Ahojte prosim vas o radu mam canon eos 350d a potrebujem odpalit blesk mimo fotaku a neviem ci sa da odpalit inerným bleskom pretoze som to skusal a nic prosim vas o radu ake mam moznosti pri odpaleni blesku mimo fotak. dakujem
Ahoj, na fore bola tato otazka polozena uz viac krat. Canon tuto funkciu nepodporuje ´priamo z krabice´ takze budes potrebovat bud dalsiu 580EX alebo bezdratovy odpalovac alebo snuru.
keby kukas forum tak sa dozvies co chces neviem na co zakladas topic ked ja som spravil uz davno topic o odpalovani takychto veciciek :)
kup si pocketwizard alebo synchro kocku
Noo hej ale co som ja o kocke cital, tak ju odpali predblesk-tll ktore sa neda na tele vypnut
tak v takom pripade ked nemozes predblesk vypnut tak pouzit neaky bezdratovy system napr taky lacnejsi je cactus v2s flash tigger ktory ma svoje vyhody aj nevyhody
Noo hej ale co som ja o kocke cital, tak ju odpali predblesk-tll ktore sa neda na tele vypnut
Predpokladám, že externý blesk bude na manuál a interný tiež. Takže ak použiješ kocku s optickým čidlom, tak pri manuálnom režime blesku nemá byť dôvod na nejaký predblesk, takže problém by s tým nemal byť.
Predpokladám, že externý blesk bude na manuál a interný tiež. Takže ak použiješ kocku s optickým čidlom, tak pri manuálnom režime blesku nemá byť dôvod na nejaký predblesk, takže problém by s tým nemal byť.
a tak zalezi aky mas fotan na neakom kompakte sa to asi nebude dat
a tak zalezi aky mas fotan na neakom kompakte sa to asi nebude dat
Ja tie Canony nejako nepoznám, ale chlapec piše, že má 350D, takže manuál by hádam aj mohol ísť.
Kebyže manuál na internom blesku nepôjde, tak tu máme potom ešte iný problém. Ak by interný blesk išiel na TTL a ten diaľkovo ovládaný nie, tak by to mohlo byť celkom aj na dlhú zábavu správne nastaviť celkové osvetlenie.
tak tam by to malo ist :)
to scooter0 ja mam 40d tak na 30 byt o malo ist tiez vsak ked fotis s bleskom mas tam neaky predzablesk? ja interny nepouzivam tak kukni manual od fotaku
jedna nevyhoda je ked chcete fotit napr o 12 00 kedy je svetla moc tak vam nemusi odpalit tu kocnu bleskom , dalsia nevyhoda je vzdialenost do ktorej bles dosvieti aby ju odpalilo , preto racej kupit ten cactus tigger za par supiek ktory je vyborny na neake portrety do studia jeho nevyhoda je ze mozete pouzit maximalne iba 1/250 cize na sport je to trochu nevyhoda (ale aj tak ho mam a fotim s nim sport) za tu sumu je to super vec
Speedlite 580EX?
kup si pocketwizard alebo synchro kocku
Kebyže manuál na internom blesku nepôjde, tak tu máme potom ešte iný problém. Ak by interný blesk išiel na TTL a ten diaľkovo ovládaný nie, tak by to mohlo byť celkom aj na dlhú zábavu správne nastaviť celkové osvetlenie.
to scooter0 ja mam 40d tak na 30 byt o malo ist tiez vsak ked fotis s bleskom mas tam neaky predzablesk? ja interny nepouzivam tak kukni manual od fotaku
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa