Nikde sa k nemu nemôžem dostať (ani na Nikon.cz). Používam D50 asi 3 roky a teraz začal štrajkovať. Snáď pomôže firmware. Medzitým som si kúpil D90, ale starý by som používal ako záložný.
Karol, ani tam to nie je. Nikde som sa nestretol s upgrade na D50 od začiatku kúpy (december 2006). Neviem čím to je. Preto som sa obrátil na kolegov, či niekto to náhodou nemá.
Karol, ani tam to nie je. Nikde som sa nestretol s upgrade na D50 od začiatku kúpy (december 2006). Neviem čím to je. Preto som sa obrátil na kolegov, či niekto to náhodou nemá.
Firmware vacsinou odstranuje urcite chyby, podobne ako updaty pre Windows. Ak sa na D50 nezistili ziadne problemy, nebolo nutne vyvijat novy firmware. Na Nikon D70 a vyssie modely napriklad firmwary boli.
Treba v prvom rade trochu logicky uvažovať. Ak foťák 3 roky v pohode fungoval a potom sa niečo posralo, tak to nemôže byť chyba FW, lebo tá by sa prejavila oveľa skôr. Väčšia pravdepodobnosť je, že porucha je skôr elektronického alebo mechanického charakteru a tú novým firmwarom tak či tak neopravíš.
Treba v prvom rade trochu logicky uvažovať. Ak foťák 3 roky v pohode fungoval a potom sa niečo posralo, tak to nemôže byť chyba FW, lebo tá by sa prejavila oveľa skôr. Väčšia pravdepodobnosť je, že porucha je skôr elektronického alebo mechanického charakteru a tú novým firmwarom tak či tak neopravíš.
Chcel som to skúsiť ako prvú možnosť - snáď by bola najlacnejšia.
to bude elektronika - napisal by som do nikonu. viem, ze D70 mali poruchovy AE modul (aj moja to mala, prejavil sa mesiac pred koncom zaruky), tak by mozno stalo za opytanie, ci je to ten isty problem, ktory sa tykal D70 - naznacis im, ze o niecom tusis a mozno to opravia zadara ;)
na mojej D70 sa to prejavovalo trosicku inak - vyhodilo z nicoho nic ERR a uz sa nerozbehol. i tak by som to riskol a spomenul v maili D70.
Firmware D50
Alebo zháňaš nejakú konkrétnu verziu?
http://nikoneurope-cz.custhelp.com/app/answers/list
Je ale dost mozne, ze na D50 nie je aktualizacia k dispozicii. Nasvedcuju tomu aj diskuzne fora po internete.
na mojej D70 sa to prejavovalo trosicku inak - vyhodilo z nicoho nic ERR a uz sa nerozbehol. i tak by som to riskol a spomenul v maili D70.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa