Chcel by som Vas poprosit o radu,lebo velmi sa do zrkadloviek nevyznam.Kedze som len zaciatocnik a chystam sa zacat venovat tomuto konicku dost vazne.Nakolko ma oslovila SONY Alpha DSLR-A300K + objektív DT 18-70mm F3,5-5,6 potreboval by som poradit ci mi staci ten objektv kt.tam je alebo kupit samostatne telo a knemu iny objektyv.mam v plane fotit bezne fotky.no obcas sa vyskytnu aj take ako hory a krajina a tiez je premna priorytov aby fotka,kt. po zvacseni na pc bola kvalitna.vopred dakujem za dobru radu:)
no na bezne fotenie mas najlepsie objektov s velkym rozsahom ako su napr. 18-180mm a podobne (nvm ako presne to ma sony). a do prirody sa ti zide sirokouhlac ale aj tele.. ja by som ti asi poradil kupit si samostatne telo a kvalitny jeden objektiv (casom dokpupis podla toho ktorym smerom sa budes chciet vydat). Pretoze v zasade plati ze menis telo na objektive a nie naopak kedze objektivy si dlhodobo drzia cenu na rozdiel od tiel (snad si ma pochopil :)
1. nauc sa pisat
2. kup si canon (450D je priblizne v rovnakej cenovej hladine ako A300 ale cena prislusenstva je o dost nizsia, pripadne nikon, ale tam by som osobne bral D90 a vyssie)
3. fotky zo zrkadloviek sony pri zvacseni na pc sumia
4. vid bod 2.
5. objektiv, nie objektyv, a prioritou, nie priorytov, tym ze to pises nespravne sa zhadzujes sam a ludia sa tu z teba smeju
6. vid bod 2.
Presne ako napísal wayne... Kúp račej 450D.. Nehovorím že sony je zlé.. ale..
Ak chceš Vážne začať fotiť, tak kúp buď Nikon, Canon, alebo možno pentax...
A ak si moc fakt total začiatočník.. tak ja by som na tvojom mieste kúpil Panasonic Lumix DMC-FZ28 alebo Nikon COOLPIX P90...
Aky objektyv ku zrkadlovke
2. kup si canon (450D je priblizne v rovnakej cenovej hladine ako A300 ale cena prislusenstva je o dost nizsia, pripadne nikon, ale tam by som osobne bral D90 a vyssie)
3. fotky zo zrkadloviek sony pri zvacseni na pc sumia
4. vid bod 2.
5. objektiv, nie objektyv, a prioritou, nie priorytov, tym ze to pises nespravne sa zhadzujes sam a ludia sa tu z teba smeju
6. vid bod 2.
Ak chceš Vážne začať fotiť, tak kúp buď Nikon, Canon, alebo možno pentax...
A ak si moc fakt total začiatočník.. tak ja by som na tvojom mieste kúpil Panasonic Lumix DMC-FZ28 alebo Nikon COOLPIX P90...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa