Každého zdravím, v prvom rade sa chcem poďakovať za to, čo všetko som sa tu už naučil. Píše sa tu veľa o technike a aj konkrétne o objektívoch no akosi neviem nájsť odpoveď na moju otázku. Aký objektív kúpiť?
Mám Nikon D90 v sete s 18-105. Mám pocit, že by som potreboval niečo na väčšie priblíženie, keďže rád fotím dokumentárne zábery o ľuďoch, ulici, živote atď. Neviem, či mám hľadať objektív od Nikonu, alebo nejakej inej značky.
Ak budete mať čas a chuť napíšte prosím, fakt poteší. ďakujem
Skus napísat v akej cenovej relácii si ochotný sa pohybovat.....Aby si nekupil zbytočne z núdze cnost.....od 70-300 je mnoho kvalitnejších možností....no ako vravím skus nadhodit cenu....
Skus napísat v akej cenovej relácii si ochotný sa pohybovat.....Aby si nekupil zbytočne z núdze cnost.....od 70-300 je mnoho kvalitnejších možností....no ako vravím skus nadhodit cenu....
Pozeral som tú 70-300vku. Pohybuje sa okolo 17 tis. Chcel by som niečo svetlé. Som ochotný ešte čo-to doplatiť. Pozeral som aj 70-200 2.8. Som začiatočník. Keď som kupoval D90, nebol ešte v ponuke set: 18-200.
Pozeral som tú 70-300vku. Pohybuje sa okolo 17 tis. Chcel by som niečo svetlé. Som ochotný ešte čo-to doplatiť. Pozeral som aj 70-200 2.8. Som začiatočník. Keď som kupoval D90, nebol ešte v ponuke set: 18-200.
ako tvoje 1.tele, by lahky Nikkor 70-300VR posluzil dobre, je o triedu lepsi ako 18-105 co mas teraz. Ak teda hned nieco svetle (a nove so zarukou), tak potom Tamron 70-200/F2.8 za cca 770EUR. Inac bazar/e-bay..
ako tvoje 1.tele, by lahky Nikkor 70-300VR posluzil dobre, je o triedu lepsi ako 18-105 co mas teraz. Ak teda hned nieco svetle (a nove so zarukou), tak potom Tamron 70-200/F2.8 za cca 770EUR. Inac bazar/e-bay..
Myslel si na toto:v Tamron SP AF 70-200mm F/2.8 Di LD (IF) Macro pre Nikon?
Ten Tamron ostri motorcekom z tela ? Nie je to hlucne a pomale ? Tiez mam taku zostavu ako maska. Poskuloval som na Nikkor 70-200 F/2.8 ale to je profi sklo a domaca rada to neschvalila. Ak by som to kupil, to by sa so mnou doma ani klucky nerozpravali.
Na zivu fotografiu ist s teleobjektivom je podla mna tuto zivu fotografiu urobit mrtvou. Nebudes citit pri foteni nic. Nebudes mat pocit, ze si sucastou deja a nezazijes ani radost, ked sa ti podari vyfotografovat dej z bezprostrednej blizkosti. Nezazijes obavy z toho, ci sa bude ludom pacit, ked vytiahnes fotak a zacnes ich fotit. Nebudes vidiet ich reakcie. Toto vsetko a este omnoho viac pocitov zaziva kazdy, kto ma rad dokumemnt, street alebo zivu fotografiu. Teleobjektiv ta sterilne od tohto emocionalneho viru oddeli. Fotka mozno neutrpi, ale tvoja dusa nezazije neopakovatelne caro. Popozeraj s cim fotia dokumentaristi. Ja som najviac nasiel u nich siroke ohniska od 24 do 35mm.
Na zivu fotografiu ist s teleobjektivom je podla mna tuto zivu fotografiu urobit mrtvou. Nebudes citit pri foteni nic. Nebudes mat pocit, ze si sucastou deja a nezazijes ani radost, ked sa ti podari vyfotografovat dej z bezprostrednej blizkosti. Nezazijes obavy z toho, ci sa bude ludom pacit, ked vytiahnes fotak a zacnes ich fotit. Nebudes vidiet ich reakcie. Toto vsetko a este omnoho viac pocitov zaziva kazdy, kto ma rad dokumemnt, street alebo zivu fotografiu. Teleobjektiv ta sterilne od tohto emocionalneho viru oddeli. Fotka mozno neutrpi, ale tvoja dusa nezazije neopakovatelne caro. Popozeraj s cim fotia dokumentaristi. Ja som najviac nasiel u nich siroke ohniska od 24 do 35mm.
...súhlas......teleobjektívom kradneš iba tvár....na dušu však nedosiahneš ani 800kou:)...
Ten Tamron ostri motorcekom z tela ? Nie je to hlucne a pomale ? Tiez mam taku zostavu ako maska. Poskuloval som na Nikkor 70-200 F/2.8 ale to je profi sklo a domaca rada to neschvalila. Ak by som to kupil, to by sa so mnou doma ani klucky nerozpravali.
Musiš to vyskúšat sam a posudit....mne ten Tamron hlučný ani pomalý nepripadá....ale ako vravím je to vec individuálneho posúdenia....jeho obrazová kvalita bola však na prvom mieste....vysledky sú ( a za tým si stojím) porovnatelné s jeho vyspelejšim kolegom od Nikonu....Inak Tamron ho radí medzi svoje top výrobky a prevedenie je tiež velmi uspokojivé.....
Fakt som sa úprimne zamyslel nad Tvojimi vetami. Beriem Tvoj názor, no podľa mňa (hovorím fakt za seba) svoj objekt fotenia nechceš vyrušiť a práve preto potrebuješ tele. Myslím, že chápem, čo považuješ za mŕtvu fotografiu, no napriek tomu budem asi nad teleobjektívom uvažovať. Rád by som fotil aj fotky, ktoré svojou prítomnosťou neovplyvním. Vďaka za názor, takéto potrebujem.
...súhlas......teleobjektívom kradneš iba tvár....na dušu však nedosiahneš ani 800kou:)...
Určite máš niekde pravdu. Moment sa možno troška stratí. No písal som tu aj svoj názor, že svojou prítomnosťou nechcem ovplyniť objekt fotenia, teda ani tvár. ďakujem
Naozaj ma svojimi príspevkami nútite zamýšľať sa, či sa vyberám správnym smerom.
A práve ma napadol jeden zaujímavý podnikateľský zámer. Požičovňa objektívov.
To by sa mi teraz zišlo.
A skúšal si aj nejaké objektívy okrem toho, čo máš doma? Ak sa pre niečo rozhodneš skôr ako ja, daj vedieť. Mňa chalani riadne prekvapili reakciami.
je to pomalé a hlučné, určite potrebuješ ten Nikkor 70-200/2,8 bez toho nikto nemôže byť fotograf
Objektív k Nikonu D90
tu si mozes pozriet fotky, niektore su s tym 18 - 105 zbytok je 70 - 300 http://foto.hcslovan-fans.sk/view/s08-09/slovan-lm-fans/
A práve ma napadol jeden zaujímavý podnikateľský zámer. Požičovňa objektívov.
To by sa mi teraz zišlo.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa