Zdravim... mam taky dotaz... mam ponuku kupit originalnu bateriu Canon NB-2L pre moju 400D. Predavajuci tvrdi, ze baterka je nova, nepouzivana, akurat stoji v originalnom baleni nepouzita uz jeden rok. Je to zle, alebo to baterke vobec nevadi?
Dusan
ak este nebola iniciovana (rozbalena), tak je to podla mna OK, za predpokladu ze nestala na praziacom slnku cele leto vo vyklade. Ak bola trochu:)pouzita a bola rok skladovana v nabitom stave tak je to OK. Ak bola pouzita a rok skladovana vo vybitom stave, tak je to horsie.
skontroluj si, ci bateria ma zospodu nasadeny plastovy kryt. aj ked bateriu nabijes a pouzivas tak pri dalsom zaskladovani ju treab nechat plne vybit a zakryt plastovym ochrannym krytom. ak je naozaj nova - to zistis podla krytky a kontaktov - tak je to myslim uplne bez problemov
skontroluj si, ci bateria ma zospodu nasadeny plastovy kryt. aj ked bateriu nabijes a pouzivas tak pri dalsom zaskladovani ju treab nechat plne vybit a zakryt plastovym ochrannym krytom. ak je naozaj nova - to zistis podla krytky a kontaktov - tak je to myslim uplne bez problemov
LiON a im podobne akku nie je dobre uplne vybit a zaskladnit vybite...
LiON a im podobne akku nie je dobre uplne vybit a zaskladnit vybite...
A platí hlavne pre NiMh a NiCd, tie tie by sa vobec nemali vybíjat pod 60% kapacity na článok.....može dojst k trvalému poškodeniu....tieto članky trpia tzv. samovybíjacím prúdom a ak sa skladujú pol roka vybité ,tak kludne možu spadnut aj na 10% na článok....Lilon samovybíjanim netrpia , ale aj tak je rozumné skladovat ich na menovitej hodnote napätia / članok , čo je asi 3,2 V.
rok nepouzivana nova baterka
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa