Zdravím!Mohli by ste mi niekto poradiť?Chcel by som si kupiť nejakú fototlačiareň(fotorealistickú).Najlepšie nejakú od
canonu a chcel by som tlačiť aj A4ky.Sú tu nejaké možnosti,bo som aj hľadal ale mám v tom trošku zmätok:)Ďakujem
Hľadal som na stránkach canonu aký výber majú a našiel som tam tlačiarne SELPHY ale myslím, že tie niesú na formát A4 a potom už len profesionálne tlačiarne nad 10 tisíc.Neexistuje nejaká zlatá stredná cesta?
V rozumnych cenach su inkjet tlaciarne rady iP a multifunkcne zariadenia rady MP. Selphy su termosublimacne tlaciarne pre tlac formatu 10x15 a malej panoramy.
Aale?No tak to vyskúšam či niečo pošlú..No ale to čo si napísal to niesú fotorealistické však?Neboli by tie pre tlač fotiek najlepšie?Či pre formát a4 sú veľmi drahé?
Šak ten príspevok som čítal,len ja by som chcel vedieť o nejakých konkrétnych modeloch od canonu bo som sa v tom veľmi nevyznal.
mam doma tyzden novu profi fototlaciaren PIXMA MP980 a to je skvely stroj - profifoto, 6 atramentov, skener, filmovy skener a samozrejme aj klasicka tlac a kopirovanie. na chod uplne minimalne naklady, zalezi kolko fotis s moznostou az do A3+. vrele mozem doporucit, je sice trochu drahsia, ale to sa vrati v materialoch a uspore, inac tlac je vzdy drahsia ako vo fotosluzbe. tato sa da aj kalibrovat, rozhodni sa sam, ale u mna idealny variant
Aale?No tak to vyskúšam či niečo pošlú..No ale to čo si napísal to niesú fotorealistické však?Neboli by tie pre tlač fotiek najlepšie?Či pre formát a4 sú veľmi drahé?
Ale su fotorealisticke, dnes uz ani ine neponukaju. Aj ta najlacnejsia tlaciaren Canon alebo Epson tlaci na kvalitny papier velmi slusne. Kto chce tlacit spisckovo, kupi si niektoru zo specializovanej rady s viacerymi farbami, ktore umoznuju tlacit sirsi rozsah farieb.
Predchvilou sme dotlacili fotky na Pixme iP4600 (nie je to profi) so styrmi farbami (studiovy portret z D3x) a nema chybu. Mohli by ist na vystavu.
ja som si uz davnejsie nechal tlacit, ano poslu vam to, ale nejaky ten tyzden to trva (ide to tusim z CH). Na Slovensku mozes rozmyslat nad Canonom (asi by som siel do MP rady ked este nemas ziadnu tlaciaren), Epsonom a HP...
Otvor si lubovolny e-shop, zrataj si korunky a vyber si niekolko adeptov. potom to hod sem na forum alebo pouzi google :D
Canon je velmi dobry, samozrejme so separovanymi atramentami treba kupit, aspon 3+2cierne, z ´i´ rady. Bezokrajova tlac na A4, ked das Canon papier z rady oznacenej ´PP´-profesional photopaper je super, minilabovy vystup sa na to nechyta. Osobne mam starsi model i865 s 5 atramentami na PP papier velmi pekne vysledky, aj na lacnejsi ide pekne, ale vzdy Canon original, papiere inych vyrobcov zvyknu mat nejaky nadych-napr. do zlta a pod, novsie tlaciarne od Canonu idu este lepsie, su tam modernejsie atramenty, je to vidiet este viac na vystupe, hlavne na ten PP papier.
Tak rozhodujem sa medzi PIXMA iP4600 a PIXMA iX4000 aj na A3ky,je medzi nimi dosť veľký cenový rozdiel tak by som sa vás rád spýtal či je to preto, že iX4000 umožnuje aj väčšiu tlač alebo je v nej aj niečo viac.A ktorú z týchto dvoch tlačiarni by ste mi odporučili.Ďakujem
.
ked uz tak si zober vyssiu radu iP4600 ale z vlastnej skusenosti za tie iste peniaze mas lepsiu MP980, ktora ma slusny skener, potlaca CD/DVD a zaroven ma aj moznost skenovania negativov a diapozitivov, co nemusi byt tiez na skodu, sak porozmyslaj ... mrkni si opis na www.canon.sk alebo inac je slusna recenzia canon MP980v digifoto 01/2009, precitaj www.digiarena.cz
tlačiaren
http://www.canon.sk/For_Home/Product_Finder/Printers/Inkjet/index.asp
Inak si mozes nechat cez ich stranku vytlacit na zvolenej tlaciarni fotku a oni ti ju poslu domov. Ja som tam jednu poslal, tak uvidim, ci dojde.
Predchvilou sme dotlacili fotky na Pixme iP4600 (nie je to profi) so styrmi farbami (studiovy portret z D3x) a nema chybu. Mohli by ist na vystavu.
Otvor si lubovolny e-shop, zrataj si korunky a vyber si niekolko adeptov. potom to hod sem na forum alebo pouzi google :D
.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa