Servis zrkadloviek, je to potrebne? z coho to spociva? Kalibracia? opotrebovanie mechaniky. Pls poradte niekto kedy je to potrebne a ak to vobec potrebne je a ako sa to cenovo pohybuje. Vdaka vopred
Zistis, ked sa ti pokazi, naco to je. A nebud naivny, kazi sa vsetko, i renomovane znacky.
Ja som vsak nemyslel pokazenie pristroja ale nieco ako pri monitoroch, tie treba tiez kalibrovat aby mali realne zobrazenie farieb a ci zrkalovky tiez netreba nejako ´kalibrovat´ proste ci sa nerozladia alebo nieco take
Ziadny pravidelny servis ako pri aute potrebny nie je. Ak udrzujes fotoaparat cisty a chranis ho pred silnymi narazmi, vibraciami, vlhkostou, extremnymi teplotami a prudkymi zmenami teploty, vydrzi dlho. Ak menis castejsie objektivy, obcas je fajn ho dat do servisu vycistit, ked je uz viac nesistot v zrkadlovej komore a na senzore. Zrkadlovka obsahuje aj pohyblive casti, ako uzavierku, zrkadlo, kontakty na bajonete. Vsetko co sa moze pokazit, ale na to mas 2 roky zarucnu dobu a o 2 roky. Ak sa pokazi o 3-4 roky, budes pozerat po novsom.
Ziadny pravidelny servis ako pri aute potrebny nie je. Ak udrzujes fotoaparat cisty a chranis ho pred silnymi narazmi, vibraciami, vlhkostou, extremnymi teplotami a prudkymi zmenami teploty, vydrzi dlho. Ak menis castejsie objektivy, obcas je fajn ho dat do servisu vycistit, ked je uz viac nesistot v zrkadlovej komore a na senzore. Zrkadlovka obsahuje aj pohyblive casti, ako uzavierku, zrkadlo, kontakty na bajonete. Vsetko co sa moze pokazit, ale na to mas 2 roky zarucnu dobu a o 2 roky. Ak sa pokazi o 3-4 roky, budes pozerat po novsom.
vdaka za radu, objektivy menim dost casto.. .takze to cistenie asi bude potrebne...
Ja som vsak nemyslel pokazenie pristroja ale nieco ako pri monitoroch, tie treba tiez kalibrovat aby mali realne zobrazenie farieb a ci zrkalovky tiez netreba nejako ´kalibrovat´ proste ci sa nerozladia alebo nieco take
Ludia chodia iba ked je problem, vycistit senzor, zadrhavanie objektivu, vycistenie objektivu, chyba ostrenia a pod. Ked si kupis tie bakelitaky-chodis castejsie, ked poriadne sklo, malokedy, aspon ja co mam Nikony mam taku skusenost, bol som dvakrat-raz ked mi padol a vytrhlo mi objektiv z bajonetu a raz ked zadrhaval zoom, inac skla su vsetky poctive, prach nema sancu a ked sa o to staras tak znizis percento na minimum, vacsinou idem raz za cas vycistit senzor.
Záleží na tebe, koľko fotíš a akú máš techniku. Ale ak fotíš veľa, máš drahšiu výbavu a máš peniaze, je dobre si nechať občas skontrolovať techniku v servise. Pre profíkov NIKON napríklad poskytuje zdarma servis a čo robia, nájdeš tu:
http://www.nps.cz/home/cs_CZ/local_content/broad/100/1.html
vdaka za radu, objektivy menim dost casto.. .takze to cistenie asi bude potrebne...
Nechcem to zakríknut , ale ja som zatial nepotreboval čistit (za posledné tri roky). Nosim stále ofukovací balon a pri vymene objektívu poofukujem najskor telo dam dolu objektív , ofuknem bajonet montovaného objektívu a pomáha to....No bute to aj tým že ak nemusím tak nemením v extrémnych podmienkach a pod....
Nechcem to zakríknut , ale ja som zatial nepotreboval čistit (za posledné tri roky). Nosim stále ofukovací balon a pri vymene objektívu poofukujem najskor telo dam dolu objektív , ofuknem bajonet montovaného objektívu a pomáha to....No bute to aj tým že ak nemusím tak nemením v extrémnych podmienkach a pod....
toto je dobra pripomienka.. a zaroven aj popis ako menit skla aby to bolo co ´najmenej prasne´
Seris zrkadiel
http://www.nps.cz/home/cs_CZ/local_content/broad/100/1.html
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie