Fórum » O TECHNIKE

kompakt pre mamu :)

dzonyk
2009-02-04 10:58:34+01
ahojte, chcel by som kupit nejaky kompakt s dobrym pomerom cena/vykon s dorazom na jednoduchost ovladania pre moju mamu, ti chytrejsi uz isto vydedukovali, ze manualny rezim a pokrocile nastavenia su zbytocny luxus :) tuto prosbu o radu adresujem skor ludom, ktory sa pohybuju/pracuju v obchodoch a vedia tejto cielovej skupine obyvatelstva poradit lepsie ako ja, dakujem :)

wayne
2009-02-04 11:07:54+01
Fujifilm F100fd

dmedia
2009-02-04 11:50:09+01
Neviem kolko chces investovat, ale zeny oblubuju, tenke kovove tela, asi preto ze su sikovne do kabelky. Takze, Canon rada ixus, Sony rada W, Panasonic rada FX. Ked daco serioznejsie, pomer cena vykon tak Panasonic TZ4 alebo TZ5, bude sa pacit i dizajn i uzitkove vlastnosti. Olympus radsej nie-dost reklamacii...

TTFun
2009-02-04 13:06:13+01
príspevok od: wayne
Fujifilm F100fd
tak toto by som pre amatera rozhodne nedoporucoval

dzonyk
2009-02-04 13:13:58+01
príspevok od: dmedia
Neviem kolko chces investovat, ale zeny oblubuju, tenke kovove tela, asi preto ze su sikovne do kabelky. Takze, Canon rada ixus, Sony rada W, Panasonic rada FX. Ked daco serioznejsie, pomer cena vykon tak Panasonic TZ4 alebo TZ5, bude sa pacit i dizajn i uzitkove vlastnosti. Olympus radsej nie-dost reklamacii...
dakujem, presne taketo zhodnotenie situacie a nasmerovanie som potreboval :)

TTFun
2009-02-04 13:14:57+01
príspevok od: TTFun
tak toto by som pre amatera rozhodne nedoporucoval
wayne: ospravedlnujem sa Ti, ja som myslel ze pises o Fuji S100.

vizia
2009-02-04 13:31:13+01
mna viac zaujimaju parametre fotoaparatu ako tenke telo mestiace sa do kabelky...som zena.

viking81
2009-02-04 14:30:15+01
príspevok od: vizia
mna viac zaujimaju parametre fotoaparatu ako tenke telo mestiace sa do kabelky...som zena.
to si vynimka ;-) 98% zien ktore som obsluhoval takv prvom rade dali na design, velkost a najme na farbu!!! aparatu...az potom ich mozno zaujimali take drobnosti ako je ´zoom´ a mpix :)

vizia
2009-02-04 14:54:57+01
príspevok od: viking81
to si vynimka ;-) 98% zien ktore som obsluhoval takv prvom rade dali na design, velkost a najme na farbu!!! aparatu...az potom ich mozno zaujimali take drobnosti ako je ´zoom´ a mpix :)
Hm, ved aj podla nakupujucich sa da urobit si obraz o spolocnosti :) ale pocity mam velakrat velmi zmiesane, tak ako aj teraz a potom co moze clovek cakat na uradoch ako je socialka, zdravotna (ale to som zabrusila uz uplne niekam inam). Musim sa ale priznat, ze mna telo fotoaparatu zaujimalo tiez, ale uz len ako vec niekde na konci, kvoli pohodlnosti stlacania spuste, priblizovania...a tak.

JC photographer
2009-02-04 16:05:48+01
Tiez by som Ti radit Panasonic DMC-TZ4 alebo 5. Telo je kovove - malo by nieco vydrzat. Je tam velky rozsah zoomu a velmi uzitocny stabilizator, ktory umoznuje fotit pri tmavsich scenach bez zvysovania ISO /a sumu/. Ma to aj AUTO ISO funkciu, cize staci len zoomovat a cvakat. Moznost pokrocilejsich nastaveni - kompenzacia expozicie. Pre zeny su tiez velmi oblubene scenicke rezimy, ktorych tu je dost vela.

dzonyk
2009-02-04 16:07:23+01
o farbu mozno neide (ak ladi s farbou kabelky) ale tie rozmery su uz dost podstatne, no uznajte mama so sebou asi nebude nosit tri a pol kilovu zrkadlovku na fotky typu: takto sme sa usmievali na nasej dovolenke a takto na oslave a takto na sankovacke,...

podstatne je jednoduche ovladanie, prehladne menu cim menej moznosti na vyber tym lepsie na tie mrnave pismenka aj tak bez okuliarov nevidi :)

proste chce len zazracnu malu, pokial mozno peknu skatulku aby sa mohla tesit z peknych fotiek (akakolvek fotka je pre nu pekna ak sa na nej usmievaju jej deti)

mno a ja sa v tych malych kompaktoch nevyznam tak som chcel poradit :-)

ake zazracne skatulky maju v kabelkach vase mamy? :-D

dmedia
2009-02-04 16:28:04+01
príspevok od: vizia
Precitaj si co som napisal poriadne, vsetko su to kompakty strednej triedy, ani jeden ta nesklame.

viking81
2009-02-04 22:08:03+01
dobre ti radia...canon ixus alebo nieco od panasonicu...tz4 a 5..su trochu vycsie, ale tie fx su namakane...a dam ti do pozornosti tusim fx-35...da sa zohnat za dobry peniaz a ma dost sirokouhly objektiv...(tusim ze je to 35-ka a ma objektiv 25mm :) )

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()