Zdravim. V lete sa chystame s partiou na mesiac po Skandinavii a samozrejme chcem so sebou zobrat aj techniku. Mojim problemom je, ze techniku nechcem nosit len tak pohodenu v turistickom ruksaku a preto hladam najlepsie riesenie ako ju prenasat. Zatial som nikde nenasiel (a asi ani neexistuje) ruksak, ktory by sluzil ako fotobatoh aj ako turisticky batoh (na takuto dlhodobu turu). Vie mi prosim vas niekto poradit? Mne sa zda zatial najlepsie riesenie vesta a slip lock system....Za pomoc vopred dakujem
Skus pozriet napriklad LowePro Primus AW. Pre fototechniku tam nie je vela miesta (telo+2 mensie objektivy+uchyt na stativ). Da sa cez neho prevesit deka/bunda a a je tam aj priehradka do ktorej mozes dat jedlo (ak tam nieco vytecie, tak to stecie na fototechniku).
Taky batoh bohuzial neexistuje. Aku velku mas fotovybavu?? ja dlhe tury (mesiac+) riesim klasickym batohom Deuter Aircontact 65+10 a fotak do Lowepro Off trail II. Dasa v pohode uchytit na batoh, pojme telo s gripom a objektivom plus dalsie 2 objektivy. Stativ sa da uchytit na batoh
no najvacsi problem je objektiv Zuiko Digital ED300mm doslova najvacsi...ale na ten je ruksak takze ten sa da ulozit snad nejako do trekoveho ruksaku. okrem neho mam (zatial) dalsie dva objektivy plus samozrejme jedno telo (E-510) ... riesienim by mohla by teoreticky aj brasna okolo pasa...ide mi o dosiahnutie co najvacsej pohodlnosti...
hm, no ja by som z vlastnej skusenosti poradil fotobrasnu co sa da pripnut na batoh (s radou lowepro stealth reporter to ide urcite - pouziva kamarat, alebo aj Hama Defender - mam ja) a zaroven nie je taka siroka aby sa nedala v pripade potreby strcit rozumne do batohu. S takouto brasnou mas viac moznosti, mozes ju nosit pripnutu na batohu (z boku alebo zo zadu - ja to mam v poho vyskusane s Treksport tatran 70, je to uplne bezpecne, treba popruh navyse a davat si pozor pri skladani batohu...), mat ju v batohu (najlepsie na nosenie ale absolutne nepohotove:)) alebo ak vela fotis zavesenu vpredu (trochu taha krk po celm dni...). Velky batoh na treking (aspon 60litrov) so specialnou priehradkou na foto veci asi bezne nik nevyraba... aspon ja o tom neviem. Stativ, ako uz zaznelo, v poho pripnes na batoh.
A urcite si kup brasnu s poriadnou plastenkou do dazda, v skandinavi sa zide... mam vyskusane :)))
no najvacsi problem je objektiv Zuiko Digital ED300mm doslova najvacsi...ale na ten je ruksak takze ten sa da ulozit snad nejako do trekoveho ruksaku. okrem neho mam (zatial) dalsie dva objektivy plus samozrejme jedno telo (E-510) ... riesienim by mohla by teoreticky aj brasna okolo pasa...ide mi o dosiahnutie co najvacsej pohodlnosti...
Brasnu okolo pasa mozme odporucit (spominana Lowepro Off Trail II) je mozne ju lahko pripevnit na batoh pri transporte a taktiez ju nosit ¨z predu¨ pri foteni, co je vsak uz o nieco menej pohodlne. vyzera to nejak takto:-)
Pri riešení dilemy batoh/brašna/budna som sa najskôr dopracoval k Lowepro Inverso 200. Pozri si batohy Yascha, http://www.yascha.cz/fotobatoh-yascha-professional, vzhľadom na cenu sa dajú aj požičať, a bundu Gitzo.
Pri riešení dilemy batoh/brašna/budna som sa najskôr dopracoval k Lowepro Inverso 200. Pozri si batohy Yascha, http://www.yascha.cz/fotobatoh-yascha-professional, vzhľadom na cenu sa dajú aj požičať, a bundu Gitzo.
tie yascha batohy vyzeraju zaujimavo... cena neni az taky problem, navyse cestujem dost casto a teraz budem este viac cize sa to zide..
s tou bundou Gitzo máš osobnú skúsenosť? rád by som si ju zadovážil, ale neviem akú veľkosť.
dakujem velmi pekne za rady! tak poriesim nejaku kvalitnu brasnu do leta :)
asi najlepsia rada zo vsetkych je od rumrunera ... sam musis vediet, kolko veci nesies na "platobnej karte" a kolko budes mat ako treker na chrbte, takze podla toho velkost batoha na veci, moznotych 65 L Ti bude stacit ... inak existuju aj zaujimave varianty batoh + technika ... vid tatoto Tatonka http://hiking.sk/hk/ar/906/batoh_tatonka_crest50.html
dost sa toho popisalo tu, kedze trekeri to beru zodpovedne aj z pohladu potreneho dostatku miesta hlavne na ostatne veci, nie len fotobatozky s malym doplnkovym priestorom na osobne veci http://hiking.sk/hk/fo/9503/fotovybava_a_batoh.html?offset=0&period=&fifo=1
ako ti aj ostatni napisali, je to vseobecny problem. Ja to riesim dvomi sposobmi. Prvy je, ze beriem fotobatoh s fotakom, dvomi objektivmi baterkami a polarizakom a do zvysnych komor dam jedlo, pitie a pod. Este mam priecinok pre nefototechnicke veci ale ten nie je prilis velky no napcham tam pollitrovku s jedlom ci lahsiu bundu.. ostatne veci popripinam na vonkajsie popruhy batohu plus stativ na jeho miesto... tato bomba ma casto bezmala 7 kil ... (aj so stativom)
Ak idem na dlhsie, beriem si kvalitny (pevne zipsy a kvalitne presitie) turisticky batoh a fototechniku kazdu oddelene vo svojom puzdre. Na telo so sirokacom klasicku napr pistolovu brasnu a na telezoom mam samostatne puzdro... stativ pripnem z boku batohu a dam tam este okrem camelbagu kopec dalsich veci, to uz zalezi od velkosti batohu.
Fotak aj tak nosim konkretne na sun sniperi (sa mi osvedcil na tury najlepsie) takze batoh je prazdnejsi a hlavne lahsi.
Prve fotobatohove riesenie ma vyhodu v pristupnosti techhnike, to druhe ma vyhodu v tom, ze zoberies pohodlnejsie viac veci... Pristup k technike je ale tazsi.
Tento sposob sa mi bude samozrejme este vyvijat dalej a urcite sa bude stale vylepsovat... je to silne individualne preto sa neda poradit konkretny batoh...
Zdravim. V lete sa chystame s partiou na mesiac po Skandinavii a samozrejme chcem so sebou zobrat aj techniku. Mojim problemom je, ze techniku nechcem nosit len tak pohodenu v turistickom ruksaku a preto hladam najlepsie riesenie ako ju prenasat. Zatial som nikde nenasiel (a asi ani neexistuje) ruksak, ktory by sluzil ako fotobatoh aj ako turisticky batoh (na takuto dlhodobu turu). Vie mi prosim vas niekto poradit? Mne sa zda zatial najlepsie riesenie vesta a slip lock system....Za pomoc vopred dakujem
http://www.youtube.com/watch?v=mriS4nZRik0
mam ho, expedičny 85l , vyhral aj dáku cenu v US ako naj foto batoh, kupoval som cez alzu, cena primerana ked si spočítaš, turistický expedičný batoh plus foto batoh, a ten vnutorný použivam ako samostaný fotobatoh do mesta a krátke túry, tiež som dlho hladal a toto mi splnilo očakavania, hlavne umiestnenie staívu v strede neťaha na stranu, a pri celodennej túre to vieš odceniť)
Ja som dospel zatial k takemu docasnemu rieseniu na dlhe tury,kym nenajdem nieco, co by mi naozaj vyhovovalo. Batoh 70 l od Treksportu, cez horne "oko" - zaves, alebo "rucku" (neviem, ako to nazvat) prevlečený popruh od brašne s fotoaparatom a objektivmi. Brasnu mam na hrudníku - bruchu stabilizovanú este zboku "paragumkami" tak, aby nelietal do stran. Fotak je po ruke, kedze ho nemam na krku, tak netlaci a da sa s tym celkom dobre lyzovat. Povodne som brasnu skusal prevliect cez hrudný popruh, ale bolo to moc vysoko. Nevyhoda je, ze ked sa chce clovek rycho vyzliect, musi to vsetko pracne skladat. Momentalne neviem najst nikde z toho fotku. Cakam, kto pride s batohom ako Photo Sport 200 AW, ale s komorou na osobne veci cca 30l.
Ako s technikou na dlhu turu
A urcite si kup brasnu s poriadnou plastenkou do dazda, v skandinavi sa zide... mam vyskusane :)))
inak existuju aj zaujimave varianty batoh + technika ... vid tatoto Tatonka
http://hiking.sk/hk/ar/906/batoh_tatonka_crest50.html
dost sa toho popisalo tu, kedze trekeri to beru zodpovedne aj z pohladu potreneho dostatku miesta hlavne na ostatne veci, nie len fotobatozky s malym doplnkovym priestorom na osobne veci
http://hiking.sk/hk/fo/9503/fotovybava_a_batoh.html?offset=0&period=&fifo=1
http://intranet.tatonka.com/infosys/php/artinfoe.php?1142_Great%20Escape%2075
+ este pistolove puzdro na DSLR po ruke
Ak idem na dlhsie, beriem si kvalitny (pevne zipsy a kvalitne presitie) turisticky batoh a fototechniku kazdu oddelene vo svojom puzdre. Na telo so sirokacom klasicku napr pistolovu brasnu a na telezoom mam samostatne puzdro... stativ pripnem z boku batohu a dam tam este okrem camelbagu kopec dalsich veci, to uz zalezi od velkosti batohu.
Fotak aj tak nosim konkretne na sun sniperi (sa mi osvedcil na tury najlepsie) takze batoh je prazdnejsi a hlavne lahsi.
Prve fotobatohove riesenie ma vyhodu v pristupnosti techhnike, to druhe ma vyhodu v tom, ze zoberies pohodlnejsie viac veci... Pristup k technike je ale tazsi.
Tento sposob sa mi bude samozrejme este vyvijat dalej a urcite sa bude stale vylepsovat... je to silne individualne preto sa neda poradit konkretny batoh...
mam ho, expedičny 85l , vyhral aj dáku cenu v US ako naj foto batoh, kupoval som cez alzu, cena primerana ked si spočítaš, turistický expedičný batoh plus foto batoh, a ten vnutorný použivam ako samostaný fotobatoh do mesta a krátke túry, tiež som dlho hladal a toto mi splnilo očakavania, hlavne umiestnenie staívu v strede neťaha na stranu, a pri celodennej túre to vieš odceniť)
Cakam, kto pride s batohom ako Photo Sport 200 AW, ale s komorou na osobne veci cca 30l.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa