zdravim, mozet mi niekto poradit kde sa daju rychlo a lacno zohnat obaly na negativy? mam totiz negativy z detstva, furt boli zrolovane, teraz ich scanujem do pc ale ta kvalita tych foto nic moc..... pred 20-30 rokmi neboli take fotoaparaty ake su dnes ale je to jedina pamiatka z detstva. idelane by bolo niekde v blave, lebo cez hamu sa to da tiez ale to trva cca 7 dni ;) dik
Ja som to kupil v Auparku v nejakom foto-labe/nepametam kde/, je to format A4 a vkladaju sa tam nastrihane negativy po niekolkych polickach. Ale bolo to asi pred 2 rokmi...tak neviem, viem ze sa to da dat aj do kruzkovych poradacov. ...Cim to scanujes?
Pokiaľ ich máš zrolované, tak sa ti zrolujú aj s obalom. Skladám si ich ako harmoniku a zafixujem papierovou páskou. Teraz ich už mám pár rokov takto zložené (ak som ich do fototrezoru nedal hneď) a stále majú tendenciu sa rolovať.
Ja som to kupil v Auparku v nejakom foto-labe/nepametam kde/, je to format A4 a vkladaju sa tam nastrihane negativy po niekolkych polickach. Ale bolo to asi pred 2 rokmi...tak neviem, viem ze sa to da dat aj do kruzkovych poradacov. ...Cim to scanujes?
nemam fotoscanner, mam len canonscan 4400f, ktory ma moznost scanovat aj negativy. je to sice len 600dpi ale aj to staci. este by chcelo niekde zohnat nejaku ´vodicku´ na cistenie od odtlackov a inych necistot. tu som to nevygooglil len niekde v amerike kde pytali za dopravu okolo $110 :(
nemam fotoscanner, mam len canonscan 4400f, ktory ma moznost scanovat aj negativy. je to sice len 600dpi ale aj to staci. este by chcelo niekde zohnat nejaku ´vodicku´ na cistenie od odtlackov a inych necistot. tu som to nevygooglil len niekde v amerike kde pytali za dopravu okolo $110 :(
ak je ot moc zaspinene flakate staci kvapka kary do vory vyprat to vysusit apotom prelestit
mam negativ namocit a nechat vysusit? a cim to prelestim? zostane mi na non este nieco? mozno sa pytam jak pako ale totok neni moja oblast ;)
no ed to umyjes vyplachas v tej vode jarovej sice je na to neaka specialna vodicka neviem ako sa vola.. a vysusis to tak ti ostanu na lesklej vrstve take flaky od vody, polozis si ten negativ na neaku pdlozku cistu a jemne chytis sa boky kde su tie dierky a vlhkym servitkm alebo hadrickow roztres tie bodky a je to :) tak to robim ja a pohode nic som nedoskriabal
obal na negativy
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa