Zdravim chcem sa opytat ci je vhodny blesk NIKON SB80DX na D40, mam moznosť ho kupit za 120€ len nevim ci sa neoplati radsej si nasetrit este cosi a kupit SB 600 ? co mi oporucate. Dakujem. zvazovala som nejaky bazarovy :)
SB-80DX nie je s D40 a ani dalsimi sucasnymi modelmi kompatibilny. Fungoval by len v rezime A a anastavenej clonovej automatike na blesku (nie TTL).
aha takze radsej dosetrit na tu SB 600. hm a niejej este nejaka dobra alternitiva nejaky iny blesk za vyhodnu cenu ? mam len taku pominku aby bol otocny do vsetkych stran :)
aha takze radsej dosetrit na tu SB 600. hm a niejej este nejaka dobra alternitiva nejaky iny blesk za vyhodnu cenu ? mam len taku pominku aby bol otocny do vsetkych stran :)
100% kompatibilny nie je lacnejsi ziaden. setri, neolutujes ;)
no 600 som uz na mojom mala.. takze viem ze je dobry... :)
SB600 ma moznost dialkoveho odpalenia z tela cez vstavane IrDA. Funguje to aj na D70. Neviem ci je to pripad aj tvojej D40. Ak nahodou nie, tak do buducna je predpoklad ze budes mat novsie telo co RC ovladanie blesku ma. Blesk zvycajne prezije 2-3 tela DSLR, takze investicia do 100% kompatilneho zariadenia nie je zla..
a ked dosetris na SB-600, mozes zacat setrit na dalsie objektivy, pripadne na lepsie telo, stativ, ... :-D :-D :-D
no heh len tu D4é som len teraz kupila... :) takze tak.. uz mam vyhliadnuty cem si kupit : 50MM Nikkor F1,8 D AF Nikon objektív, a este 18-200 doporucovali mi 18-250 tamron.... tak este nevim.. ale tu 50 idem este tento mesiac kupovat.. :) heh ja uz brigadujem len na fotak:D
SB600 je najlepšia voľba, otáča sa do všetkých strán
no heh len tu D4é som len teraz kupila... :) takze tak.. uz mam vyhliadnuty cem si kupit : 50MM Nikkor F1,8 D AF Nikon objektív, a este 18-200 doporucovali mi 18-250 tamron.... tak este nevim.. ale tu 50 idem este tento mesiac kupovat.. :) heh ja uz brigadujem len na fotak:D
50/1.4 AF-D ti nebude ostrit na D40. odporucam 50/1.4 AF-S
NEODPORUCAM 18-200, 18-250 uz vobec nie. to su vyhodene peniaze, ak chces mat kvalitne fotky. co chces fotit? ako velmi sa tomu chces venovat?
súhlas, tieto širokorozchodné zoomy nič dobrého neprinesú ( skúšal som 18 - 125 ), degradujú slušne telo na priemerný kompakt.
Čo sa týka 50/1,8 ( nová 50/1,4 je za trochu iný peniaz, ale je použiteľná )je to parádne sklo za mierny peniaz, ale pokiaľ mieniš fotiť niečo iné ako portrét tak ti manuálne ostrenie bude zrejme vadiť.
no ja ho chcem najma na portrety... :) a rozmslam ze cca mozno o rok by som vmenila fotak za iny :) takze by tam to ostrenie potom aj slo :) heh... uvidime ako budu penizky :)
no ja ho chcem najma na portrety... :) a rozmslam ze cca mozno o rok by som vmenila fotak za iny :) takze by tam to ostrenie potom aj slo :) heh... uvidime ako budu penizky :)
na portrety je super aj nikkor 105 af-s vr micro, pripadne ok je aj 60/2.8 micro, ktory je lacnejsi. oba su zaroven 1:1 skutocne macro objektivy a zaostruju na kazdej nikon digitalnej zrkadlovke.
SB 80DX na NIKON D40
NEODPORUCAM 18-200, 18-250 uz vobec nie. to su vyhodene peniaze, ak chces mat kvalitne fotky. co chces fotit? ako velmi sa tomu chces venovat?
Doprava ide iba o 90st. Ale v praxi je to minimálne obmedzenie.
Čo sa týka 50/1,8 ( nová 50/1,4 je za trochu iný peniaz, ale je použiteľná )je to parádne sklo za mierny peniaz, ale pokiaľ mieniš fotiť niečo iné ako portrét tak ti manuálne ostrenie bude zrejme vadiť.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa