Ahojte, má niekto skúsenosť s týmto Tamronom s IS - som roky navyknutý na ultrazoom Olymp C750UZa chcem presedlat na zrkadlovku. Uvazujem nad týmto objektívom+eos450d
Nič v zlom ale pokiaľ chceš prejsť na zrkadlovku a kúpiť si k nej objektív s takýmto rozsahom tak si radšej kúp nový ultrazoom. Objektívy s takýmto rozsahom nie sú tak kvalitné ako keď použiješ menší rozsah alebo pevné sklá. Takže ak uvažuješ o zrkadlovke tak by som Ti radšej doporučil kombináciu dvoch objektívov ako jeden takýto s veľkým rozsahom.
Tak ako je písané na tejto stránke http://www.dpreview.com/news/0807/08073001Tamron18270.asp ´perfect for owners of megazoom compacts looking to upgrade to an SLR´ perfektný pre vlastníkov ultrazoomových kompaktov pozerajúcich po zrkadlovke.
dlhy zoom na zrkadlovke ti len uskodi, budes krutit kruzkom a rozmyslat ako spravit nudny zaber este nudnejsim.. radsej by si to mal vyriesit pokrytim rozsahu rozumnejsie, pripadne vrazit do pevnych skiel ktore kreslia neporovtnatelne kvalitnejsie... sam vidim ze pevna 50tka mi da viac ako hoc i len setak 18-70 kde krutim krutim a neviem si vybrat co v zabere vlastne chcem...
wayne: nie všetci robia umelecké foto.. Ja potrebujem presne takýto objektív na to, aby som si niečo zdokumentoval.. A s tým, že by som upravoval zoom viac ako 1x - s tým problém nemám, viam veľmi presne čo v zábere chcem a čo nie. A sú situácie, kedy nie je kedy prehadzovať sklá. Mám kamaráta profesionála, stretli sme sa náhodne na jednej akcii.. Za 10 min ma transformoval na podávača a odkladača objektívov, lebo ich nestíhal vybrať, odkrytkovať, prvý odmontovať, druhý nasadiť, zakrytkovať a do batoha.. Tomuto sa ja bezpodmienečne musím vyhnúť, neplánujem platiť nosiča skiel..
wayne: nie všetci robia umelecké foto.. Ja potrebujem presne takýto objektív na to, aby som si niečo zdokumentoval.. A s tým, že by som upravoval zoom viac ako 1x - s tým problém nemám, viam veľmi presne čo v zábere chcem a čo nie. A sú situácie, kedy nie je kedy prehadzovať sklá. Mám kamaráta profesionála, stretli sme sa náhodne na jednej akcii.. Za 10 min ma transformoval na podávača a odkladača objektívov, lebo ich nestíhal vybrať, odkrytkovať, prvý odmontovať, druhý nasadiť, zakrytkovať a do batoha.. Tomuto sa ja bezpodmienečne musím vyhnúť, neplánujem platiť nosiča skiel..
je pravda ze s tym objektivom nadherne fotky nespravis, ale podla testov ten objektiv nieje nejak extremne zly. mozes u neho cakat velmi pomaly autofocus, skreslenie okrajov na najkratsich a najdlhsich ohniskach, podpriemernu ostrost, porovnatelnu so setovym objektivom a silnu chromaticku aberaciu na najdlhsiom ohnisku. Navyse pri takom extremnom zoome bude kvalita konstrukcie skor slaba. Typicky objektiv pre ludi co este stale vyberaju fotaky podla zoomu a megapixelov
je pravda ze s tym objektivom nadherne fotky nespravis, ale podla testov ten objektiv nieje nejak extremne zly. mozes u neho cakat velmi pomaly autofocus, skreslenie okrajov na najkratsich a najdlhsich ohniskach, podpriemernu ostrost, porovnatelnu so setovym objektivom a silnu chromaticku aberaciu na najdlhsiom ohnisku. Navyse pri takom extremnom zoome bude kvalita konstrukcie skor slaba. Typicky objektiv pre ludi co este stale vyberaju fotaky podla zoomu a megapixelov
pravda, kvalita nebude bohvieaká. Tieto zoomy sú o kompromisoch, ako o kvalite. Ak prechádzaš z kompaktu-ultrazoomu, istotne očakávaš väčšiu výstupnú kvalitu... Ak môžeš a nechceš veľa objektívov, vyber si nejaký kvalitnejší základný zoom a k tomu zoomový teleobjektív. Kvalita bude istotne lepšia
Pozri si niektorý z českých časopisov Digifoto alebo Digitální foto, teraz neviem presne v ktorom je rozsiahla recenzia. Záver bol asi táky,že boli vzhľadom na rozsah zoomu veľmi prekvapený kvalitou obrázkov, hodnotili ho lepšie ako orig. Canon 18-200 vky ,lepšie ako Sigmu . Verzia s PZD je novšia . Nie je to na modelingovú fotografiu ,ale na dokumentárne zábery do A4 v pohode ,alebo ako turistický objektív. Z tých všetkých ultrazoomov po Nikone je asi nnajlepší.
Tamron 18-270 - skúsenosti
Tak ako je písané na tejto stránke http://www.dpreview.com/news/0807/08073001Tamron18270.asp ´perfect for owners of megazoom compacts looking to upgrade to an SLR´ perfektný pre vlastníkov ultrazoomových kompaktov pozerajúcich po zrkadlovke.
A sú situácie, kedy nie je kedy prehadzovať sklá. Mám kamaráta profesionála, stretli sme sa náhodne na jednej akcii.. Za 10 min ma transformoval na podávača a odkladača objektívov, lebo ich nestíhal vybrať, odkrytkovať, prvý odmontovať, druhý nasadiť, zakrytkovať a do batoha.. Tomuto sa ja bezpodmienečne musím vyhnúť, neplánujem platiť nosiča skiel..
A sú situácie, kedy nie je kedy prehadzovať sklá. Mám kamaráta profesionála, stretli sme sa náhodne na jednej akcii.. Za 10 min ma transformoval na podávača a odkladača objektívov, lebo ich nestíhal vybrať, odkrytkovať, prvý odmontovať, druhý nasadiť, zakrytkovať a do batoha.. Tomuto sa ja bezpodmienečne musím vyhnúť, neplánujem platiť nosiča skiel..
Ak prechádzaš z kompaktu-ultrazoomu, istotne očakávaš väčšiu výstupnú kvalitu... Ak môžeš a nechceš veľa objektívov, vyber si nejaký kvalitnejší základný zoom a k tomu zoomový teleobjektív. Kvalita bude istotne lepšia
je rozsiahla recenzia. Záver bol asi táky,že boli vzhľadom na rozsah zoomu veľmi prekvapený kvalitou obrázkov, hodnotili ho lepšie ako orig. Canon 18-200 vky ,lepšie ako Sigmu .
Verzia s PZD je novšia . Nie je to na modelingovú fotografiu ,ale na dokumentárne zábery do A4 v pohode ,alebo ako turistický objektív. Z tých všetkých ultrazoomov po Nikone je asi nnajlepší.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa