Pre tých, ktorých tento problém trápi, posielam stanovisko podpory Nikon:
Vážený pane Maťaš,
kontrola přehřívání blesku se dá na vlastní riziko vypnout. Bohužel síla záblesku je opravdu vysoká a prozatím tento problém není řešen, vaši připomínku předáváme našim vývojářům v Japonsku. Doporučujeme aktualizaci firmwaru: http://nikoneurope-cz.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/26133/p/88%2C678/c/648/r_id/127676
S pozdravem,
Jana Bernatova
Nikon Europe Support
www.nikon-europe.com/support
Len doplním, že spomínaná aktualizácia však tento problém nerieši.
Chcel sa ta spytat ci si si isty ze si pustal blesk na plny vykon. SB900 totiz vydrzi len nejakych 160 zaberov so 4ks NiMh bateriami, cize bez battery packu. Nemal si nahodou nastaveny nizsi vykon? Nerobim si srandu ale normalne sa pytam. Mam SB900 a uz po 14 zaberoch to bolo v cudu.
suhlasim... tiez pochybujem, ze by vydrzal 250 a viac foto na plny vykon... pri plnom vykone to hadze fakt supy a aj baterky by to urcite vzdali... ja som vcera skusal a islo mi to presne ako Tebe, cize par zaberov nad 10 a koniec :( uvidime ako servis pomoze
Mne sa podarilo 102 zableskov na plny vykon...podla mna to zavisi od bateriek, toto bolo s eneloopmi (nabite priblizne na polovicu), ale ked som fotil s dakymi smejdami v commander-remote rezime tak bol hotovy cca po 25 zaberoch, a to ani zdaleka nesiel na plny vykon
Tak uz je to v reklamacii... uvidime, ci to pomoze, lebo vcera som ho skusal a asi po 15x plneho vykonu sa prehrial... na youtube, aj strobist som nasiel videa, kde sa toto riesilo... je to kvoli tomu, ze ten blesk sa velmi rychlo nabija... ja som mal blesk z prvej serie, takze dufam, ze oprava pomoze...
Prosim ta daj vediet na toto vlakno ako ti ta reklamacia dopadla, ci vobec ma zmysel posielat SB900 na reklamaciu. Dik.
Tak dnes sa mi blesk konecne vratil z opravy, vymenili tam nejaku suciastku a situacia sa zlepsila :) ... ale teraz uz viem, ze to zalezi hlavne od bateriek, ak sa blesk nabija velmi rychlo (cca 3s) tak sa blesk coskoro prehreje - to sa deje napriklad vtedy ak som pouzil baterie GP 2700, teraz som tam dal baterie RECYKO 2050, blesk sa nabija troska dlhsie ale rychle prehriatie nehrozi.
Tak dnes sa mi blesk konecne vratil z opravy, vymenili tam nejaku suciastku a situacia sa zlepsila :) ... ale teraz uz viem, ze to zalezi hlavne od bateriek, ak sa blesk nabija velmi rychlo (cca 3s) tak sa blesk coskoro prehreje - to sa deje napriklad vtedy ak som pouzil baterie GP 2700, teraz som tam dal baterie RECYKO 2050, blesk sa nabija troska dlhsie ale rychle prehriatie nehrozi.
Mozes to nejako presnejsie definovat ako sa zlepsil? S pouzitim tych istych bat. ake si pouzival predtym? Nejake porovnanie. Dik.
Inac som cital z viacerych zdrojov, ze aj SB800 sa prehreje po 8-10 M1/1 zableskoch. Vraj je to napisane aj v manualy SB800ky, takze SB900 ma iba navrch ze toto prehrievanie monitoruje. SB600 je vraj na tom este horsie. Osobne si myslim ze ze ked tu funkciu na SB900 vypnem urcite mi blesk neodide po hned po varovani, urcite tam maju riadnu rezervu kym sa blesk spali.
Ja som na svadbe funkciu vypol (teda ešte pred reklamáciou), a docvakal som asi 15 záberov, ktoré som potreboval a vydržal to. Ale po každom záblesku ´pišťal´ ako blázon.
Ja som na svadbe funkciu vypol (teda ešte pred reklamáciou), a docvakal som asi 15 záberov, ktoré som potreboval a vydržal to. Ale po každom záblesku ´pišťal´ ako blázon.
Mne, co cert nechcel, vypol SB900 asi 10 sekund pred svadobnym bozkom, skoro ma slahlo. nastastie tam bolo dost svetla, tak zvysenie ISA to zachranilo :)
Ja som na blesky uz rezignoval, ale podla zahranicnych diskusii velmi zavisi aj od pouzitych baterii. Najmenej prehrievania zda sa sposobuju Sanyo Eneloopy... To su snad dokonale baterie.
otestujem, dam vediet...
k tym baterkam... no ono je to zase len taka veeeelka bublina, mam SANYO, GP aj GP RECYKO a nejaky rozdiel nevidim... momemtalne pouzivam tie RECYKO a som spokojny, ak by som vsak potreboval blesk na nejake ´run-and-gun´ fotenie, volil by som skor tie GP 2700, pretoze sa blesk dobija rychlejsie a pri foteni roznych akcii je kazda sekunda dobra :) ... k baterkam hlavne tolko, ze ich treba mat vela :)
Píšeš, že SB600 je na tom ešte horšie. Mám v pláne ho kúpiť, takže aké problémy môžem očakávať ?
Píšeš, že SB600 je na tom ešte horšie. Mám v pláne ho kúpiť, takže aké problémy môžem očakávať ?
nemyslim si, ze je sb600 na tom horsie... u 900ky je problem ten, ze blesk dava strasne supy :) a velmi rychlo sa nabije, ja som mal aj SB600ku a nejako som prehriatie nezaregistroval... ono clovek fakt malokedy dava v rychlom slede 1/1 odpaly...
Asi je to iba napisane v manualy. normalne sa ti SB600 nevypne takze ani nemusis vediet ze ho mas prehriaty.KAZDY blesk sa prehrieva, rozdiel je v tom ze u SB900ky o tom vieme. Pri nabijani kondenzatora tecie cez obvody velky prud, takze cim silnejsi blesk a rychlejsie nabijanie, tym skor sa blesk prehreje. Ved studiove blesky byvaju velakrat vybavene aktivnym chladenim.
Takze ja som dnes svoju SB900ku skusal prehriat a :
31 zableskov na M1/1 v pohode, dosli baterky a ku koncu dobijenie tak 10sec.
potom hned vymena bateriek a dalsich 64 zableskov do prehriatia, cooldown time tak 1min.
Len teraz neviem ci mam tie zablesky spocitavat alebo plati len ta hodnota s novymi baterkami.
a jo..baterky som pouzil eneloopy.
Mne, co cert nechcel, vypol SB900 asi 10 sekund pred svadobnym bozkom, skoro ma slahlo. nastastie tam bolo dost svetla, tak zvysenie ISA to zachranilo :)
Pri potenciale D700 (vysoke iso s nizkym sumom) je dost umenie prehriat SB900, nie? pri takom iso800-1600 musi v interieroch bliskat na zlomok vykonu :)
Nikon SB900 - prehrievanie
Inac som cital z viacerych zdrojov, ze aj SB800 sa prehreje po 8-10 M1/1 zableskoch. Vraj je to napisane aj v manualy SB800ky, takze SB900 ma iba navrch ze toto prehrievanie monitoruje. SB600 je vraj na tom este horsie. Osobne si myslim ze ze ked tu funkciu na SB900 vypnem urcite mi blesk neodide po hned po varovani, urcite tam maju riadnu rezervu kym sa blesk spali.
k tym baterkam... no ono je to zase len taka veeeelka bublina, mam SANYO, GP aj GP RECYKO a nejaky rozdiel nevidim... momemtalne pouzivam tie RECYKO a som spokojny, ak by som vsak potreboval blesk na nejake ´run-and-gun´ fotenie, volil by som skor tie GP 2700, pretoze sa blesk dobija rychlejsie a pri foteni roznych akcii je kazda sekunda dobra :) ... k baterkam hlavne tolko, ze ich treba mat vela :)
http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1007&message=30155457
Asi je to iba napisane v manualy. normalne sa ti SB600 nevypne takze ani nemusis vediet ze ho mas prehriaty.KAZDY blesk sa prehrieva, rozdiel je v tom ze u SB900ky o tom vieme. Pri nabijani kondenzatora tecie cez obvody velky prud, takze cim silnejsi blesk a rychlejsie nabijanie, tym skor sa blesk prehreje. Ved studiove blesky byvaju velakrat vybavene aktivnym chladenim.
31 zableskov na M1/1 v pohode, dosli baterky a ku koncu dobijenie tak 10sec.
potom hned vymena bateriek a dalsich 64 zableskov do prehriatia, cooldown time tak 1min.
Len teraz neviem ci mam tie zablesky spocitavat alebo plati len ta hodnota s novymi baterkami.
a jo..baterky som pouzil eneloopy.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa