prosim vas neviete kde by som zohnal rozne velkosti obruci na objektivy ???
viem ze by mali byt k objektivu ked sa kupi ale nejak som ho nemal a tazisko mam dost pred fotoaparatom...
thx
Canon aj Nikon to k svojim objektivom vyraba.Ak nie si ochotny dat vyse 100 EUR za kus hlinika len preto, ze je na tom napisane Canon/Nikon, tak na ebay zozenies lacnejsie alternativy. Ja som si uz na ebay 2x kupil obruc (na Canon 100 macro a na 70-200/4) na objektiv od predajcu big_is. Objektiv musi byt navrhnuty tak, aby sa na neho dala ta obruc pripevnit.
tiez som si podobne ako Michal (bear :)) kupil cez ebay stativovu objimku priamo z Hong Kong-u asi za 18€ aj s postou...je z tvrdeho plastu a uplne staci, kedze original na moj Canon 70-200/f4 stoji 120€...
to je pekne, len ci dodavaju na Slovensko...a este jedna rada...su 3 typy...jeden sa neda otvarat, cize objektiv musis najskor odmontovat od tela, druhy sa otvara tak, ako na citovanom linku - musis odskrutkovat celu skrutku - tam hrozi jej strata...ale ja mam taky, kde sa ta skrutka len uvolni a obruc sa povytiahnutim otvori...
objektivova obruc na stativ
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa