Ahoj cau.mam problem s ostrostou obrazu mam nikon D60 ob. AF-S DX 18-55/3.5-5.6G VR ,AF-s DX 55-200/4-5,6G IF-ED.Pri ostreni postupujem presne podla navodu v Automate kvalita nic moc aj ked zameriam ostriaci bod presne na objekt ktori chcem fotit a manuale ostrenie uplna katasrofa pri snahe zaostrit nebadam v hladaciku ziadne zmeny.NEVIEM ci nemam zle informacie o spravnom ostreni ALEBO SA STAVA AJ TO,ZE JE VADNY OBJEKTIV ?.AKO SPRAVNE POSTUPOVAT PRI AUTO. a MANUALNOM ostreni????????mam z toho chaos d60 je moja prva zrkadlovka.NIKON sa mi zdal ako dobra znacka a d60 vhodna pre zaciatocnika.UF a teraz neviem ci som nemal zvolit inu znacku.kajco
take podla tej fotky neviem, co ma byt zle?!?
popis presne tvoj problem a doloz ho fotkou ulozenou niekde na webe v plnom rozliseni bez dodatocnych uprav a zmenseni.
ps: urcite si si pozrel aj najnizsiu zaostrovaciu vzdialenost a chapes tomu pojmu? ;)
veľa rázi to tu bolo a pomohlo fotoroman.cz mne sa nezdalo že objektív zle ostrí ten kol vo vode je zaostrený skús sa pozrieť aj na to aké máš ostrenie a na čo ostríš
Nerozumiem ,ved použil všemocné VR....???? A režim automatika ...no mne to nejde do gebula...A ešte jedno nechnápem...Kua Mrco jako ty tam máš ten EXIF....ja ho tam ´nyjako´ nemám :))
Nerozumiem ,ved použil všemocné VR....???? A režim automatika ...no mne to nejde do gebula...A ešte jedno nechnápem...Kua Mrco jako ty tam máš ten EXIF....ja ho tam ´nyjako´ nemám :))
prave dzikatko na mysovi, otevrit v novem okne, prave dzikatko na mysovi, sajvnut picture jako ...
prave dzikatko na mysovi, otevrit v novem okne, prave dzikatko na mysovi, sajvnut picture jako ...
No clona 5,6 ....šak mna stačí nakopnút potom už frčím....Ked sme už v debate, nemaš link ako Milo s Krakenom skakali pre Amikov do filmu....na TJUMP.SK som to nenašiel....
tazkom ti je pomoct ked ako kolegovia hore ti pisu neponuknes exif, nepovies na aky bod si to tam ostril. Ako vieme ze si neostril na ten plotik vedla. Preco jednoducho neostris na zvoleny objekt zaujmu a neprekomponujes?
KUrnik, ako to ze mas dig. zrkadlovku a nic ti nehovori ako vplyva clona na hlbku ostrosti, alebo kde mas ostriace body, resp. hyperfokalna vzdialenost?
NA druhej strane pokial ti nefunguje ani maualne ostrenie(to by si mohol zistit este raz na tych papuciach ci sa daco zmeni v ostreni alebo nie) tak je asi v cudu objektiv, alebo meranie kontrastov na tele pokial to uz nefunguje na ziadnom objektive. Alebo mozes mat nieco s elektronickymi kontaktami na tele a a preto nefuguje komunikacia...
Je toho kopec, tak by si mal minimalne vylucit tvoju chybu pri ostrenie a ovladani tela :/
hm inak ak pouzivas mozzilu je taky fajn doplnok ze Exif Viewer... setri to cas - nemusis cez prave dzikatko sejvovat :)))))))
dik, dobra pomocka :)
K fotke - jasne je len to, ze je ostra. Asi chcel ostrit na tie topanky. Mozno ma zapnuty taky rezim ze ostri vzdy na stred zaberu, a nie cez prekomponovanie. Tazko to takto povedat. Ale ak chce ostry cely zaber tak nech nastavi F11, cas sa predlzi na 1/125 (co este udrzi) a ked to aj tak nebude ostre tak uz je asi niekde chyba. Samozrejme pri horsom svetle to takto nepojde a bude musiet ist hore s ISO.
Jednoznačne zvolit jeden ostriaci pod , namierit na bačkorky a exponovat....najlepšie zo statívu....nie je o čom....ale to by mal niekto kto chce fotit zrkadlovkou vediet....Režim Auto by u tychto aparatov vobec nemal byt....Alebo sa fakt najde niekto ,kto ho používa ???:)))
Ano ostre som chcel mat topanky.Ale asi mate vsetci pravdu nemam dostatocne teoretyske znalosti.Vsetko ovladam ale len tak na polovicu a ta druha podstatna cast je ....!Pracujem momentalne v UK Belfast tu som si aj kupil D60 s plne anglickym navodom (esteze aspon ako tak viem anglicky) mal som stoho stres ked pri foteni nie vsetko bolo ako chcem ja.Predtym som mal olympus 770 Uz a pouzival som len manualny rezim a ked som to iste skusil s d60 tak sa to spravalo uplne inac.zaver :UCITsa UCITsa UCITsa DIK za objasnenie situacie (mozno sa este ozvem,ale dufam,ze s tymto problemom nie)
Ano ostre som chcel mat topanky.Ale asi mate vsetci pravdu nemam dostatocne teoretyske znalosti.Vsetko ovladam ale len tak na polovicu a ta druha podstatna cast je ....!Pracujem momentalne v UK Belfast tu som si aj kupil D60 s plne anglickym navodom (esteze aspon ako tak viem anglicky) mal som stoho stres ked pri foteni nie vsetko bolo ako chcem ja.Predtym som mal olympus 770 Uz a pouzival som len manualny rezim a ked som to iste skusil s d60 tak sa to spravalo uplne inac.zaver :UCITsa UCITsa UCITsa DIK za objasnenie situacie (mozno sa este ozvem,ale dufam,ze s tymto problemom nie)
tak tak....ucit sa...ucit sa a este raz cit sa...a ono je to tym ze aj ked das na oboch 5,6 clonu a mas rovanyk cas a iso...tak to nie je to iste....zrkadlovka ma omnoho mensiu hlbku ostrosti, cize su musis davat pozor na co presne ostris a aku mas clonu....preto sa krajinky clonia aj na 11...portrety zas naopak...stiahni si zo stranok nikonu manual v cestine alebo svk a studuj teda podla neho a hlavne prebehni si www.fotoroman.cz velmi uzitocne :)
O nič si neprišiel...aj na Slovensku mame v Nikonoch všetci íngliš menu
ostrost obrazu nikon 18-55 VR a 55-200 VR
popis presne tvoj problem a doloz ho fotkou ulozenou niekde na webe v plnom rozliseni bez dodatocnych uprav a zmenseni.
ps: urcite si si pozrel aj najnizsiu zaostrovaciu vzdialenost a chapes tomu pojmu? ;)
KUrnik, ako to ze mas dig. zrkadlovku a nic ti nehovori ako vplyva clona na hlbku ostrosti, alebo kde mas ostriace body, resp. hyperfokalna vzdialenost?
NA druhej strane pokial ti nefunguje ani maualne ostrenie(to by si mohol zistit este raz na tych papuciach ci sa daco zmeni v ostreni alebo nie) tak je asi v cudu objektiv, alebo meranie kontrastov na tele pokial to uz nefunguje na ziadnom objektive. Alebo mozes mat nieco s elektronickymi kontaktami na tele a a preto nefuguje komunikacia...
Je toho kopec, tak by si mal minimalne vylucit tvoju chybu pri ostrenie a ovladani tela :/
K fotke - jasne je len to, ze je ostra. Asi chcel ostrit na tie topanky. Mozno ma zapnuty taky rezim ze ostri vzdy na stred zaberu, a nie cez prekomponovanie. Tazko to takto povedat. Ale ak chce ostry cely zaber tak nech nastavi F11, cas sa predlzi na 1/125 (co este udrzi) a ked to aj tak nebude ostre tak uz je asi niekde chyba. Samozrejme pri horsom svetle to takto nepojde a bude musiet ist hore s ISO.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa