Ahojte ake ma zvacsenie tato makro predsatka chcel by som ju dat na canon 70-300is usm. prosim o vase namety a pripomienky a ak nahodou viete tak poradte kde najdem fotky s makropredsadkou na DSLR. dakujem
ja by som makro predsadku nedaval a vobec uz nie na zoom totiz close up filter je dalsie sklo ktore len chyby objektivu umocni radsej si kup medzikruzky stratis svetelnost ale nie ostrost ale ta 500D nie je az taka na zahodenie ale radsej si kup za tiepeniaze medzikruzky
jedna fotka s makropredsádkou je aj u mňa v profile, zostala mi po OLY E-500, priemer je tiež 58 mm a neviem, čo s ňou, na vyskúšanie by Ti mala stačiť a dám Ti ju aj zadarmo, ak si po ňu prídeš :)))
na makro radšej medzikrúžky alebo rovno makro objektív ...
www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=18414
Zdravím, chcem sa aj ja spýtať na túto tému, že či sa dá použiť makro predsádka alebo medzikrúžky použiť aj na iný účel ako makro, resp. ktorý z nich má univerzálnesie pouťitie a ešte jedna otázočka že s ktorým sa dá lahšie dosiahnuť pomer 1:1 alebo sa k nemu aspoň priblížiť, dik
Zdravím, chcem sa aj ja spýtať na túto tému, že či sa dá použiť makro predsádka alebo medzikrúžky použiť aj na iný účel ako makro, resp. ktorý z nich má univerzálnesie pouťitie a ešte jedna otázočka že s ktorým sa dá lahšie dosiahnuť pomer 1:1 alebo sa k nemu aspoň priblížiť, dik
k tomu priblíženiu sa k 1:1 sú vhodnejšie medzikrúžky nakoľko nemajú optický člen ale len oddialia objektív od tela a tým sa zmenší minimálna zaostrovacia vzdialenosť teda sa dostaneš bližšie k fotenému predmetu. makropredsádka má optický člen a ako bolo spomenuté môže ešte viacej zvýrazniť vady objektívu. pozri si stránky tomatita http://tomatito.sk/zaujimavosti/canon-mp-e-macro-65mm-f28/ je tam názorne ukázané čo dokážu medzikrúžky.
Canon Makro predsádka 500D/58mm
na makro radšej medzikrúžky alebo rovno makro objektív ...
www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=18414
http://www.fotografovani.cz/art/tech_vybirame_jak/rom_lenses4.html
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie