Zdravim,
asi mesiac som hrdym majitelom mojej prvej zrkadlovky NIKON D90 a mam problem s hladacikom. Asi sa teraz vsetci divite, ze co za problem moze mat, ved haldacik je velky a prehladny. Ano to je. Moj problem spociva v tom, ze nosim okuliare a ked hladim do hladacika tak nevidim dobre do rohov. Je to sposobene tym, ze hladacik (alebo zrkadlo) je umiestneny pomerne hlboko v tele a tym, ze medzi fotakom a mojim okom je sklo okuliarov. Ked si dam okuliare dole a pritlacim oko k fotaku tak je to ok, ale kedze moj zrak nie je najlepsi tak bez okuliarov fotit nemozem. Dost ma to stve a chcem sa Vas spytat ci ma, mal, alebo pocul o podobnej komplikacii a ako to riesil. Povodne som to chcel riesit hladacikovou lupou, ale je dost rozmerna a velka a pri beznom foteni neprakticka. Nepomohol by zvacsujuci okular alebo korekcne cocky okularu. Podotykam, ze okuliare musim pri foteni mat narazene na nose. Dufam, ze som Vas Tymito litaniami neunavil a som vdacny za kazdu radu.
Nikomu to nehovor ale pouzivam spinavy trik - kontaktne cocky:-) a co sa tyka okuliraov ani to mi moc nerobi problem ked si to poriadne pritlacim na tvar. Ak nexces nove cocky ani ram tak jedine vidim na tu ocnicu.
Dioptricka korekcia nestaci a cocky nosit nemozem.
Len pre ilustraciu prikladam obrazok ako to vidim cez hladacik.
Bol som v jednom obchode s fototechnikou kde som si zvacsujuci okular alebo korekcne cocky chcel vyskusat, ale bohuzial dany tovar nemali a dalo sa to len objednat. Nemam s tym skusenost tak preto sa tu pytam. Nie som si isty ci ocnica dany problem vyriesi, nechcem vyhodit prachy za nieco co mi nepomoze.
ja mam nastastie kontaktne sosovky s okuliarmi mi to pripada divne (tiez mam D90), ak by si mal cestu okolo bratislavy skus prolaiku mozno to tam maju, ale myslim ze tych 300ceskych za to co poslal machine98 sa da utratit, a hadam sa tu najde jeden clovek co s tym ma aj osobnu skusenost
toto nie je dost dobre riesitelny problem. Ak sa nasadi ocnica s dioptrickou ocnicou, tak je problem ze musis sundavat okuliare ked chces fotit. Ale kym sa rozhliadas ze co/ako odtotis, potrebujes ich mat na ociach. Prehadzovat okuliare z nosa na hlavu nemusi byt vzdy mozne. Cocky to riesia, nie kazdy ich je ochotny znasat. Ja som ich nosil v puberte, teraz uz som moc pohodlny na to. Dalsie riesenie je chirurgicka korekcia oka. Ja som zatial nepodstupil ani to. Proste pritlacam cez okuliare. :)
toto nie je dost dobre riesitelny problem. Ak sa nasadi ocnica s dioptrickou ocnicou, tak je problem ze musis sundavat okuliare ked chces fotit. Ale kym sa rozhliadas ze co/ako odtotis, potrebujes ich mat na ociach. Prehadzovat okuliare z nosa na hlavu nemusi byt vzdy mozne. Cocky to riesia, nie kazdy ich je ochotny znasat. Ja som ich nosil v puberte, teraz uz som moc pohodlny na to. Dalsie riesenie je chirurgicka korekcia oka. Ja som zatial nepodstupil ani to. Proste pritlacam cez okuliare. :)
Ja mam jedno oko lepsie ako druhe, takze pozeram s tym lepsim. Problem je, ze je to lave oko.:) Musel som si zvyknut. Aj ked to nie je celkom ono. Aj na to ´skreslenie´, ktore si ukazal na obrazku, si zvyknes. Proste s tym budes uz ratat. Da sa to. :)
v tomto pripade nie je ziadny problem s hladacikom. je to obmedzenie, ktore zaziva kazdy nositel okuliarov. ak fotograf nechce obetovat par euro navyse za kontaktne sosovky (co vrelo odporucam), tak si bude musiet zvyknut. fyzika nepusti.
Problem s hladacikom na NIKON D90
http://www.oehling.cz/inshop/prislusenstvi-nikon-ocnice/nikon-dk-20c-2-0-1-[id-169585].html
Len pre ilustraciu prikladam obrazok ako to vidim cez hladacik.
Bol som v jednom obchode s fototechnikou kde som si zvacsujuci okular alebo korekcne cocky chcel vyskusat, ale bohuzial dany tovar nemali a dalo sa to len objednat. Nemam s tym skusenost tak preto sa tu pytam. Nie som si isty ci ocnica dany problem vyriesi, nechcem vyhodit prachy za nieco co mi nepomoze.
http://www.fotoskoda.cz/eobchod/p2000052-cz-nikon-dk20c-korekce-4-pro-d70-d200
http://www.aqt.sk/eshop/action/productdetail/oc/725.xhtml
http://www.aqt.sk/eshop/action/productdetail/oc/725.xhtml
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie