Fórum » O TECHNIKE

Hoya Close Up +4 77mm

Inferno.sys
2009-02-10 21:49:44+01
Prosim Vas mohol by mi niekto vysvetliť ako tieto predsadky funguju? Chcel by som fotit makro na "bližšej" urovni. Zaujma ma či sa daju skladať na seba, resp. či je možne mat sučasne nasadene viac ako jednu. A ma ich počet nejaky limit kolko max. ich može byť? Vobec to nechapem. Chcem to na objektiv Tamron AF SP 70-200mm F/2.8 Di LD (IF) Macro. Za každu radu budem naozaj vdačny. ďakujem

bear
- moderator
2009-02-10 21:53:54+01
Ak si kupis makro objektiv hned, usetris. Ak si kupis predsadku, casom si mozno kupis medzikruzky a nakoniec aj tak kupis makroobjektiv a vsetko co si kupil predtym budu vyhodene peniaze.

Inferno.sys
2009-02-11 08:11:40+01
príspevok od: bear
Ak si kupis makro objektiv hned, usetris. Ak si kupis predsadku, casom si mozno kupis medzikruzky a nakoniec aj tak kupis makroobjektiv a vsetko co si kupil predtym budu vyhodene peniaze.
Ten moj objektiv ted neni makro?? Keby na tento dam tu predsadku tak čo mi to spravi?
medzikružky to su tie predsatky, alebo niečo dalšie?

bear
- moderator
2009-02-11 08:30:46+01
Vsetko to mas tu:
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/makro-fotografia/
O predsadkach, kruzkoch v tomto clanku:
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/makro-fotografia/makro-fotografia-I/

viking81
2009-02-11 08:33:49+01
vyrobca pise macro...ale aj moj setak ma ´makro´ ide ale o to ake maximalne zvacsenie spravi...ja mam 1:3aj nieco...pravy makro objektiv ma 1:1..max zvacsenie svojho si kukni v papieroch :)..predsadky su v podstate lupy..zvacsia ti objekt,ale znasobia ti opticke vady...preto ked uz predsadku tam kvalitnu...neviem presne ako sa znacia ale tusim achromaticke...medzikruzky su len take valceky ktore ti odsunu objektiv do tela a tym ti to umozni zaostrit na kratsiu vzdialenost a ziskas tak vacsie zvacsenie...stratis svetelnost, ale stativ pre prave makro by mal byt podmienka (cize ziaden problem)...vyhoda je ze ti ziadne vady opticke nenasobia...preto su medzikruzky lepsie ale aj o trochu drahsie :)

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()