Zdravim, mam v umysle si kupit nejaku analogovu zrkadlovku za ucelom pouzitia na take zaklady v skole. Som ale bezradny pri vybere. Co by ste odporucili? Potreboval by som nieco asi starsie, cisto manualne mechanicke, neviem mozno nejaku practicu... A ak by sa niekomu chcelo hodit mi nejaku staku kde je nejaky zoznam tych aparatov alebo odporucit nejake stare dobre osvedene kusky.
Samozrejme je obtiažne poradiť, pretože nie je jasné čo sa bude fotografovať. Ale nespravíš nikdy chybu ak kúpiš trebárs Nikon FM2 a podľa toho čo sa bude fotografovať tak nejaké Nikkory AiS. Aká to bude značka je otázkou srdca, ale voľba je to dobrá.
ehm.. ja vlastne nevim ci uplne uplne:) Co to znamena neuplne?
Ja si pod pojmom niečoho čiste mechanického predstavujem niečo, do čoho vôbec netreba pchať zdroj el. energie. To ten Canon, čo som spomínal rozhodne nie je.
Ja si pod pojmom niečoho čiste mechanického predstavujem niečo, do čoho vôbec netreba pchať zdroj el. energie. To ten Canon, čo som spomínal rozhodne nie je.
Pozrel som hu na nete a ono vlastne to nemusi byt uplne mechanicke.. Myslim ze ide len o manualny rezim a aby dotoho siel kinofilm:)
Nikon FM / FM2. Funguje sice s ´malym´ zdrojom energie (dve ´gombicky´) ktory vydrzi dlhooo, ale aj bez neho - len potom je naozaj ´manual´. A daju sa na nehoz a babku zohnau Ai / AiS skla - napriklad na eBay alebo na ceskom www.paladix.cz/bazar
Samozrejme je obtiažne poradiť, pretože nie je jasné čo sa bude fotografovať. Ale nespravíš nikdy chybu ak kúpiš trebárs Nikon FM2 a podľa toho čo sa bude fotografovať tak nejaké Nikkory AiS. Aká to bude značka je otázkou srdca, ale voľba je to dobrá.
Fotit len najake zakladne cvicenia, take oboznamovanie sa s fotakom, nieco jednoduche ozaj.. ale chcel by som aspon nieco kusok kvalitne aby som sa s tym mohol zabavat viac ako len v skole kde budeme skumat co to spravi ked bude cas 1s a 1/1000s :)
A vzhladom na to ze tie stare tela mali vseliake bajonety, ak vravim spravne, ktore je najlepsie kupit vzhladom na aky velky vyber objektivov na ne sa da najst.
Mas Canon 450D, pohladaj si v bazaroch CAnon, Napr. AE1 program,alebo F1, alebo AV-1, A-1 atd. budes v svojej znacke a za par korun to kupis. Inac moja volba by bola ina - Nikon FM2, neznicitelny a spolahlivy stroj, ale to vec toho , ktorej znacke veris, ja Nikonu.
Ja by som si kupil napr. Canon EOS 30 (33/50) alebo Nikon D80, k tomu 50/1,8. Objektivy su kompatibilne aj s digitalnymi zrkadlovkami. Vsetky modeli maju automatiku, manual, bodove meranie, tlacidlo DOF, korekciu expozicie. Proste vsetko co ma slusny fotoaparat mat.
Ja by som ti odporučil Canon EOS 3, na ebay cca 200 USD (telo), nie je to síce uplný manuál, objektív EF-S nepoužiješ. Keď budeš mať objektívy EF, tak ich použiješ na oboch telách.
Este mam otazku, nasiel som viac modelov Nikonu FM2 strieborny cierny.. Je v nic hnejay rozdiel ci je rozdiel iba v prevedeni?
Cierny vyzera viac profi, strieborny viac ako ´oldtimer´, ale funkcne je to to iste.
Skus sa pozriet este po Nikon FA. Je to jedina manual focus Nikonacka zrkadlovka, ktora zvlada A,P,S,M a Matrix s Ai a AiS sklami. Ale uz nie je mechanicka ...
Uvažovať pre tvoje účeli o niečom inom ako o Praktike je absolutne zbytočné. Praktika je plne funkčná, finančne dostupná a má svoj image.
Samozrejme rôzne Nikony, canony či Minolty sú výborné, ale úplne zbytočné.
Ja by som si kupil napr. Canon EOS 30 (33/50) alebo Nikon D80, k tomu 50/1,8. Objektivy su kompatibilne aj s digitalnymi zrkadlovkami. Vsetky modeli maju automatiku, manual, bodove meranie, tlacidlo DOF, korekciu expozicie. Proste vsetko co ma slusny fotoaparat mat.
Analogova Zrkadlovka
Skus sa pozriet este po Nikon FA. Je to jedina manual focus Nikonacka zrkadlovka, ktora zvlada A,P,S,M a Matrix s Ai a AiS sklami. Ale uz nie je mechanicka ...
http://www.paladix.cz/bazar/index.php?bmid=5
Samozrejme rôzne Nikony, canony či Minolty sú výborné, ale úplne zbytočné.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa