Zdravim, som programator v jednej firme zoberajucej sa rozpoznavanim SPZtiek. Presli sme z klasickych kamier na infrared-kamery+infrared illuminator (osvetlenie SPZ). Je to tak lepsie, pretoze zakaznik IR svetlo nevidi, a tak mu neprekaza. V Europe slapu bez problemov, horsie je to v USA. IR kamery nezobrazia cervenu farbu. Bohuzial SPZ napr. v Severnej Karoline maju cervene znaky, ktore su na fotkach slabo viditelne.
Vie niekto poradit ako vyriesit tento problem? Daju sa pouzit nejake filtre?
cervena na bielom podklade je v cervenom/IR spektre naozaj minimalne kontrastna, ak mas farebny senzor, skus pozriet zeleny kanal, ci v nom nemas lepsi obraz.
cervena na bielom podklade je v cervenom/IR spektre naozaj minimalne kontrastna, ak mas farebny senzor, skus pozriet zeleny kanal, ci v nom nemas lepsi obraz.
Kamera nema farebny senzor, to jo IR kamera. Pouzitie dodatocnej kamery by to cele moc predrazilo.
Citat sa to da, ale pre OCR to moze byt problem. Robi to aj cez den aj pri umelom prisvetleni? Ak to robi len pri umelom prisvetleni, mozno skusit prisvetlovat inou vlnovou dlzkou v IR spektre.
Citat sa to da, ale pre OCR to moze byt problem. Robi to aj cez den aj pri umelom prisvetleni? Ak to robi len pri umelom prisvetleni, mozno skusit prisvetlovat inou vlnovou dlzkou v IR spektre.
Robi to aj cez den, aj ked tazko povedat. Ono ta kamera je sice vonku, ale cela ta oblast, kde je auto zosnimane, je pod strechou. Takze slnecneho svetla tam neprenikne az tak vela.
Naviac ma IR kamera problem s prachom. Staci, ze SPZ je pokryta prachom, ktory bezne ani neni vidiet a uz neodrazi skoro vobec svetlo. Zaujimave je, ze ak bola SPZ ofotena beznym farebnym fotakom, tak tam ten prach nevidiet (alebo minimalne). Zeby to bolo sposobene tym IR svetlom? Neviem si to vysvetlit.
Ja som si na IR upravil bezny fotak a v IR spektre je tazke predpokladat, ako budu vyzerat rozne materialy. Ak je prach pre IR spektrum nepriehladny asi mas smolu. Odstranenie IR-cut filtra z beznej kamery poskytuje viac moznosti nasledneho spracovania signalu, mas viac farebnych kanalov a ked nepochodis v jednom, mozes skusit iny.
Infra kamera
Naviac ma IR kamera problem s prachom. Staci, ze SPZ je pokryta prachom, ktory bezne ani neni vidiet a uz neodrazi skoro vobec svetlo. Zaujimave je, ze ak bola SPZ ofotena beznym farebnym fotakom, tak tam ten prach nevidiet (alebo minimalne). Zeby to bolo sposobene tym IR svetlom? Neviem si to vysvetlit.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa