Dobrý deň, chcel by som poprosiť o radu... potrebujem zostavu na fotografovanie interiéru miestností. Jedná sa o novostavbu, miestnosti sú úplne tmavé. Rozmery miestností: +- 10*10*10m aj viac. Ďalej sa tu nachadzaju miestnosti, ktoré sú dlhé a úzke (2*6m). Vopred ďakujem :)
nasiel som cosi podobne na http://photo.net/canon-eos-digital-camera-forum/00IDDM a dokonca presne o canone.. ak po anglicky nerozumies nechaj si to prelozit cez translate.google.com ale ten preklad je dost divny no.. tilt je prekladany ako plachtove a pod. ak sa vsak trosku v objektivoch vyznas nemal by to pre teba byt problem
pripadne viac odkazov na http://www.google.sk/search?q=best+lens+to+take+pictures+in+interiors&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a
Lubovolny stroj co ma manual a aspon 17-24mmm sirokac na dolnom konci. Das na stativ, manual, 20sec expozicia, blesk do ruky a preblikas priestor aspon 5-6 zableskami, samozrejme na seba nesvietis, ked tam nechces ucinkovat...:)))
myslim, ze na opis tmavych miestnosti novostavby stacia tie rozmery 10x10x10. Posledne cislo je asi vyska stropu tak aj bez fotky viem, ze sa jedna o kocku.
Ja som poradil široké sklo ....a ty ???? ...zabral si dva riadky vyplakávaním...a že chlap....
Hej ale pises tak ako keby si bol dačo viac. Lebo Ty vieš a on nie. Ja chápem že je to blbe kazdy deň odpovedať na blbe otázky ale to fórum je tu aj pre začiatočníkov... Chapes nie? Aj ked niektoré otázky sú vazne take že... A chlap som, hej. :)
myslim, ze na opis tmavych miestnosti novostavby stacia tie rozmery 10x10x10. Posledne cislo je asi vyska stropu tak aj bez fotky viem, ze sa jedna o kocku.
Tie rozmery su len orientacné, miestnosti su to fakt dost velke, niektore maju na vysku aj 15m. Tie fotky potrebujem na vytvorenie 3D modelu, s ktorym porebujem dalej pracovat a merat na nom (rozne chranicky ktore prechadzaju stenami...) Skusal som tam fotit s canon 450D so setovym objektivom a bleskom... dost onicom. Takze moja otazka znie, aku ohniskovu vzdialenost objektivu navrhujete a aky vykonny blesk.
no dobre tak vážne, destro zavolaj si na to fotografa
pytal som sa na toto: aka značka, ake telo, aky objektiv, aky blesk.
a za kolko...
ide o pracovnu zakazku, takze to musi byt do +- 50 000Sk aby sa to oplatilo tymto sposobom dokumentovat.
Niesom profesionalny fotograf a poterboval by som preneho pracovne povolenie a vstup, ktore nezozeniem... tak ze tak
Lubovolny stroj co ma manual a aspon 17-24mmm sirokac na dolnom konci. Das na stativ, manual, 20sec expozicia, blesk do ruky a preblikas priestor aspon 5-6 zableskami, samozrejme na seba nesvietis, ked tam nechces ucinkovat...:)))
Dakujem za normalny prispevok :)
potreboval by som objektiv, ktory by mi dokazal zachytit co najviac z jednej steny. A aby som mal dost silny blesk, ktory by mi ´dočiahol´ až na strop, pričom v miestnosti je uplna tma, mam max. 1 baterku. Ide mi o to, že pri potrebujem nafotit vsetky steny, podlahu a strop aj s prekritom a spracovat to vo Photomodelery a chcel by som dostat z toho 3D model. bojim sa toho, ze pri sikmych zamerach steny pod plafonom, budem mat veľké skreslenie a nebudem schopny dostat dostatocne presnu ortofoto snimku. potrebujem na nej merat rozmery s presnostou 2-3 cm. Takze, aky objektiv ake telo a aky blesk, aby som dostal za primeranu cenu dostaocnu presnost. Dakujem :)
este jedna otazka, nedalo by sa to zvladnut bez stativu?
stativ bude asi ta najmensia polozka...ak by si na to fotenie nahodou kupil tokinu 11-16mmf/2.8 s bajonetom na Canon a dalej by ostala nevyuzita, ozvi sa:-))
stativ bude asi ta najmensia polozka...ak by si na to fotenie nahodou kupil tokinu 11-16mmf/2.8 s bajonetom na Canon a dalej by ostala nevyuzita, ozvi sa:-))
nejde mi o cenu stativu, to by bola zanedbatelna polozka. ale o to ci je potrebny, ci sa to neda bez stativu, pretoze potrebujem za den nafotit co najviac miestnosti, a tam je preblem aj postavit stativ. caka ma niekolko sto miestnosti, takze to potrebujem robit aj rychlo a efektivne.
ale to by som chcel asi moc... :))
Odporúčaná zostava
Dobrý borec na fotenie interiérov je Scott Hargis.
http://www.scotthargis.com/
Má aj svoj flickr stream, kde má tiež kopec fotiek a k ním aj popis, kde mal rozmiestnené blesky na nasvietenie. Tam sa môžeš inšpirovať.
http://flickr.com/photos/scotthargis/
Fotky samozrejme obsahujú EXIF. To teraz letí :-)
a za kolko...
ide o pracovnu zakazku, takze to musi byt do +- 50 000Sk aby sa to oplatilo tymto sposobom dokumentovat.
Niesom profesionalny fotograf a poterboval by som preneho pracovne povolenie a vstup, ktore nezozeniem... tak ze tak
potreboval by som objektiv, ktory by mi dokazal zachytit co najviac z jednej steny. A aby som mal dost silny blesk, ktory by mi ´dočiahol´ až na strop, pričom v miestnosti je uplna tma, mam max. 1 baterku. Ide mi o to, že pri potrebujem nafotit vsetky steny, podlahu a strop aj s prekritom a spracovat to vo Photomodelery a chcel by som dostat z toho 3D model. bojim sa toho, ze pri sikmych zamerach steny pod plafonom, budem mat veľké skreslenie a nebudem schopny dostat dostatocne presnu ortofoto snimku. potrebujem na nej merat rozmery s presnostou 2-3 cm. Takze, aky objektiv ake telo a aky blesk, aby som dostal za primeranu cenu dostaocnu presnost. Dakujem :)
ale to by som chcel asi moc... :))
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa