Fórum » O TECHNIKE

Stativ Fancier FT-6662

Bpali
2009-03-07 10:47:00+01
Ahojte,chcem sa opytat,ci ma niekto skusenosti s tymto stativom. Mam Panasonic G1, a chcel by som tento stativ vyuzit hlavne na turistiku(potrebujem,aby bol maly a lahky),ale chcem,ze keby som v buducnosti kupil aj nieco tazsie ako G1,nejaku zrkadlovku,aby som nemusel kupovat novy stativ. Cakam na Vase postrehy,nazory,cokolvek k tomuto stativu. Dakujem

javelin
2009-03-07 11:29:50+01
No nosnost do 8 kg by mala postačovat....ide o to kolko vydrží zafixovaná ta gulová hlava....na G1 určite postačí.....

Bpali
2009-03-07 11:34:42+01
príspevok od: javelin
No nosnost do 8 kg by mala postačovat....ide o to kolko vydrží zafixovaná ta gulová hlava....na G1 určite postačí.....
myslis,ze ta gulova hlava by mohla byt problem,ked budem mat v budocnosti tazsiu zrkadlovku alebo prave naopak je pozitivum tohto stativu? este taka mala,mozno blba otazka: na ebay ponukaju tento stativ podla toho,aku mas znacku fotoaparatu, je to podla teba preto,lebo kazda istiaca skrutka(alebo ako sa vola) je ina,alebo je to len tah,aby ti naslo ten produkt,ked zadas isty model fotoaparatu do vyhliadavaca?

maciakba
2009-03-07 12:05:53+01
skrutky na fotoaparatoch su normalizovane :) takze skor ten druhy tah

Bpali
2009-03-07 12:15:20+01
príspevok od: maciakba
skrutky na fotoaparatoch su normalizovane :) takze skor ten druhy tah
vdaka :) to som potreboval vediet

javelin
2009-03-07 14:25:10+01
príspevok od: Bpali
myslis,ze ta gulova hlava by mohla byt problem,ked budem mat v budocnosti tazsiu zrkadlovku alebo prave naopak je pozitivum tohto stativu? este taka mala,mozno blba otazka: na ebay ponukaju tento stativ podla toho,aku mas znacku fotoaparatu, je to podla teba preto,lebo kazda istiaca skrutka(alebo ako sa vola) je ina,alebo je to len tah,aby ti naslo ten produkt,ked zadas isty model fotoaparatu do vyhliadavaca?
Ak mam s pravdou von ,ja tento statív nepoznám.Našiel som si ho cez google,a pozrel parametre....ma rýchloupínaciu doštičku (to je dnes už štandart) a lepšie verzie tam majú zdvojený zavit (napr.Manfrotto) aj na stredoformát....gulová hlava je problém u lacnejších modelov že pri tažších zostavách sa povoluje....Inak gulová hlava je vynikajuca , len treba priplatit.....slušné hlavy sa pohybuju tak okolo 100E....no je stavaný na 8 kg ...tak asi by mal niečo vydržat ...fakt to neviem posúdit , nie je to bežný model na našom trhu....Skús radšej pohladat niečo okolo Manfrotto, alebo Velbon.....Ja osobne preferujem a mam aj dobré skúsenosti s Manfrotto....

Bpali
2009-03-07 14:42:58+01
príspevok od: javelin
Ak mam s pravdou von ,ja tento statív nepoznám.Našiel som si ho cez google,a pozrel parametre....ma rýchloupínaciu doštičku (to je dnes už štandart) a lepšie verzie tam majú zdvojený zavit (napr.Manfrotto) aj na stredoformát....gulová hlava je problém u lacnejších modelov že pri tažších zostavách sa povoluje....Inak gulová hlava je vynikajuca , len treba priplatit.....slušné hlavy sa pohybuju tak okolo 100E....no je stavaný na 8 kg ...tak asi by mal niečo vydržat ...fakt to neviem posúdit , nie je to bežný model na našom trhu....Skús radšej pohladat niečo okolo Manfrotto, alebo Velbon.....Ja osobne preferujem a mam aj dobré skúsenosti s Manfrotto....
no ja ti verim,lebo ani podla googla sa neda najst info o nejakych pouzivateloch,len som chcel vediet,ze ked sa niekto pozrie na parametre,povie mi svoj nazor na ten stativ...tak dakujem,ze si apson takto pomohol :) a pozriem aj ine stativy.

Bpali
2009-04-20 16:58:26+02
no dosiel mi tento stativ, z Honkongu mu cesta trvala mesiac,ale boli aj sviatky...vyzera byt celkom schopny..aspon mne pre G1 bude zatial stacit..vsetko je kovove, pri vyskrutkovani stredneho stlpika to trochu skripe,ci ako nazvat ten svuk,ked sa dve zeleza dru o seba...mozno na niektorych kovovych castiach bude podobny problem,ako pisal Karol Srnec pri Vanguard ALta,ze sa mozu ocuchat casom...

lowenature
2012-02-27 19:51:43+01
Používam ho už viac ako dva roky , je to pevný odolný statív.Má ale aj svoje chyby napr sa odkrúcajú samovoľne niektoré matky , páčka na fixáciu gulovej hlavy sa dotýka skrutky ktorá fixuje stredovú tyč a tak bráni v pohybe.Stačí trocha povitiahnut stredový stlpik a je to OK .Hlavu treba namazať lebo ide už dosť ťažko. Riešenie mazania "nie alkoholom" asi také že odkrútiť páčku ,ktorá aretuje na gulovej hlave pohyb a aplikovať olej.

Strana 1 z 1

Inzercia