Fórum » O TECHNIKE

rok nepouzivana nova baterka

duxis
2009-01-29 07:19:53+01
Zdravim... mam taky dotaz... mam ponuku kupit originalnu bateriu Canon NB-2L pre moju 400D. Predavajuci tvrdi, ze baterka je nova, nepouzivana, akurat stoji v originalnom baleni nepouzita uz jeden rok. Je to zle, alebo to baterke vobec nevadi? Dusan

slavmiro
2009-01-29 09:24:22+01
ak este nebola iniciovana (rozbalena), tak je to podla mna OK, za predpokladu ze nestala na praziacom slnku cele leto vo vyklade. Ak bola trochu:)pouzita a bola rok skladovana v nabitom stave tak je to OK. Ak bola pouzita a rok skladovana vo vybitom stave, tak je to horsie.

jake
2009-01-29 10:45:36+01
skontroluj si, ci bateria ma zospodu nasadeny plastovy kryt. aj ked bateriu nabijes a pouzivas tak pri dalsom zaskladovani ju treab nechat plne vybit a zakryt plastovym ochrannym krytom. ak je naozaj nova - to zistis podla krytky a kontaktov - tak je to myslim uplne bez problemov

slavmiro
2009-01-29 11:09:14+01
príspevok od: jake
skontroluj si, ci bateria ma zospodu nasadeny plastovy kryt. aj ked bateriu nabijes a pouzivas tak pri dalsom zaskladovani ju treab nechat plne vybit a zakryt plastovym ochrannym krytom. ak je naozaj nova - to zistis podla krytky a kontaktov - tak je to myslim uplne bez problemov
LiON a im podobne akku nie je dobre uplne vybit a zaskladnit vybite...

javelin
2009-01-29 12:05:10+01
príspevok od: slavmiro
LiON a im podobne akku nie je dobre uplne vybit a zaskladnit vybite...
A platí hlavne pre NiMh a NiCd, tie tie by sa vobec nemali vybíjat pod 60% kapacity na článok.....može dojst k trvalému poškodeniu....tieto članky trpia tzv. samovybíjacím prúdom a ak sa skladujú pol roka vybité ,tak kludne možu spadnut aj na 10% na článok....Lilon samovybíjanim netrpia , ale aj tak je rozumné skladovat ich na menovitej hodnote napätia / članok , čo je asi 3,2 V.

javelin
2009-01-29 12:06:44+01
Oprava: nie 60% kapacity ale menovitého napätia , asi 1,2 V / článok.....

duxis
2009-01-29 12:36:59+01
Dakujem za Vase nazory... ide o LiIon bateriu, takze by som sa nemal popalit? Je fakt za dobru cenu, takze ma to strasne laka.

ErikDuris
2009-01-29 15:48:11+01
To si kup aj neriginal a tiez kupis za dobru cenu...Ja som kupil neoriginal na vtdata.sk za fakt super cenu mam ju uz dlho a nebol ziaden problem..

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()