Fórum » O TECHNIKE

Názor na FujiFilm S100fs

toneubo
2009-04-06 13:26:39+02
Ahojte, poradil alebo pomohl by mi niekto ohladom Fuji S100fs? Cital som uz vela clankov a recenzii a tomto fotaku, ale stale je tam pisane vela o aberacii a pixeloch a malom cipe a pod. Dost sa z toho nevyznam, tak ziadam niekoho z praxe, kto by mi vedel pomoct. Chcel by som vediet objektivny nazor na tento kompakt. Fotim dost casto makro a na kratke ohnisko. Sem tam ked treba tak na dlhe ohnisko. Chcel by som nieco o kvalite optiky a tak pod. Som v podstate amater, ale potrpim si na kvalitny zaber:) Dakujem

WildSammy
2009-04-06 13:38:45+02
Je to dobry kompakt, kamos ho ma, vyhral test na dpreview vo vyssej kategorii kompaktov, ale ja by som Ti odporucal usetrit a kupit si radsej Panasonic Lumix LZ8 napr. z bestcena a budes urcite spokojny. Ma aj manualne mody, relativne pouzitelne vyssie ISO cca. do 800, dobru optiku a ma aj macro. Kupis ho podstatne lacnejsie ako Fuji a poda Ti lepsi pomer/cena/vykon. Aj ked Fuji je mozno lepsie o nieco vo vyssom ISO, ale neposkytuje az take manualne odvladanie. Optiku ma tiez kvalitnu a ma o nieco viac MPx a zoom. Je tensi, dizajnovo lepsi, ale aj o poznanie drahsi.

Jandas
2009-04-06 14:27:04+02
príspevok od: WildSammy
Je to dobry kompakt, kamos ho ma, vyhral test na dpreview vo vyssej kategorii kompaktov, ale ja by som Ti odporucal usetrit a kupit si radsej Panasonic Lumix LZ8 napr. z bestcena a budes urcite spokojny. Ma aj manualne mody, relativne pouzitelne vyssie ISO cca. do 800, dobru optiku a ma aj macro. Kupis ho podstatne lacnejsie ako Fuji a poda Ti lepsi pomer/cena/vykon. Aj ked Fuji je mozno lepsie o nieco vo vyssom ISO, ale neposkytuje az take manualne odvladanie. Optiku ma tiez kvalitnu a ma o nieco viac MPx a zoom. Je tensi, dizajnovo lepsi, ale aj o poznanie drahsi.
neviem, ale Panasonic Lumix LZ8 sa nedá ani porovnávať s Fuji S100fs

zelovoc
2009-04-06 15:37:09+02
ak chces nieco take pseudokompaktne, skus radsej bazarovu fujinu S6500fs, to je asi najlepsi stroj v danej triede. 100fs je mozno este lepsia ale nie za tie peniaze. Za 150EUR kupis 6500fd a zistis ci nahodou nechces radsej zrkadlovku. myslim, ze vacsina uzivatelov tohto fotaku chce alebo uz presla na DSLR.

peto94
2009-04-06 16:00:30+02
príspevok od: WildSammy
asi si myslel panasonic fz8 ale to by som nebral... z rady UZ asi len fz50 alebo ako spominal zelovoc fujinu S6500fs

WildSammy
2009-04-06 16:12:51+02
príspevok od: peto94
asi si myslel panasonic fz8 ale to by som nebral... z rady UZ asi len fz50 alebo ako spominal zelovoc fujinu S6500fs
Ups :) moj omyl :) sekol som sa :) Myslel som iny typ kompaktu od Fuji :) takze moj prispevok berte ako irelevantny :) Pre mna znamena kompakt vyslovene kompakt, cize mydlo, male do vacku. Nie EVF alebo nejaky ultra/superzoom, resp. ´kvazi´ zrkadlovku :)

erinn
2009-04-08 10:46:34+02
pozri si forum,o technike davala som si tam tiez poradit od ludi ktory ho maju.

Anup9
2009-04-08 11:48:19+02
ked za kazdu ces ´kompakt´ a co najlepsi, tak ber tu S100fs-ku. Ale ked vahas tak zober uz zrkadlo:) ja by som tiez chcel zrkadlo, ale niekedy dakujem bohu ze mam tu fujinu S100fs-ku, ked sme na ture a som napakovany plus mam fotak a stativ. Vtedy by som nechcel mat dalsie dva tri objektivy naviac.

toneubo
2009-04-10 21:50:38+02
príspevok od: erinn
pozri si forum,o technike davala som si tam tiez poradit od ludi ktory ho maju.
:)
dik kuknem si to

toneubo
2009-04-10 21:51:55+02
no to vies ... zrkadlo je zrkadlo,lenze aj cenapodstatne stupa, hlavne aj co sa tyka objektivov. a ako vravis aj nakladu :)

djpali
2009-04-27 21:49:17+02
mal som ho rok, je to u mna najlepsi kompakt aky som drzal, absolutna spokojnost, nebudes lutovat....

RadoT
2009-04-28 01:17:27+02
príspevok od: zelovoc
ak chces nieco take pseudokompaktne, skus radsej bazarovu fujinu S6500fs, to je asi najlepsi stroj v danej triede. 100fs je mozno este lepsia ale nie za tie peniaze. Za 150EUR kupis 6500fd a zistis ci nahodou nechces radsej zrkadlovku. myslim, ze vacsina uzivatelov tohto fotaku chce alebo uz presla na DSLR.
svata pravda... Po Fujine 6500 (bol som nadnieru spokojny) som kupil Canon 10D (zrkadlo je zrkadlo) a po nej Nikona D90 (Nikon je Nikon :))) heh

supo_sk
2009-10-09 01:01:05+02
lepsi kompakt - bridge som ani nemohol vlastnit :) Prave dnes ho predavam a bude mi za nim smutno. Nelutujem ani chvilu, co som ho mal. Teraz prechadzam na canon eos 50D, uz asi 3 mesiace pravidelne mavam (zapozicany) aj eos 450D, ale stale som rad siahol po es stovke.

Takze tiez patrim do tej skupiny uzivatelov, o ktorych pise zelovoc, a myslim si, ze prave toto je fotoaparat, pri ktorom si clovek povie, idem vysie - zostavam, staci. (a toto ti bude fakt stacit.)

Dokonca, poviem to tak, keby som nepotreboval peniaze na novy, tak sa tohto kusku ani nevzdam ;-)

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()