ahojte,
planujem kupu zrkadlovky a rozhodujem sa medz sony a200 za 300E (novy) alebo nikon D70 za 230E (pouzivany). (oba su s objektivom)
aky je vas nazor? vyhody/nevyhody
To kúpil fakt dobre, ešte napíš, či dostal k tomu aj objektív! Plánujem predať svoju D80, ale ak sú takéto ceny, tak si ju radšej nechám ako náhradný stroj, alebo ako hračku pre svoju starú.
no nie...bolo to telo d80-ky(+papiere, karty..a take zakladne veci)
(ale on bral aj 50mm f1.8+macro predsatku za 120e)
No D70 by som uz urcite nekupoval, je to historicky kus fotoaparatu, ked tak D70s alebo D80. Neviem aky vazny je tvoj zaujem o fotografovanie..ked takto striedas fotoaparaty, mozno by si bol spokojny aj so Sony A200, je to dobry stroj.
zaujímavý názor, nedávno som videl fotky z Pentacon Sixu, to je ešte historickejší aparát ako D70 a nezdalo sa mi, že by to bol nejaký problém :)
osobne na D70 budem ešte dlho s úctou spomínať a bez problémov by som ju aj použil keby sa taká možnosť naskitla
Nechápem zmysel Tvojho príspevku. P-Six je analógový foťák vyrábaný v NDR na 6x6, resp 6x4,5 cm
negatív a D 70 je digitál, medzi nimi je vekový rozdiel asi tak 30 rokov, tak čo si týmto chcel povedať? Hádam nechceš porovnať obrazovú kvalitu na nejakej 9x13 fotke z dvoch rôznych výstupov a odlišných technológií? Či čo?
Kveto sa Ti snažil asi iba vysvetliť, čo je a čo nie je historický fotoaparát. D70 je súčasnosť, uvedomuješ si, že máš jeho priameho nástupcu? Máš pocit, že tri roky odstupu je už história?
Nechápem zmysel Tvojho príspevku. P-Six je analógový foťák vyrábaný v NDR na 6x6, resp 6x4,5 cm
negatív a D 70 je digitál, medzi nimi je vekový rozdiel asi tak 30 rokov, tak čo si týmto chcel povedať? Hádam nechceš porovnať obrazovú kvalitu na nejakej 9x13 fotke z dvoch rôznych výstupov a odlišných technológií? Či čo?
Kveto to myslel ironicky. Dnes sa modely inovuju takmer kazdorocne a co je stare viac ako 3 roky je historicky kus :)
Blbost, vyrobcovia lakaju na novinky typu LV, video...staci si priplatit a ´historicky´ model pustit v bazare za tretinu obstaravacej ceny...
Fotit sa da s D70 krasne, len treba zobrat nie moc zodraty kus, nech to cosi este vydrzi. A ochotu spracovavat raw. Vysledky su vzhladom na investovane peniaze vyborne. A vzdy pojde hlavne o to, kto tu spust stlaca :)
a200 vs d70
(ale on bral aj 50mm f1.8+macro predsatku za 120e)
osobne na D70 budem ešte dlho s úctou spomínať a bez problémov by som ju aj použil keby sa taká možnosť naskitla
Blbost, vyrobcovia lakaju na novinky typu LV, video...staci si priplatit a ´historicky´ model pustit v bazare za tretinu obstaravacej ceny...
Fotit sa da s D70 krasne, len treba zobrat nie moc zodraty kus, nech to cosi este vydrzi. A ochotu spracovavat raw. Vysledky su vzhladom na investovane peniaze vyborne. A vzdy pojde hlavne o to, kto tu spust stlaca :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa