Ahojte. Potrebujem radu. Kúpil som si SONY A200 a mám problém pri ostrení s objektívom SAL-75300. Nedokážem zaostriť na vzdialené objekty keď je vysunutý na 300. Jedná sa o vzdialenosť cca 60-70m. Je to normálne, alebo je to na reklamáciu. Ďakujem za odpovede.
co tym myslis nedokazes zaostrit? mam tiez sony a200 a zrovna 75300 nemam ale mam nejake starsie minolty s ktorymi sa ostri perfektne, ked to nevie automatika tak rucne..
Skúšal som aj statív. Priznám sa že som to mal zasial na automatike ako včera som ho vybalil. Ide o to že napríklad lampu na ulici v spomínanej vzdialenosti vôbec nezaostrí za denného svetla. Aj keď som dal manuálne ostrenie tak som bol na doraze ostrenia (ešte tak pol otočky chýba :) ). Vyskúšam to aj keď bude lepšie počasie. Len ma zaujíma že či je to normálne pri tomto objektíve.
Skúšal som aj statív. Priznám sa že som to mal zasial na automatike ako včera som ho vybalil. Ide o to že napríklad lampu na ulici v spomínanej vzdialenosti vôbec nezaostrí za denného svetla. Aj keď som dal manuálne ostrenie tak som bol na doraze ostrenia (ešte tak pol otočky chýba :) ). Vyskúšam to aj keď bude lepšie počasie. Len ma zaujíma že či je to normálne pri tomto objektíve.
No je to hobby teliatko, važne nečakaj zazrak na velké vzdialenosti....obstojná kvalita je tak na ohnisku 80-150 clone cca 8 a na desat metrov....
javelin ma pravdu, staci sa pozriet na moju fotku hornadu fotenu na clone 5.6 aj ked s tym kratsim setakom... neviem sa dockat slnka a sucha aby som si to tam siel zopakovat s vedomostami co som za 3 mesiace nazbieral... a k tvojmu problemu - skus fotit nieco co je blizsie, alebo si kup dlhsi objektiv....
Hmm uvidím. Ako podla mňa je problém v objektíve lebo pri 3-stovke vôbec neostrí. Zajtra kolega donesie Tamrona AF 70-300. Pokiaľ to s ním pôjde tak ten moj zreklamujem.
Takže ďalšie zistenie. Objektív zaostrí tak do 20m pri vysunutí na 300. Skúšal som fotiť aj krajinku ale tam sa vôbec nezaostrí a nepustí ma fotiť (to je asi logické keď cez automatiku nezaostril, cez manuál by to šlo). Ak nahodím druhý objektív 18-75 tak tam je v momente všetko ostré. Pri ňom nemám žiadne problémy. Podla mňa ostriť by mal v celom rozsahu.
no ja som mal SONY 75-300 ale je to hrozne uz od cca 250mm a nie 300mm.....kupil som MINOLTA 70-210 f/4 a to je uz o dost lepsie.....stal ma len 150 EURO....ten 75-300 urcite nieje na moc vzdialene objekty.....mne to tiez robilo neostre foto a to som mal stativ....inak mam a200
Ja mám tiež 75-300mm s A200... fotím s týma hlavne futbal a ihrisko je dlhé 110m a z bránkovej čiary mi v pohode zaostrí na druhú bránku... Samozrejme že sa to nedá porovnať s profi objektívmi ale dajú sa s ním urobiť zázraky...
No, to je už na dotyčnom. Osobne keď som sa ja rozhodoval medzi značkou, tak som chcel ísť do Olympu, ale po pár hodinách pozerania príslušenstva a jeho ceny na webe, som sa rozhodol investovať otrošku viac a ísť radšej do Canonu :)
SAL-75300
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa