Fórum » O TECHNIKE

Bulb

HeReTiC
HeReTiC 2009-03-05 09:44:51+01
Zdravim Vas, ktora dobra dusa mi poradi, ako je to s rezimom Bulb. Chcem si kupit zrkadlovku a fotit astrofoto a potrebujem mat moznost LUBOVOLNEJ expozicnej doby. Som uplny zaciatocnik a z technickych specifikacii neviem vycitat, ci to niektory stroj umoznuje. Raz pisu, ze max. 30 min, inde ze po 8 min sa automaticky expozicia ukonci. Je to akesi komplikovane. Ja ale nechcem obmedzenie v tomto, chcem LUBOVOLNU expozicnu dobu. Mimochodom zvazujem Canon EOS 450D, pripadne Olympus E-520. Pripadne mi mozete odporucit nieco ine. Velmi pekne dakujem. Dufam, ze som sa vyjadril jasne :)

2009-03-12 17:18:25+01
samozrejme...je to klasicky trojity 2,5 jack...

phill1225
2009-03-17 09:49:24+01
Taky maly dotaz... pri foteni oblohy je treba dlhy cas, ale pri hodinovej expozicii nevznikne na fotke len sama ciarka od hviezd, kedze sa obloha otaca? a za hodinu to robi dost stupnov.

kubko19
2009-03-17 09:57:54+01
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&filter_tem=1&id=21979

HeReTiC
2009-03-18 13:40:23+01
príspevok od: kubko19
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&filter_tem=1&id=21979
Presne o toto mi islo, nieco take by som chcel robit na zaciatok.

smetek
2009-04-10 16:14:25+02
Zdravim. Ma niekto skusenosti s bateriovim gripom BG-E5 pri dlhych expoziciach alebo timelapsoch? Pojde podla vas pripojit cez adapter do elektriky a budem moct fungovat na nom nonstop? Niekde som videl taku fotku aj s adapterom na 220V.

SHoDaN
2009-04-15 13:57:06+02
príspevok od: smetek
Zdravim. Ma niekto skusenosti s bateriovim gripom BG-E5 pri dlhych expoziciach alebo timelapsoch? Pojde podla vas pripojit cez adapter do elektriky a budem moct fungovat na nom nonstop? Niekde som videl taku fotku aj s adapterom na 220V.
S BG fotak vydrzi aj niekolko hodin. Moj Canon 40D + BG vydrzal na Bulb-e cez 3 hodiny. Kablova spust z Ciny perfektne posluzila.

markato1
2009-04-15 14:43:36+02
Pokial chces pouzivat fotak len na astrofoto,tak by som ti odporucil zohnat si canon 300D,350D.Da sa kupit prakticky za par korun a pokial budes lepsie hladat,urcite sa ti podari zohnat uz aj s vybranim ir filtrom.Takto upraveny fotak je potom citlivejsi na cervenu a zachyti viacej detailov pri kratsom exp.case ako neupraveny.Dalsou variantou je moznost zakupit aj original vyrabanu zrkadlovku urcenu specialne pre astrofoto.Canon 20Da.na tomto fotaku sa dokonca da pouzit aj chladenie senzoru pocas dlhej expozicii,co radikalne zmensuje sum a zachovava konstantnu teplotu na senzori pocas snimania.to je dolezite najme pri presnejsej fotometrii..,ale to som uz asi daleko:)

Co sa tyka casu B(bulb),tak fotit mozes kolko ti bateria vydrzi:)

pokial chces samozrejme fotit aj nieco ine,tak potom mozes kupit od canonu aj novsie modely ako 400D alebo 450D,alebo iny canon.V tejto cenovej relacii je to najvhodnejsie co sa da kupit.

Len pre zaujimavost ,alebo predstavu,jedna surova neupravena fotka fotena 400D,len zo stativu fotene s iso 400 a casom 2148s.

Nie najvydarenejsia,ale najcerstvejsia:)a skoda ze sa sem da dat len 250Kb:(

rick01
2009-04-15 19:42:29+02
No, na astrofoto určite Canon. S bulbom je to tak, že sa dajú kúpiť časovače, ktoré si načasuješ a foťák ti fotí sám, ako dlho a koľko expozícií chceš.
Pri dlhých časoch ti grip nepostačí, treba kúpiť cca 15Ah zdroj, na ktorý foťák napojíš a šlapeš celú noc ;).
Na to, aby si z hviezd nemal čiary potrebuješ paralaktickú montáž s pohonom, ktorý ti sleduje pohyb hviezd. Toť veľmi v skrate.
Omnoho omnoho viac cenných a praktických rád nájdeš na www.astro-forum.cz ;)

Strana 4 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()