Fórum » O TECHNIKE

Canon 40d + aký objektív doporučujete?

Tomas6
Tomas6 2009-03-30 14:46:03+02
Zdravím! Uvažujem nad kúpou 40d a potreboval by som počuť Váš názor a odporúčanie aký objektív zvoliť pri snímkach bežiacich zvierat na vzdialenosť tak do 10m.. Pozeral som tento Canon EF 70-200mm f/4L USM, co vy na to? Dík!

Tomas6
2009-03-31 09:08:20+02
príspevok od: Tomas6
myslis toto - http://www.aqt.sk/eshop/action/productdetail/oc/589.xhtml
alebo toto -
Canon EF 24-85mm f/3.5-4.5 USM

2009-03-31 14:43:49+02
o f4 a f2.8 mi nemusi hovorit mam 2.8 fotil som aj s f4 a je to rozdiel ako svina, tipek pise ze uvazuje o c 40d tak som pisal na c nie na n, k tej rychlosti zalezi co bude fotit na neaku krajinu ani af nepotrebujes ale na akciu rychle af aj u sirokaca je rozdiel ci ti zaostri na pozadie alebo na neake sportovca mam odskusane fotim sport tak racej rychlejsie

atik
2009-03-31 15:32:28+02
Dodo_bb ti to napisal velmi rozumne. Pri tomto sporte je rychlost AF dost rozhodujuca. Sportovci sa pohybuju podstatne pomalsie ako zvierata, tam sa da so Sigmou kalkulovat, ale tu by si asi dost hresil. Okrem toho, ak chces fotit starty aj dobehy, musis bezat naozaj rychlo, teda aj vaha je dolezita ;) Ohladom tela, aj tam si podla mna na dobrej ceste, ono profik neprofik, rychlost je dolezita a 6fps v porovnani s 3fps je velky rozdiel. Za tie peniaze, co si napisal, ze mas na techniku vyclenene, je kombinacia tamron17-50 C70-200/f4 a 40D dobra volba. Len tak mimochodom, pokial si z BA ci blizkeho okolia, mozes si tieto skla u mna vyskusat. Telo mam ine.

Tomas6
2009-03-31 15:53:39+02
príspevok od: atik
Dodo_bb ti to napisal velmi rozumne. Pri tomto sporte je rychlost AF dost rozhodujuca. Sportovci sa pohybuju podstatne pomalsie ako zvierata, tam sa da so Sigmou kalkulovat, ale tu by si asi dost hresil. Okrem toho, ak chces fotit starty aj dobehy, musis bezat naozaj rychlo, teda aj vaha je dolezita ;) Ohladom tela, aj tam si podla mna na dobrej ceste, ono profik neprofik, rychlost je dolezita a 6fps v porovnani s 3fps je velky rozdiel. Za tie peniaze, co si napisal, ze mas na techniku vyclenene, je kombinacia tamron17-50 C70-200/f4 a 40D dobra volba. Len tak mimochodom, pokial si z BA ci blizkeho okolia, mozes si tieto skla u mna vyskusat. Telo mam ine.
sice nie som z BA,ale v nedelu by som mal ist do rakuska na dostihy, tak ak by ti vyhovovalo, zastavil by som sa..chcel by som vidiet, co dokazu tie objektivy v reale...

atik
2009-03-31 15:55:57+02
sice nie som z BA,ale v nedelu by som mal ist do rakuska na dostihy, tak ak by ti vyhovovalo, zastavil by som sa..chcel by som vidiet, co dokazu tie objektivy v reale...
Byvam v Pezinku, kludne sa zastav. V nedelu som doma.

Tomas6
2009-03-31 15:56:23+02
príspevok od: dodo_bb
Hodne fotím šport. Myslím podľa mojich skúseností, že rozsah 70-200 bude na to, čo chceš veľmi dobrý. Túto sobotu sme s Jakem porovnávali v akcii najnovšiu Sigmu 70-200/2,8 s Nikonom 70-200/2,8 a podľa mňa tá Sigma je opticky veľmi dobré sklo, len na rýchlu akciu má pomalý AF (mal som staršiu verziu a presne preto som ju predal). Na takto rýchly pohyb nebude Sigma stíhať a budeš mať hodne neostrých záberov. Voľ Canon. Svetelnosť je len otázka peňazí, min. clona 4 Ťa môže občas obmedziť, aj vonku v lete nemusí byť veľa svetla a tu by si nemal s expozíciou klesnúť pod 1/1000, inak budeš mať rozmazané kmitajúce nohy psov. IS pri podobnej aplikácii nemá až taký význam. Nejaký základný zoom asi budeš potrebovať, ale v ponuke pre Canon sa nevyznám.
Ďakujem velmi pekne!

atik
2009-03-31 15:59:17+02
Ďakujem velmi pekne!
Aj by som ti napisal do posty kontaktne udaje, len zatial neviem ako sa to robi :) ale pracujem na tom...

beholder
2009-03-31 17:46:47+02
príspevok od:
o f4 a f2.8 mi nemusi hovorit mam 2.8 fotil som aj s f4 a je to rozdiel ako svina, tipek pise ze uvazuje o c 40d tak som pisal na c nie na n, k tej rychlosti zalezi co bude fotit na neaku krajinu ani af nepotrebujes ale na akciu rychle af aj u sirokaca je rozdiel ci ti zaostri na pozadie alebo na neake sportovca mam odskusane fotim sport tak racej rychlejsie
...tak to jo........u športu áno:)....

tomasn
2009-03-31 18:40:51+02
príspevok od: atik
Aj by som ti napisal do posty kontaktne udaje, len zatial neviem ako sa to robi :) ale pracujem na tom...
tak cakam :)

Strana 4 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()