Mám Nikon D 40 (nikor 18-55).Chcel by som si kúpiť objektív na fotenie v prírode,zver z blízka,hory. Poraďte aký objektív (značka ,parametre)ďakujem ,som začiatočník.
...hory (krajinu) trebars sigma 10-20mm/tamron 17-50mm........zver zblízka trebars Sigma 50-500mm.......alebo niečo kvalitnejšie,no vzhľadom na nižšiu triedu tela veľmi nedoporučujem (pokiaľ nedôjde časom k jeho výmene)...
...univerzálny objektív na krajinu a zver ´zblízka´ nejestvuje...
...ad 1:.....takto široký rozsah teda nie je po optickej stránke ´bohviečo´...
...ad 2:.....s ohniskovou vzdialenosťou 250mm zvieratá ´zblízka´ veľmi nenafotí (teda okrem tých v zoo,alebo ochočených psíkov a mačičiek:))...
...ale je to riešenie,ako minúť peniaze a nedosiahnuť požadovaný efekt...
ok canon 400... len ci sa mu bde chciet vlacit taka rura s peknou vahou a cez 1000 eur cena nebude tiez lahodit
to beholder asi si tiez s pevnymi sklami nezacinal... a ten tamron par ludi ma a da sa s nim fotit v pohode pekne ... chvalivych recenzii na ten tamron je plny net... su vsetky neobjektivne a zavadzajuce???
Objektiv ktori si mu doporucil, je kategoria najlacnesjich univerzalnych. . . a na fotenie v trochu horsich svetelnych podmienkach nepouzitelny. . . ak by si ho kupil, o tyzden ti ho pride otrieskat o hlavu, tomu ver. . .
Objektiv ktori si mu doporucil, je kategoria najlacnesjich univerzalnych. . . a na fotenie v trochu horsich svetelnych podmienkach nepouzitelny. . . ak by si ho kupil, o tyzden ti ho pride otrieskat o hlavu, tomu ver. . .
no ale zadal tam ze chce krajiny prirodu zver z blizka ... co ine ako ten tamron ???
nikkor 70-300 vr
sigma 70-200/2.8 hsm + 2x TC
ten tamron je totalny scheiss. vsetky recenzie ho ´chvalia´ s prihliadnutim na rozsah. keby si cital pozornejsie, tak zistis, ze na kvalitu nadavaju, ako nedostatocnu pre narocnejsie pouzitie.
autor uviedol velky zaber veci co chce fotit ,,, preto som radil ten tamron... pockajme na jeho vyjadrenia kolko je ochotny investovat,,,takto sa tu zbytacne pretahujeme...
Objektív
...univerzálny objektív na krajinu a zver ´zblízka´ nejestvuje...
...ad 2:.....s ohniskovou vzdialenosťou 250mm zvieratá ´zblízka´ veľmi nenafotí (teda okrem tých v zoo,alebo ochočených psíkov a mačičiek:))...
...ale je to riešenie,ako minúť peniaze a nedosiahnuť požadovaný efekt...
to beholder asi si tiez s pevnymi sklami nezacinal... a ten tamron par ludi ma a da sa s nim fotit v pohode pekne ... chvalivych recenzii na ten tamron je plny net... su vsetky neobjektivne a zavadzajuce???
naco radis, ked sam nevies co je dobre ?
naco radis, ked sam nevies co je dobre ?
Nebolo by na telo Nikon lepšie niečo iné? :-)
Nebolo by na telo Nikon lepšie niečo iné? :-)
sigma 70-200/2.8 hsm + 2x TC
ten tamron je totalny scheiss. vsetky recenzie ho ´chvalia´ s prihliadnutim na rozsah. keby si cital pozornejsie, tak zistis, ze na kvalitu nadavaju, ako nedostatocnu pre narocnejsie pouzitie.
...ani sa poniektorým nečudujem ,že do fóra už proste prestali prispievať...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa