Fórum » O TECHNIKE

Kradnuta fototechnika

bear
bear 2009-04-13 08:21:21+02
Nasiel som na internete register kradnutej fototechniky. Ak budete nieco kupovat z druhej ruky, mozete pozriet, ci to tam nie je, alebo tam pridat seriove cisla toho co ukradli Vam aj s kontaktom pre pripad, ze by sa nasiel poctivy nalezca. http://photo.net/neighbor/registry/

Marek Janicko
2012-07-26 14:05:42+02
príspevok od: DanielDaniel
zdravím chcem kúpiť ale mám podozrenie na kradnuté dáva 550d telo + 18 55 kit + tašku + nabíjačka+ batéria + papier medzinárodná záruka ale nemá krabicu a podozrivo nízka cena len 350e tvrdí že to nakupuje v UK.... http://foto.bazos.sk/inzerat/16968686/canon-eos-550dobjektiv-18-135mm.php
Co je zvlastne na tom, ze niekto nema krabicu? Takisto na niektore veci nemam krabicu. Tebe sa chce skladovat vzduch?

DanielDaniel
2012-07-26 14:21:38+02
príspevok od: Marek Janicko
Co je zvlastne na tom, ze niekto nema krabicu? Takisto na niektore veci nemam krabicu. Tebe sa chce skladovat vzduch?
nejde ani tak o to že nemá krabicu, ale tá cena bola dosť podozrivá keď na slovenských bazároch sa ceny za 550d telo sa v podobnej kondícií pohybujú okolo 450 a on to ponúkne aj s objektívom a príslušenstvom za 350 ? ani na ebay tak lacné nenajdete ...

viking81
2012-07-26 14:21:44+02
príspevok od: Marek Janicko
mne ano...prave koli pripadnemu predaju ale mam to tak spravene ze mam krabicu v krabici a ta je v dalsej krabici spolu s navodmi a zarucakmi atd....cize mam vsetky skatule celkom kompatkne zbalene

valec86
2012-07-26 15:21:31+02
tak tak, vsetky krabice su doma, dokonca aj okopirovane blocky, po 2 rokoch na originaloch nevidno ani prd

bonifacko
2012-07-26 15:35:38+02
príspevok od: valec86
tak tak, vsetky krabice su doma, dokonca aj okopirovane blocky, po 2 rokoch na originaloch nevidno ani prd
Bločky z reg.pokladnic? Tak tie ano.
Ja som teraz nakupil v alze, oni nič nevyplnaju, žiadny zaručak. Doklad o kupe je faktura a ookrem toho, krabicu som prevzal otvorenu, lebo si opisali vyrobne číslo. Strategicky idu na to, aby na nich niekto neskušal uplatenie zaručnej opravy na tovar, ktory tam nebol kúpeny.

seifi
2012-07-26 17:28:29+02
príspevok od: bonifacko
Bločky z reg.pokladnic? Tak tie ano.
Ja som teraz nakupil v alze, oni nič nevyplnaju, žiadny zaručak. Doklad o kupe je faktura a ookrem toho, krabicu som prevzal otvorenu, lebo si opisali vyrobne číslo. Strategicky idu na to, aby na nich niekto neskušal uplatenie zaručnej opravy na tovar, ktory tam nebol kúpeny.
Keď Alza padne, bez vyplneného záručaku ťa zase nezoberú v Pro Laika. Myslím si, že záručak by mal byť aj keď nie pri predaji, ale odskúšaní doma a do 2 týždňov potvrdený. Ak je tam ráz číslo techniky a razítko Alza, tak je to jasné. Pro Laika sa mi páči, že stačí záručak a netreba faktúra.

seifi
2012-07-26 17:37:26+02
príspevok od: viking81
mne ano...prave koli pripadnemu predaju ale mam to tak spravene ze mam krabicu v krabici a ta je v dalsej krabici spolu s navodmi a zarucakmi atd....cize mam vsetky skatule celkom kompatkne zbalene
načo je kupujúcemu k 3-4 ročnému objektívu krabica ? asi len kvôli ďalšiemu predaju možno to napovedá, že majiteľ skla je poriadkumilovný, má aj krabicu, ale keď je to zaužívané, podľa krabice sú aj makoví poriadkumilovní

Stratený Stano
ocenenie redakciou 2012-07-26 17:51:55+02
príspevok od: viking81
Jéé, pripomenul si mi matriošku...

bonifacko
2012-07-26 19:19:20+02
príspevok od: seifi
Keď Alza padne, bez vyplneného záručaku ťa zase nezoberú v Pro Laika. Myslím si, že záručak by mal byť aj keď nie pri predaji, ale odskúšaní doma a do 2 týždňov potvrdený. Ak je tam ráz číslo techniky a razítko Alza, tak je to jasné. Pro Laika sa mi páči, že stačí záručak a netreba faktúra.
A ty máš info, že Alza padne? Za 7 rokov, čo ich poznam rozširuju priestory a z malej miestnosti na Zámockej ulici maju velke stredisko na Prievozskej. A ceny tovarov? Vždy som mal problem niekoho zohnat na nakup pc komponentov cez agem, môžu sa schovať aj so sortimentom.

kaFOtka
2012-07-26 20:49:19+02
príspevok od: seifi
ked som davala moj nikon do servisu vramci zarucnej doby, tak len lajster- European Warranty som mala vypisany len tak svojpomocne, bez razitiek a kreposti.. v Pente samorejme vymrvali, ale v prahe to neriesili a normalne to prijali..

seifi
2012-07-26 21:03:48+02
príspevok od: kaFOtka
ked som davala moj nikon do servisu vramci zarucnej doby, tak len lajster- European Warranty som mala vypisany len tak svojpomocne, bez razitiek a kreposti.. v Pente samorejme vymrvali, ale v prahe to neriesili a normalne to prijali..
To je ako s parlamentom, treba vôlu, ak tá nie je, nič nejde
Na L-kových sklách má na čele bajonetu Canon zakodovaný dátum výroby; všeobecne platí, že výrobok má záručnú dobu 2 roky od predaja alebo 2,5 roka od dátumu výroby; tým je to vyriešené, pozriem na štítok a vidím, či to spadá alebo nespadá do záruky, včak fabrika, Canon na tom zarobili, takže ak sa jedná o výrobnú chybu, 2,5 roka od dátumu výroby riešte a neskúmajte, ako sa mi to dostalo do rúk; výrobca by zase namal dávať na reklamácie predajcom paušály, ale mal by reklamácie preplácať, v tom prvom prípade si to predajcovia prehadzujú cez hranice, kto to má opraviť, kedže nechcú púšťať perie;

Strana 3 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()