Jj, jasne, cize moje poznatky doteraz boli spravne. Vedel som ze ND pouzivam iba na vtesnanie sa do 1/250 = max. sync cas. Skoda, uz som myslel ze niekto nieco vymyslel aby som sa nenatahoval s ND a nebol limitovany max. 1/250 casom.
vymysleli práve to HSS - len si musíš kúpiť viac bleskov aby si dohnal stratu výkonu.
NIkon D70 má elektronickú uzávierku a sync. cas môže dať asi akýkoľvek čo foťák zvláda. Funguje aj u kompaktov ak majú pätku na blesk vieš použiť blesky tiež ako chceš.
Alebo centrálna závierka na strednoformátoch od cca 1/500 po cca 1/1000
Jeho problém je ateriérové svetlo , nie systémový blesk :)
to je pravda, ale fotke je jedno čím je odfotená a býskaná. A keď nechce fotiť D70-tkou, kompaktom, ale filmovým strednoformátom tak je to asi najlacnejšie riešenie na prekročenie 1/250 sync. času. Aj keď ja by som tiež radšej počkal na lepšie svetlo, ale nie vždy to ide ( naprýkad pohyb, atď.. )
to je pravda, ale fotke je jedno čím je odfotená a býskaná. A keď nechce fotiť D70-tkou, kompaktom, ale filmovým strednoformátom tak je to asi najlacnejšie riešenie na prekročenie 1/250 sync. času. Aj keď ja by som tiež radšej počkal na lepšie svetlo, ale nie vždy to ide ( naprýkad pohyb, atď.. )
Ja súhlasím,akurát s tým nie ,že je to najlacnejšie riešenie.Ja to sakra drahé riešenie :) Počkať na dobré svetlo je podstatne lacnejšie :)
Jeho problém je ateriérové svetlo , nie systémový blesk :)
Tak tak, atelierove svetlo, nie systemak. Uz davnejsie som si kupil 1000W svetlo, batery pack a cinske odpalovace. Co ma sere najviac tak to ze neodpaluju prave vtedy ked je potreba a hlavne pri 1/250, cize hladam neco spolahlivejsie.
Priznam sa ze toho v exteriery + atelierove svetlo vela nefotim koli narocnosti na vypravu a pocet ludi, hoci exterierove portrety zo svetlom naozaj zbozujem.
Ja súhlasím,akurát s tým nie ,že je to najlacnejšie riešenie.Ja to sakra drahé riešenie :) Počkať na dobré svetlo je podstatne lacnejšie :)
no podľa toho čo ťa to čakanie stojí ak nič super riešenie, ak opakovanú cestu na exotickú lokalitu napr., alebo rok čakania na zopakovanie akcie... tak ani nie :) ale to asi nebude jeho prípad
no podľa toho čo ťa to čakanie stojí ak nič super riešenie, ak opakovanú cestu na exotickú lokalitu napr., alebo rok čakania na zopakovanie akcie... tak ani nie :) ale to asi nebude jeho prípad
To tu nebude asi nikoho problém,to by sa tu nepýtal na odpaľovanie bleskov. :)
Mam taku otazocku,chystam sa ist fotit v atelieri a napada mi otazke ze ako budem odpalovat blesky? Mam C450d a nemam ziadne odpalovace ani nic podobne, nikdy som v atelieri nebol,moj fotak nema vstup na synchrokabel ci ako sa to vola.
Mam taku otazocku,chystam sa ist fotit v atelieri a napada mi otazke ze ako budem odpalovat blesky? Mam C450d a nemam ziadne odpalovace ani nic podobne, nikdy som v atelieri nebol,moj fotak nema vstup na synchrokabel ci ako sa to vola.
Počítam ,že v ateliéri na prenájom bude nejaký odpaľovač bleskov.
Hej ale keby sa to čakanie malo veľa krát opakovať tak to môže stáť okrem veľa zabitého času aj veľa dovolenky vybratej v robote a iné nepríjemnosti pre toho koho fotíš aj seba. mne sa tie sys. blesky zdajú byť dobré riešenie na prekročenia 1/250 s na čo sa pýtal a na čo som aj reagoval. Tienidlo je super vec lacnejšie, ale 1/250s. to nerieši ak je to problém
Radiove odpalovanie
NIkon D70 má elektronickú uzávierku a sync. cas môže dať asi akýkoľvek čo foťák zvláda. Funguje aj u kompaktov ak majú pätku na blesk vieš použiť blesky tiež ako chceš.
Alebo centrálna závierka na strednoformátoch od cca 1/500 po cca 1/1000
Priznam sa ze toho v exteriery + atelierove svetlo vela nefotim koli narocnosti na vypravu a pocet ludi, hoci exterierove portrety zo svetlom naozaj zbozujem.
Väčší difúzor a k nemu odrazka :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa