Nazdar. Nasiel som na eBay lacne polarizacne a ine filtre znacky Green-L. V zivote som o takej znacke nepocul, tak sa chcem spytat, ci s nimi nemate niekto skusenosti.
Nie som ziadny profi fotograf, len sporadicky fotiaci amater, tak sa chcem opytat, ci je uplna blbost to kupovat, lebo mi to spravi viac skody ako uzitku, alebo je to predsalen lepsie ako nic. Nieco som nasiel napriklad aj tu: http://aukcie.zoznam.sk/item595656271-cpl-cirkularni-polarizacny-filter-green-l-67mm.html
Vdaka.
No to,ze niesi profi-fotograf mi je jasne :-))) ,ale teraz vazne,ja by som to nekupoval...14 eur ti dava zaruku,ze je to blbost,ci ti to spravi skodu neviem ,ale ked porovnas taky HOYA tak vysledok bude viditelny!Ja osobne ti odporucam hoya,je drahsi,ale budes spokojny!
hoya standard (zelena krabicka) tiez nie su nic moc (ziadne antireflexne upravy), ak treba setrit, tak kup minimalne hama htmc. Kupovat filtre bez antireflexnych uprav je vyhadzovanie penazi, najma na lepsich objektivoch.
hoya standard (zelena krabicka) tiez nie su nic moc (ziadne antireflexne upravy), ak treba setrit, tak kup minimalne hama htmc. Kupovat filtre bez antireflexnych uprav je vyhadzovanie penazi, najma na lepsich objektivoch.
Ahoj, tak ako pozerám hoya HD a iné sú riadne drahé. Chcem dať na tvoj typ a našiel som si na 52 tento hama je cirkulárny len neviem, je to htmc? http://www.edigital.sk/Polar_filter/Polar_cirkular_filter_52mm_Hama-p17239.html?bid=&partner=20008
Ahoj, tak ako pozerám hoya HD a iné sú riadne drahé. Chcem dať na tvoj typ a našiel som si na 52 tento hama je cirkulárny len neviem, je to htmc? http://www.edigital.sk/Polar_filter/Polar_cirkular_filter_52mm_Hama-p17239.html?bid=&partner=20008
Diky
nie, toto je nizsia rada v nazve musi byt HTMC. myslim ze su zhruba 2x take drahe ako tieto s jednovrstvove.
Áno filtre bez anti reflexnej úpravy sú o ničom ale v prípade cirkulačného filtra keď sa fotí výhradne bočnej pozícii ku slnku /kvôli efektu/ dá sa urobiť výnimka. Takže môžeš treba aj Hoya cir-pl. Kvalitne sklo ale lacnejšie.
mam ho doma a planujem ho porovnat s kamaratovou drahou hoyou. Som zvedavy ako to dopadne. Musi vyjst slnko alebo ho skusim doma nejako nahradit. V kazdom pripade,ak sa to podari zorganizovat,tak najskor buduci tyzden. Na mojej sigme 10-20 to nema vyznam porovnavat, budeme porovnavat na kamarotovom Canone 24-105L f4. S vysledkami sa podelim
Ja som si kúpil sivý prechodový (Green.L samozrejme), s mäkkým prechodom, podľa mňa by som s tým nemal mať žiadny problém, opravte ma ak áno. (V tomto prípade nevidím dôvod kupovať drahší filter.)
mam ho doma a planujem ho porovnat s kamaratovou drahou hoyou. Som zvedavy ako to dopadne. Musi vyjst slnko alebo ho skusim doma nejako nahradit. V kazdom pripade,ak sa to podari zorganizovat,tak najskor buduci tyzden. Na mojej sigme 10-20 to nema vyznam porovnavat, budeme porovnavat na kamarotovom Canone 24-105L f4. S vysledkami sa podelim
Nemusis si robit namahu toto je uz davno znama vec. Na nete som nasiel pekny test Hoya CPL Pro1 a HD. Vysledok bol taky, ze HD mal vyssiu priepustnost svetla, co sa odrazilo na expozicii. Alebo si myslis, ze Hoya vyrobi jeden filter a bali ho do roznych krabiciek?
Ja som si kúpil sivý prechodový (Green.L samozrejme), s mäkkým prechodom, podľa mňa by som s tým nemal mať žiadny problém, opravte ma ak áno. (V tomto prípade nevidím dôvod kupovať drahší filter.)
V prípade prechodového filtra je to v pohode, lebo aj tak sa všetky prechoďáky robia bez antireflexných vrstiev. Hoya napr. prechoďáky nerobí vôbec. A kto nechce ísť do štvorcových systémov typu Cokin si aj tak veľmi nenavyberá.
Nemusis si robit namahu toto je uz davno znama vec. Na nete som nasiel pekny test Hoya CPL Pro1 a HD. Vysledok bol taky, ze HD mal vyssiu priepustnost svetla, co sa odrazilo na expozicii. Alebo si myslis, ze Hoya vyrobi jeden filter a bali ho do roznych krabiciek?
kresba v oblakoch je aj tak vecsinou ukradnuta, takze stacia aj 2eurove filtre z ciny
ja mam vsetko prislusenstvo z ciny (odpalovace, filtre, slnecne clony, portable softbox 60x60, stativ na blesk 260cm, dazdniky...) a nestazujem si...
A ja mám nejaké šróbováky z takého mäkkého kovu, že sa s nimi nedá normálne pracovať, deformujú sa. To bola škoda vyrobiť a doviezť. Je jasné, že aj oni vedia vyrobiť kvalitné veci, ale väčšina ich vecí je málo kvalitná. Môžu za to aj firmy, ktoré im platia málo a podľa toho aj dostanú tomu zodpovedajúcu kvalitu, ale môžu za to aj spotrebitelia, pretože chcú ušetriť a vyhľadávajú a kupujú lacné veci. Postupom času sa tomuto dopytu logicky prispôsobila aj ponuka. A hory smetia a odpadu rastú a rastú...
Najlepsie je kupit lacny filter, dat ho pred kvalitny objektiv, aby z neho urobil priemrny. Investicie do objektivu a fotaku s kvalitnym snimacom sa tak vratia v podobe priemerne kvalitnych zaberov. Hura! A tolko sme studovali vsetky recenzie a testy. Porovnavali 3 zrniecka sumu proti styrom. Kresbu v rohoch pri vsetkych clonach, chromaticku chybu, sfericke skreslenie. Potom tym nafotim riadne drahu dovolenku. Budem sa vytesovat zo straty kontrastu, elegantnych odleskov, farebnych posunov a makuckej kresby. Tomu sa hovori zuzitkovanie maximalneho potencialu.
Ako je to s dostičkovými ND a ND prechodovými ? Aký je rozdiel v kvalite medzi značkou Green.L a Cokin ? Je to blbost kupovat ?
Čo chceš ušetriť pár EUR? To sa neoplatí. Cokin je CR39 - optický materiál. Green.L bude pravdepodobne bežný plast. Radšej si kúp 84.5mm, sú na ne pozitívne ohlasy a nestoja zas majland, aby bolo nutné šetriť za každú cenu.
filtre Green-L
Diky
Diky
Hoya napr. prechoďáky nerobí vôbec. A kto nechce ísť do štvorcových systémov typu Cokin si aj tak veľmi nenavyberá.
Potom tym nafotim riadne drahu dovolenku. Budem sa vytesovat zo straty kontrastu, elegantnych odleskov, farebnych posunov a makuckej kresby. Tomu sa hovori zuzitkovanie maximalneho potencialu.
Cokin je CR39 - optický materiál. Green.L bude pravdepodobne bežný plast.
Radšej si kúp 84.5mm, sú na ne pozitívne ohlasy a nestoja zas majland, aby bolo nutné šetriť za každú cenu.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa