Prosim Vas nema niekto skusenosti s touto znackou studiovych bleskov (WALIMEX)? Mame zalusk kupit od nich cely set. A chcel by som predtym ziskat nejake referencie.. VDAKA
Ja používam photon millenia 300ws, no donedávna som mal počas záručnej opravy požičaný Walimex 300ws. Celkom dobre sa s ním pracovalo, výkon sa nastavuje na digitálnej stupnici v sile od 1 do 6 a dávkuje sa po desatinách (napr. 1,1 1,2 1,3 ...). Odpalovanie klasicky káblom, zabudovaným infra alebo rádiovo. Dá sa no ňom vraj nastaviť aj predblesk - čo som vôbec nevyužil. Zaujal ma však tichý chod ventilátora.
Ja používam photon millenia 300ws, no donedávna som mal počas záručnej opravy požičaný Walimex 300ws. Celkom dobre sa s ním pracovalo, výkon sa nastavuje na digitálnej stupnici v sile od 1 do 6 a dávkuje sa po desatinách (napr. 1,1 1,2 1,3 ...). Odpalovanie klasicky káblom, zabudovaným infra alebo rádiovo. Dá sa no ňom vraj nastaviť aj predblesk - čo som vôbec nevyužil. Zaujal ma však tichý chod ventilátora.
A aku radu si mal k disp? tu Walimex PRO? lebo vyzeraju velmi seriozne.. a aj cena vyzera byt celkom priazniva..
na www.darian.sk sú sady walimexov a iných značiek za asi najlepšie ceny,čo sa mi podarilo nájsť u nás.
napr.takáto http://www.darian.sk/index.php/zvyhodnene-zostavy/studiova-zostava-vc-400/400/300-walimex-pro.html
Walimexy Pro majú reguláciu až po 1/32 výkonu,ventilátor.Sú lacnejšie ako iné ´renomované´ značky,ale niektorí ľudia na ephote ich majú a sú spokojní.
Už sa to tu niekde preberalo.
Niekto tu svojho času na fóre spomínal, že walimexy sú čínske sračky. V nejakých forách som čítal názory, že na to že sú to čínske sračky, tak sú celkom kvalitné.
Každopádne keď si porovnám ceny walimexu s elinchromom (námatkovo som porovnal ceny zopár zábleskov), tak rozdiel medzi nimi nie výrazný. Takže ja osobne by som radšej siahol po výrobku švajčiarskej proveniencie.
A aku radu si mal k disp? tu Walimex PRO? lebo vyzeraju velmi seriozne.. a aj cena vyzera byt celkom priazniva..
Mal som Walimex PRO 300Ws.
A darian.sk môžem len doporučiť. Sám mám odtiaľ svetlá a spolupráca s p. Jakubekom je úplne o niečom inom, ako v iných shopoch, kde starostlivosť o zákazníka väčšinou končí zaplatením tovaru.
Isto,že pokiaľ by som pracoval v ateliéri každý deň,tak zrejme by som uvažoval nad drahšími a lepšími,ale pokiaľ to bude akurát cez víkend,tak si myslím,že tie walimexy vydržia.Rozdiel v cene je dosť výrazný,neviem čo si porovnával .
Walimexy nepoznam, ale od roku 1997 uzivam spomenute Elinchromy-500-ky 4ks, okrem dvoch ufotenych vybojok, ziaden problem. Paci sa mi na nich vydrz a plynula regulacia vykonu.
Isto,že pokiaľ by som pracoval v ateliéri každý deň,tak zrejme by som uvažoval nad drahšími a lepšími,ale pokiaľ to bude akurát cez víkend,tak si myslím,že tie walimexy vydržia.Rozdiel v cene je dosť výrazný,neviem čo si porovnával .
Napr. tieto 200Ws záblesky
http://www.darian.sk/index.php/studiove-blesky-a-sady/200-Ws/elinchrom/studiovy-zablesk-d-lite2-200-Ws-elinchrom.html
http://www.darian.sk/index.php/studiove-blesky-a-sady/200-Ws/walimex-pro/studiovy-zablesk-vc-200-Ws-walimex-pro.html
cena 222,32 (Elinchrom) vs. 222,07 (Walimex)
alebo 400Ws má Walimex za 311, Elinchrom od 262 do 410
Ale to moje porovnanie ber vyslovene ako strielanie a náhodný výber.
Pokiaľ nejaké záblesky reálne budem kupovať, tak si budem robiť detailnejšie porovnávania cien a tým najlacnejším sa budem radšej vyhýbať.
To je možné,ale otázka je či si porovnal nejakú základnú radu od elinchromu s adekvátnou radou od walimexu,t.j.ako sa reguluje intenzita,v akom rozsahu,či majú ventilátor,príslušenstvo a tak.Lebo tam sú rozdiely.
Ale teraz sa tu nebudeme prieť o drobné,ja som myslel skôr celé zostavy so stojanmi,softboxami,dáždnikmi a odpaľovaním,sú tam také a potom je rozdiel či je v zostave softbox 56x56cm alebo 60x90cm,rovnako dáždniky atď.
Neporovnával by som najnižšiu triedu elinchromu s najvyššou od walimexu.
Ale nie je nutné to ďalej rozoberať,každý si to spočíta sám a rozhodne sa,
v každom prípade sú tu ľudia čo majú walimexy i elinchromy prípadne iné,
zatiaľ som nedostal informáciu,že by walimexy boli nejaké vyslovene horšie alebo kazové.Asi treba skúsiť.
Však som to aj tak myslel, že som nešiel do detailu. Inak konkrétne u tých 200Ws je v ponuke od oboch výrobcov iba jeden typ, takže tam to nie je prípad, kde sa porovnáva nižší model drahšieho výrobcu s vyšším od lacnejšieho.
WALIMEX štúdiové blesky - skúsenosti
bežne sa predávajú aj v zahraničí
napr.takáto http://www.darian.sk/index.php/zvyhodnene-zostavy/studiova-zostava-vc-400/400/300-walimex-pro.html
Sú tam aj elinchromy,
Už sa to tu niekde preberalo.
Každopádne keď si porovnám ceny walimexu s elinchromom (námatkovo som porovnal ceny zopár zábleskov), tak rozdiel medzi nimi nie výrazný. Takže ja osobne by som radšej siahol po výrobku švajčiarskej proveniencie.
A darian.sk môžem len doporučiť. Sám mám odtiaľ svetlá a spolupráca s p. Jakubekom je úplne o niečom inom, ako v iných shopoch, kde starostlivosť o zákazníka väčšinou končí zaplatením tovaru.
http://www.darian.sk/index.php/studiove-blesky-a-sady/200-Ws/elinchrom/studiovy-zablesk-d-lite2-200-Ws-elinchrom.html
http://www.darian.sk/index.php/studiove-blesky-a-sady/200-Ws/walimex-pro/studiovy-zablesk-vc-200-Ws-walimex-pro.html
cena 222,32 (Elinchrom) vs. 222,07 (Walimex)
alebo 400Ws má Walimex za 311, Elinchrom od 262 do 410
Ale to moje porovnanie ber vyslovene ako strielanie a náhodný výber.
Pokiaľ nejaké záblesky reálne budem kupovať, tak si budem robiť detailnejšie porovnávania cien a tým najlacnejším sa budem radšej vyhýbať.
Ale teraz sa tu nebudeme prieť o drobné,ja som myslel skôr celé zostavy so stojanmi,softboxami,dáždnikmi a odpaľovaním,sú tam také a potom je rozdiel či je v zostave softbox 56x56cm alebo 60x90cm,rovnako dáždniky atď.
Neporovnával by som najnižšiu triedu elinchromu s najvyššou od walimexu.
Ale nie je nutné to ďalej rozoberať,každý si to spočíta sám a rozhodne sa,
v každom prípade sú tu ľudia čo majú walimexy i elinchromy prípadne iné,
zatiaľ som nedostal informáciu,že by walimexy boli nejaké vyslovene horšie alebo kazové.Asi treba skúsiť.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa