Fórum » O TECHNIKE

Zaujímavé ceny v Česku ........

Ultra TXF
2009-02-16 10:43:13+01
Podľa niektorých analytikov zahraničných bánk sa česká koruna do mesiaca prepadne na úroveň 29,50 Kč za euro. Podľa americkej Goldman Sachs budú Česi do polroka kupovať euro až za 32 Kč.

xerion
2009-02-16 10:48:33+01
je to predpoveď,ale nemusí to tak byť a podobne to ja aj z poľskom a maďarskom. Ale treba rátať aj z tým že ceny budú navyšovať

viking81
2009-02-16 11:10:13+01
príspevok od: xerion
je to predpoveď,ale nemusí to tak byť a podobne to ja aj z poľskom a maďarskom. Ale treba rátať aj z tým že ceny budú navyšovať
to je relativne...ako na co....veci ktore budu kupovat zo zahranicia tak mozno..na domace urcite nie a mozno nie ani na zahranicne..a to z dovodu ze by im to nikto ani z domacich nekupil

MPzMT
2009-02-16 12:22:59+01
príspevok od: viking81
to je relativne...ako na co....veci ktore budu kupovat zo zahranicia tak mozno..na domace urcite nie a mozno nie ani na zahranicne..a to z dovodu ze by im to nikto ani z domacich nekupil
Ceny hore ist musia a to pri vypredanom tovare v pripade doplnenia
sortimentu. To, ze sa to teraz oplati CZ,PL,HU je preto, lebo predavaju
tovar kupeny este v minulom roku, ked ten kurz bol v prepocte na byvalu
Sk - 1:1,20 CZ 1:10 PL. Teraz vsak vsetci budu nakupovat v € rach a
tie ceny sa budu postupne vyrovnavat a ich domaci spotrebitelia nebudu
moc happy.

rumrunner
2009-02-16 13:01:53+01
Spolocnost Nikon ohlasila zvysovanie cien v CR o 8-20% s pravdepodobnym datumom 16.2.2009...to je tusim dnes:-)

Ultra TXF
2009-02-16 13:27:06+01
príspevok od: rumrunner
Spolocnost Nikon ohlasila zvysovanie cien v CR o 8-20% s pravdepodobnym datumom 16.2.2009...to je tusim dnes:-)
Len ja som canonista :)

dodo_bb
2009-02-16 13:40:17+01
Závidím Ti ten optimizmus, viking. Zvyšovanie cien sa veľmi málo prejaví na predaji, ak poklesne, tak skôr kvôli kríze. Ľudia zanadávajú a kúpia. Ceny sa v rámci únie budú postupne vyrovnávať a to vzhľadom na EURO. Ak Čechom klesne koruna, predajcovia musia zdražieť, lebo to nakupujú za EURO. Aj terajšie ´výhodné´ ceny sú len dopredaj tovaru, kúpeného za starý kurz, ako hovorí Milan z Martina (MPzMT). Nakupujme - bude len drahšie :-)))

xerion
2009-02-16 14:52:41+01
o čo budú možno lacnejší ako mi tak budú menšie marže obchodníkov, ale to je tiež možno...takže by som povedal že dobré ceny sú teraz na vrchole

mago
2009-02-16 19:42:21+01
isteze teraz su ceny super, postupne budu stupat, ale len do vtedy kym ludia neprestanu kupovat (a to prestanu), potom bude raj :)

Ultra TXF
2009-02-16 19:54:13+01
Ceny sa budú možno snažiť obchodníci dvíhať,ale nebudú môcť kopírovať pokles meny v pomere 1:1. Tento rok bude ekonomicky krutý,nebude sa predávať ani kupovať,resp.ľudia na celom svete budú kupovať len to nutné a nie vyhadzovať prachy na koníčky.Takže nakoniec ceny budú musieť ísť dole .
To sa samozrejme netýka nás čo sme v balíku ,my budeme kupovať a tešiť sa po celý rok :)

T0nn011
2009-02-18 00:43:48+01
príspevok od: Ultra TXF
Ceny sa budú možno snažiť obchodníci dvíhať,ale nebudú môcť kopírovať pokles meny v pomere 1:1. Tento rok bude ekonomicky krutý,nebude sa predávať ani kupovať,resp.ľudia na celom svete budú kupovať len to nutné a nie vyhadzovať prachy na koníčky.Takže nakoniec ceny budú musieť ísť dole .
To sa samozrejme netýka nás čo sme v balíku ,my budeme kupovať a tešiť sa po celý rok :)
hh pockaj ako kto v baliku.. a co my chudobny studenti??:D ale ak mas jeden balik navyse potesim sa:) bodlo by sa nieco nove...

Ultra TXF
2009-02-18 01:03:06+01
No česká koruna je už 29,50 za euro.Ani to tak dlho netrvalo.
A zlotý je už 4,88 za euro.....len tak ďalej :)

Alamo
2009-02-18 09:50:44+01
Vzhľadom k aktuálnej skúsenosti s nákupom fototechniky v SR a ČR by som sa vyjadril na margo slovenských obchodov iba toľko, že sa neoplatí kúpiť vôbec nič na slovensku. Obchodníci nakupujú tovar v eurách, dolároch resp. v inej zahraničnej mene tak na Slovensku ako aj v ČR. Potom sa pýtam prečo je cena na jednom objektíve Tokina 11-16/f2,8 v SR 649 EUR (Pro...ka e-shop) a v ČR 512 EUR(digipark e-shop). Na tom istom objektíve a podotýkam, že po zdražení kvôli poklesu eura voči jenu. Urobte si vlastný názor kde budete nakupovať fototechniku vy. Smutné však je, že Slováci sú zvyknutí platiť veľké peniaze za to čo nemusia a preto sa slovenskí obchodníci chovajú tak ako sa chovajú Neskutočná chamtivosť a vidina zisku sa stáva krédom každého slovenského obchodu.

Fotograf77
2009-02-18 16:24:48+01
príspevok od: Alamo
Vzhľadom k aktuálnej skúsenosti s nákupom fototechniky v SR a ČR by som sa vyjadril na margo slovenských obchodov iba toľko, že sa neoplatí kúpiť vôbec nič na slovensku. Obchodníci nakupujú tovar v eurách, dolároch resp. v inej zahraničnej mene tak na Slovensku ako aj v ČR. Potom sa pýtam prečo je cena na jednom objektíve Tokina 11-16/f2,8 v SR 649 EUR (Pro...ka e-shop) a v ČR 512 EUR(digipark e-shop). Na tom istom objektíve a podotýkam, že po zdražení kvôli poklesu eura voči jenu. Urobte si vlastný názor kde budete nakupovať fototechniku vy. Smutné však je, že Slováci sú zvyknutí platiť veľké peniaze za to čo nemusia a preto sa slovenskí obchodníci chovajú tak ako sa chovajú Neskutočná chamtivosť a vidina zisku sa stáva krédom každého slovenského obchodu.
No, ono je to vraj problem u velkoskladov. . . na odber pre Slovensko maju ine ceny a na odber pre napriklad nemecko ine. . . :-)))D a tusim aj Canon ma na Slovensku priamo velkoobchodne sklady. . . ak sa nemylim. . . preco je tomu tak, netusim. . .

beholder
2009-02-18 17:11:29+01
príspevok od: Fotograf77
No, ono je to vraj problem u velkoskladov. . . na odber pre Slovensko maju ine ceny a na odber pre napriklad nemecko ine. . . :-)))D a tusim aj Canon ma na Slovensku priamo velkoobchodne sklady. . . ak sa nemylim. . . preco je tomu tak, netusim. . .
...tomu veľmi neverím.....vo veľkoskladoch je myslím obchodníkom jedno,kto nakupuje....podstatné je to,že je odbyt.....a teraz počas krízy duplom:)...

Fotograf77
2009-02-18 17:31:26+01
príspevok od: beholder
...tomu veľmi neverím.....vo veľkoskladoch je myslím obchodníkom jedno,kto nakupuje....podstatné je to,že je odbyt.....a teraz počas krízy duplom:)...
Nuz, , , Karol to vravel. . . tiez som kukal jak puk :-)))

quintes
2009-02-18 17:37:36+01
najlepšie je teraz kupovať asi v amerických obchodoch, ktoré sú v armádnych zahraničných misiách :-) mám tam pár ľudí, čakám na ceny. Je to bez dane a cla a americké ceny. Tak som zvedavý za koľko mi tam budú chcieť predať sigmu 70-200 f2.8 dovoz samozrejme ako osobná vec

beholder
2009-02-18 18:11:55+01
príspevok od: quintes
najlepšie je teraz kupovať asi v amerických obchodoch, ktoré sú v armádnych zahraničných misiách :-) mám tam pár ľudí, čakám na ceny. Je to bez dane a cla a americké ceny. Tak som zvedavý za koľko mi tam budú chcieť predať sigmu 70-200 f2.8 dovoz samozrejme ako osobná vec
...áno.....výhodné nakupovanie v AAFESe to bolo,je a bude určite (s určitým limitovaním).....len treba nájsť niekoho ochotného....alebo sa dať na ISAF (Afgan) osobne:)...

quintes
2009-02-18 20:50:31+01
príspevok od: beholder
...áno.....výhodné nakupovanie v AAFESe to bolo,je a bude určite (s určitým limitovaním).....len treba nájsť niekoho ochotného....alebo sa dať na ISAF (Afgan) osobne:)...
no, mám človeka v afganistane, ale jemu sa asi lení ísť pol základne do americkeho, tak bol len v holandskom a nemeckom čo je bližšie. A ďalší ide do sarajeva, na neho dávam viac. Pozrie mi cenu, pošlem mu peniaze na účet, a kúpi to. Takto si chlapi nosia minimálne nootebooky, a hoc sú kupovane ako z usa, tak vraj ten obchod nemá s reklamáciou problémy ani na slovensku.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()