Zdravim Vas.
Chcel by som od Vas radu. Mam kinofilmovu zrkadlovku Canon EOS 300X a chcel by som si na nu kupit viac menej ohniskovo univerzalny objektiv Canon EF 28-135 , f/3,5-5,6 , IS , USM. Je to dobra volba? Ma niekto skusenosti s tymto objektivom, co sa tyka ostrosti,kresby atd., alebo mam radsej pouvazovat nad nejakym inym objektivom?
Mam tamron 17-50/2.8 zatial len par dni a zatial som velmi spokojny. Dokonca som mal stastie aj a na mojej 350D zaostruje velmi presne. Vacsinou som zle zaostrovanie daval za vinu telu, ale teraz si asi budem musiet ist dat prestavit ostatne objektivy. Na tom tamrone mi vadia len 2 veci, relativne hlucny motorcek zaostrovania (v tej cenovej kategorii je to bezne) a to, ze je smer ovladania transfokatora opacny ako pri canon objektivoch (toto je dost subjektivne)
Páni otázka na Vás nechýbal by mi pri Tamrote optický stabilizátor? A keby som si kúpil už Canon 450-ku predsa je tam už zrozumiteľné menu pre mňa, so setákom EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS a dokúpil k tomu EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS. Dík za rady. Ja som si dosť zvykol na optické približovadlo zn. Panasonic DMC-FZ7 12x opt. zoom. Ale nakoľko je tam hrozný šum chcem niečo kvalitnejšie. Píšte raďte! Dík.
Ja mam s mojimi roztrasenymi rukami stabilizator rad. Ak chces mat ten tamron stabilizovany, kup si Pentax, alebo Sony co maju stabilizaciu senzora. Setak s IS ma sice uz celkom dobru ostrost, ale kontrast, geometricke skreslenie, chromaticke chyby a mechanicka kvalita zostali nadalej slabinami.
Pri setaku 18-55 s IS udrzis to co s Tamronom bez IS, je to dane svetelnostou. Tamron je urcite lepsia volba po stranke kvality ale aj prace so svetlom a hlbkou ostrosti.
Ja mam s mojimi roztrasenymi rukami stabilizator rad. Ak chces mat ten tamron stabilizovany, kup si Pentax, alebo Sony co maju stabilizaciu senzora. Setak s IS ma sice uz celkom dobru ostrost, ale kontrast, geometricke skreslenie, chromaticke chyby a mechanicka kvalita zostali nadalej slabinami.
Objektiv na Canon
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa