Zdravím!Chcem kúpiť nejaký uhlový hladáčik na Canon Eos450D.Zatiaľ sa mi pozdáva Seagull 1x-2.5x.Cena 72eur.Chcem ho použivat na fotenie makra.Ma s nim niekto skúsenosti?Alebo poradte niečo iné.Dakujem!
Ak fotíš na manuálne objektívy, tak sa ti to oplatí. Trocha to robí problém s kompozíciou (ak máš zväčšenie 2.5x tak vidíš len časť scény), ale dá sa to. Skús sa pozrieť na ebay, tam ho nájdeš za cca 30 USD.
tvoje otazky a konstatovania sa nikoho nedotykaju, vlastne ano dotykaju sa teba, pretoze tu bez ostychu prezentujes svoju neodbornost a neochotu prijat nazor inych... len sa ta snazil upozornit ze by si mozno mal miernit vasen s akou reagujes a zabalit to do inteligentnejsieho obalu...
No pokial viem, nepatri ani tebe a autora tohto vlakna urcite nezaujima tvoj nazor. . . chcel poradit, takze asi caka odbornu radu a nie tvoj nazor. . . ´ze kup si inu hracku´
Sam tu skoro denne zakladas nove vlakna s banalnostami a cakas vhodnu odpoved, asi by ta moc netesilo keby ti zacali radit podobne ako ty tu :-)
Oticky uhlovy hladacik je dobra vec na zaostrovanie v horsich uhloch. . . ked sa nevies dostat k hladaciku. . .hlavne aj pri makre 1:1 a vacsom..
su aj hladaciky elektronicke s displayom, ale tie su uz dost drahe. . .
450ka ma liveview, ktory sa v kombinacii s NTB da perfektne na toto vyuzit :-)
Ved o to mi ide,v horsich uhloch.Mam objektiv Canon EF 100/2.8 macro USM.A ked chcem fotit nejakeho chrobacika co si sedi na nejakej trave tesne pri zemi,tak to je uz trochu problem ho nejako zaostrit :)
Uhlovy hladacik je paradna vec, hlavne u makra ako pise i Fotograf77, v tvojom pripade mozes viacero situacii vyriesit cez liveview, ale kombinacia s notebookom sa mi nezda az taka super, hlavne v exterieri, ked idem do prirody, radsej si hodim do fotobatoha 2 objektivy naviac a uhlovy hladacik ako notebook. Do hladacika si pohodlne kuknes a zaostris, nemusis si lahnut k displayu, samozrejme kto nie je lenivy vlacit NTB tak to je jeho vec...ja som.
Ved o to mi ide,v horsich uhloch.Mam objektiv Canon EF 100/2.8 macro USM.A ked chcem fotit nejakeho chrobacika co si sedi na nejakej trave tesne pri zemi,tak to je uz trochu problem ho nejako zaostrit :)
Uz potom jedine si lahnut na zem :-)))) ale myslim ze kupou toho optickeho uhloveho hladacika nic nepokazis, skor naopak :-)
Uhlový hladačik
fotograf77 tento server ti patri?? ked sa ta moje dotazy tak tazko dotykaju???
Sam tu skoro denne zakladas nove vlakna s banalnostami a cakas vhodnu odpoved, asi by ta moc netesilo keby ti zacali radit podobne ako ty tu :-)
su aj hladaciky elektronicke s displayom, ale tie su uz dost drahe. . .
450ka ma liveview, ktory sa v kombinacii s NTB da perfektne na toto vyuzit :-)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa