Video v komapktoch pochopím, ale video v zrkadlovkách nie :(
Mozno je to preto, ze si sa nad tym nezamyslel :-( Aj ked sa video v zrkadlovke pred casom zdalo ako riadna kravina, vysledky su prekvapujuco dobre. Dokonca sa teraz s EOS 5D Mk II natocil celovecerny film.
Do redakcie planujeme kupit tento fotoaparat. Tesime sa, ze vam budeme moct ukazat na videach vo fotoskole pouzitie filtrov, roznych objektivov...
áno v niektorých prípadoch sa to hodí, ak ponúka skutočnú kvalitu. Ale koľkokrát footgraf použije túto funkciu? Ja som video točil s kompaktom možno raz, viackrát nie. Neviem si rpedstaviť, aby som nameisto fotenia so zrkadlovkou s ňou točil video. Ale pre redakciu to bude určite prínos a teším sa aj ja !
áno v niektorých prípadoch sa to hodí, ak ponúka skutočnú kvalitu. Ale koľkokrát footgraf použije túto funkciu? Ja som video točil s kompaktom možno raz, viackrát nie. Neviem si rpedstaviť, aby som nameisto fotenia so zrkadlovkou s ňou točil video. Ale pre redakciu to bude určite prínos a teším sa aj ja !
Je to ako ked mas v aute zapalovac cigariet a si nefajciar. Nemusis to auto odsudzovat. Nemusis si predsa zapalit.
máš pravdu, ale myslíš, že to video nijako neovplyvní cenu?
Na vec sa treba pozerať v širšom kontexte (trh, konkurencia, počty predaných kusov, atď). V konečnom dôsledku to video cenu ovplyvní smerom nadol.
A ak by aj nie, tak cena za video prerátaná na jeden foťák je podľa mňa voči celkovej koncovej cene foťáku smiešne malá.
Každopádne si myslím, že rozšírenie foťáku o možnosť natáčania videa má väčšiu logiku než malo onehdy rozšírenie mobilov o funkciu foťáku.
Buď rád, že v snahe výrobcov pridať novú funkciu tam dali video a nie MP3 prehrávač :-)
O par rokov bude mat podla mna HD video kazda zrkadlovka a bude sa to brat ako samozrejmost. Ono natocit video s rozmazanym pozadim na ake sme zvyknuti vo filmoch totiz beznou videokamerou nejde, ale zrkadlovkou je to hracka, nehovoriac o kvalite obrazu, ktora je dana ovela vacsim cipom, nez maju bezne videokamery. Ja si teda urcite viem predstavit videoklipy o svojich detoch nasnimane objektivom 50 mm, f/1.8 s peknym rozostrenym pozadim - vid video na flickr.com alebo na vimeo.com.
Môj názor na video v zrkadlovke je že, vo fotoaparáte je to zbytočnosť, ale pozrite sa na to z pohľadu výrobcu, čím viacej funkcii tým väčšia šanca na predaj a väčšia konkurencieschopnosť. A páčila sa mi tá reakcia so zapaľovačom v aute, pre mňa je to zbytočnosť, ale čo keď niekto bude vyberať auto podľa toho či má zapaľovač, lebo on je fajčiar.
Najlepsia je ta skutocnost, ze fotograf si 5D MkII len koli tomu, ze ma HD video, nekupi...je to pre neho skor doplnok ktory mozno nikdy nebude vediet vyuzit. Skor si ho koli tej skutocnosti kupuju kameramani, ktori s tym mozno nespravia ani jednu fotku, len filmuju :))) ..dokazom toho je niekolko profi-video studii, najcastejsie v USA a uz aj Karolom spominany prvy film natoceny s 5D MkII.
video vo fotaku je skvela vec, nie vzdy vie fotka podat vsetko, napriklad niektore sceny vyzaduju zvuk a tu je clovek nahraty ak so sebou nenosi kameru, a to nehovorim este o krasnom rozostreni pozadia, zo Salzburgu mam skvele videa zvoniacich kostolov
ukazte vase videa z5dmk2,d90,50d
Do redakcie planujeme kupit tento fotoaparat. Tesime sa, ze vam budeme moct ukazat na videach vo fotoskole pouzitie filtrov, roznych objektivov...
A ak by aj nie, tak cena za video prerátaná na jeden foťák je podľa mňa voči celkovej koncovej cene foťáku smiešne malá.
Buď rád, že v snahe výrobcov pridať novú funkciu tam dali video a nie MP3 prehrávač :-)
video nieje foto,,,
http://vimeo.com/3978376
naboku su este dalsie dve
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie