude chciet cas a skvele podmienky. (no a samozrejme usetris a lahko sa bude nosit objektiv :) )
Vzdy mam plnu brasnu, bud chcem fotit na 100% a beriem vybavu aj keby mi odtrhla rameno. S 18-200 nafotim 60% toho co by som inak mohol. Osobne som mal 18-200VR od Nikonu a mozem ho odporucit, ale bol to len doplnkovy objektiv.
Ano :-) Tak pozor, fotovybava ide cela, berem sigma 10-20, canon 50mm 1.8 (do vacku), sigma 150-500, tamron 17-50, canon macro 100, a este chcem nejaky co budem mat nasadeny pre fotky, kedy sa nerozlozim, ale proste taky full time nahoz kym stopneme na nejakom peknom mieste. Takze najrozumnejsie mi to vychadza na canon 70-200 F4 IS, neviem ci som ochotny dat dalsich 20t za 2.8, to je uz ale uplne ina otazka. Rozhodol som sa spravne ? Inak ked sme uz pri tom, cital som si kopec clankov o kabelach, a aj ten ktory je tu tak dobre spracovany. Spytam sa ale Vas Karol, aky batoh kde zbalim vsetko co som vymenoval + ten novy canon + osobne veci na 5 dni. Pojdeme styria a vdaka tomu ze berem foto, niekto iny berie stan a spacaky a karimatky. Takze vsetko ostatne musim do batohu zbalit. Pozeral som na http://prolaika.inshop.sk/inshop/brasne-batohy-puzdra/batohy/tamrac-adventure-9-camouflage.html je to dobra volba ? Alebo sa oplati priplatit. Co sa tasky tyka, peniaze nerozhoduju.
Este nieco, v rozsahu 18-200 neny tak dobry objektiv ako ma NIKON, ja mam EOS 50D a pri rozsahu 18-200 maju jediny objektiv a ten na dpreview vychadza v teste horsie ako TAMRON 18-270, preto som ho tu spomenul, takto chapete preco som napisal co som napisal, mylim sa ? Canon 18-200 je rovnako kvalitny a dobre kresli ako ten nikon ? s tym tamronom si to nemam ako overit, moc skusenych ludi ho nema, presiel som pol netu.
Ano :-) Tak pozor, fotovybava ide cela, berem sigma 10-20, canon 50mm 1.8 (do vacku), sigma 150-500, tamron 17-50, canon macro 100, a este chcem nejaky co budem mat nasadeny pre fotky, kedy sa nerozlozim, ale proste taky full time nahoz kym stopneme na nejakom peknom mieste. Takze najrozumnejsie mi to vychadza na canon 70-200 F4 IS, neviem ci som ochotny dat dalsich 20t za 2.8, to je uz ale uplne ina otazka. Rozhodol som sa spravne ? Inak ked sme uz pri tom, cital som si kopec clankov o kabelach, a aj ten ktory je tu tak dobre spracovany. Spytam sa ale Vas Karol, aky batoh kde zbalim vsetko co som vymenoval + ten novy canon + osobne veci na 5 dni. Pojdeme styria a vdaka tomu ze berem foto, niekto iny berie stan a spacaky a karimatky. Takze vsetko ostatne musim do batohu zbalit. Pozeral som na http://prolaika.inshop.sk/inshop/brasne-batohy-puzdra/batohy/tamrac-adventure-9-camouflage.html je to dobra volba ? Alebo sa oplati priplatit. Co sa tasky tyka, peniaze nerozhoduju.
Nepoznam, batoh,do ktoreho das slusnu fotovybavu a veci na 5 dni. Teraz mame na tstovanie Lowepro CompuPrimus, to je na slusnu vybavu a stravu a obl., tak na cely den.
Este nieco, v rozsahu 18-200 neny tak dobry objektiv ako ma NIKON, ja mam EOS 50D a pri rozsahu 18-200 maju jediny objektiv a ten na dpreview vychadza v teste horsie ako TAMRON 18-270, preto som ho tu spomenul, takto chapete preco som napisal co som napisal, mylim sa ? Canon 18-200 je rovnako kvalitny a dobre kresli ako ten nikon ? s tym tamronom si to nemam ako overit, moc skusenych ludi ho nema, presiel som pol netu.
Ked zoberes do ruky Nikon, zistis, ze je to uplne ina trieda nez Canon. Do Canonu sa neunuvali dat ani USM, je to obycajny objektiv, len s vacsim rozsahom. Nikon patri do strednej triedy.
ak mas canon 50D a chces ist do lesa.. tak ja by som skor rozmyslal o canon 100-400L ja mam 70-200f2,8 ale do lesa mi to pride kratke.. zalezi co cches fotit...
ja osobne rozmyslam o nejakom vacsom zoome a najpraktickejsi mi pride 100-400 lepsi ako nejaka pevna 400-vka predsa mam moznost menit ohniska....
ak v tom lese ides na polovacku zvierat tak nieco okolo 400mm potrebujes 200-vka ti bude kratka :) sice mas pixely na orezavanie ale to uz nie je ono :P
jo, ale ja uz mam 150-500, lenze hladam nieco co chcem do ruky na pol dna... Ak udrzis cely den 150-500 s 20 kilovym batohom hore kopcom, tak ti dam poklonu:-)
Nepoznam, batoh,do ktoreho das slusnu fotovybavu a veci na 5 dni. Teraz mame na tstovanie Lowepro CompuPrimus, to je na slusnu vybavu a stravu a obl., tak na cely den.
To je ale pruser, lebo idem na 5 dni, a budem musiet spravi kompromis. Dokonca zvazujem ci nezobrat normalne velky trekovy batoh a tam narvem nejako techniku, neviem co mam robit.
Ked zoberes do ruky Nikon, zistis, ze je to uplne ina trieda nez Canon. Do Canonu sa neunuvali dat ani USM, je to obycajny objektiv, len s vacsim rozsahom. Nikon patri do strednej triedy.
Co sa tyka toho nikon objektivu, nemusime o tom polemizovat, som o tom presvedceny ze je to kvalitny kus. Avsak... v tom rozsahu alebo jemu podobnom canon nic nema ? 70-200 je fajn, ale 70 je dost daleko, chcelo by to presne ten 18-200 ale v normalnej kvalite. Chapes, ani jeden z vymenovanych objektivov nemam chut mat nasadeny, lebo tie 4 nemaju zoom a nejsu na to urcene, sigmu neudrzim, maximalne mi zlomi ruky ak by som s tym mal chodit. Potrebujem nieco co mi kvalitne umozni odfotit aj kvetinu, nejaky vyrez / pohlad, ale aj zoomnut pripadnu zver ktoru prekvapim.
jo, ale ja uz mam 150-500, lenze hladam nieco co chcem do ruky na pol dna... Ak udrzis cely den 150-500 s 20 kilovym batohom hore kopcom, tak ti dam poklonu:-)
Na DigiArene sa v jednej téme venovali noseniu ťažkého objektívu za pootočenú statívovú objímku na hrudnom popruhu batohu.
Co sa tyka toho nikon objektivu, nemusime o tom polemizovat, som o tom presvedceny ze je to kvalitny kus. Avsak... v tom rozsahu alebo jemu podobnom canon nic nema ? 70-200 je fajn, ale 70 je dost daleko, chcelo by to presne ten 18-200 ale v normalnej kvalite. Chapes, ani jeden z vymenovanych objektivov nemam chut mat nasadeny, lebo tie 4 nemaju zoom a nejsu na to urcene, sigmu neudrzim, maximalne mi zlomi ruky ak by som s tym mal chodit. Potrebujem nieco co mi kvalitne umozni odfotit aj kvetinu, nejaky vyrez / pohlad, ale aj zoomnut pripadnu zver ktoru prekvapim.
To je ale pruser, lebo idem na 5 dni, a budem musiet spravi kompromis. Dokonca zvazujem ci nezobrat normalne velky trekovy batoh a tam narvem nejako techniku, neviem co mam robit.
Vacsinou nemas inu moznost ako trekkingovy batoh a k tomu nieco vymysliet.
Keď som ešte mladý a pekný :-)), používali sme tzv ´krosny´ - jednoduchá a ľahučká konštrukcia z trubiek s popruhmi na nosenie na chrbte, na ktorú som remienkami pripol batoh, na to stan, na to gitaru a čokoľvek iné. Možno by to chcelo takéto ´krosny´ a mať na nich dva batohy - jeden na fototechiku a jeden na osobné veci. Na takejto veci by sa dala dobre do lesa použiť aj bežná brašna. A nosí sa to veľmi dobre... - viď v extrémnej forme horskí nosiči.
Normalny trekovy rukask (40-60-80 L podla dlzky pobytu) a v koltovom puzdre (inac pomahal mi ho vybrat jeden neochotny byvaly predajca v jednom neochotnom obchode, ale uz ho prestalo byt neochotny, tak redaktoruje ;-))))namontovanom na lavom boku Nikon D300 s 18-200VR. V hornom departmente rusaku sirokac (12-24). Ak tusim ze to bude stat za to, tak si dam 70-200VR do origos puzdra a pripnem na druhu stranu. Samozrejme vzadu na ruksaku Velbonek ;-)))
zoom do lesa + lenses do lesa na tyzden
super fotku?:)kto chce byť vždy pripravený, treba skoro všetky
objektívy........pretože radšej si poviem, že som tú výbavu ťahal
zbytočne ako keby bola šanca na super záber a výbava bola doma....
ja osobne rozmyslam o nejakom vacsom zoome a najpraktickejsi mi pride 100-400 lepsi ako nejaka pevna 400-vka predsa mam moznost menit ohniska....
ak v tom lese ides na polovacku zvierat tak nieco okolo 400mm potrebujes 200-vka ti bude kratka :) sice mas pixely na orezavanie ale to uz nie je ono :P
http://digiforum.zive.cz/viewtopic.php?f=212&t=1061665&sid=b08d3226b1cb2f521024ea12acaa5cb9
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa