Fórum » O TECHNIKE

poznate tento objektiv?

danBA
2009-04-17 12:03:07+02
Tamron AF SP 17-50mm F/2.8 (telo mam Canon EOS400

rumrunner
2009-04-17 12:06:07+02
a mame sa naco tesit:DD

Yalk
2009-04-17 12:06:40+02
Uz to tu bolo 100x rozoberane :)

Napriklad: http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=1977&action2=showComment&commentId=27204#comments27204

Vpravo hore je rozsirene vyhladavanie alebo google...

danBA
2009-04-17 12:18:35+02
uf, tu sa budem nabuduce bat aj ozvat :-)
btw opakovanie je matkou mudrosti.... zabludim sem zriedkavo, tak mi odpustite, ze som si to nepohladala hned sama, ale obtazovala som vas otazkou, ktora tu uz padla 100x
idem pohladat
dakujem

viking81
2009-04-17 12:32:11+02
v skratke...za tie peniaze najlepsi zakladny objektiv aky je na trhu...tak ak mas tych 400 eur cca...tak chod jednoznacne do toho a ani nic nehladaj....btw...predpokladam ze ides menit setak

danBA
2009-04-17 12:40:10+02
viking dobre predpokladas
zvazovala som EF-S 55-250, ale vraj je tam velka strata v kresbe...a v podstate taky zoom ani nutne nepotrebujem

dedo Milan
2009-04-17 12:50:10+02
Z príspevku, ktorý založila ´danBa´ je zrejmé, že keď človek zablúdi na takéto fórum občas môže sa stať, že otázka ´isté´ duše naštartuje. Na druhej strane treba skonštatovať, že pochopila na prvý krát a slušne sa ospravedlnila. Všetka česť. Takéto problémy by sa zaručene nestávali a určite by to prinieslo nesmierne ukľudnenie fóra, keby admin zvládol takú vec, že založenie fóra by bolo možné prejdením cez určité upozornenie /najprv treba zistiť, či otázka podobného obsahu už bola rozvádzaná/. Vtedy by bolo možno na fóre menej opakujúcich sa otázok, a človek takto upozornený by mohol byť ozaj poslaný do večných..., ak i cez také upozornenie napíše 20x v týždni to isté. Je to len a len o snahe niečo vylepšiť. A keby sa to nebodaj stalo, tak to by sme týmto fórom predstihli i český ´fotoaparát´.

danBA
2009-04-17 13:32:39+02
ja zase nevidim problem v opakujucich sa otazkach... ved kto ma chut odpovie a komu sa nechce (lebo odpovedal 100x predtym) nech ani neotvara....
mali by ste brat ohlad na zaciatocnikov, ludi, co tapu, skusaju.... hladaju info a robia, co mozu :-))

2009-04-17 13:48:06+02
a kto bude brat ohlad na tych, ktori tu su od zaciatku? prave ti novi nehladaju a nerobia, co mozu, lebo ak by tak robili, tak sa tu kazdy tyzden neotvori aspon 1 vlakno ohladne tohto objektivu a x dalsich. aj ty si si mohla prejst historiu a nasla by si niekolko vlakien, mam pravdu?

okrem toho, ak je na 1 objektiv 40 vlakien, tak je info roztriestene a clovek sa vzdy dozvie len to, co by nasiel v predchadzajucich.
dalsia vec je pomenovanie vlakien. toto tvoje je tiez pomenovane tak, aby nebolo najditelne pre buducnost. nabuduce ak chces vediet nieco o konkretnom objektive, co keby si dala jeho pomenovanie do nazvu vlakna? ;)

skus pochopit jednu vec: cim viac podobnych vlakien, ako toto, tym mensia uroven informacii bude a tym menej odpovedi budu novacikovia dostavat, lebo skusenych proste prestane bavit, odpovedavat na tie iste otazky kazdy tyzden.

viking81
2009-04-17 14:02:16+02
55-250 ten setak nenahradis..len si doupis teleobjektiv...nie je najhorsi...sam ho vlastnim...kresba je celkom v poriadku takisto rychlost ostrenia...ale ide o to co fotis...na aparate ho nemam nejak casto nasadeny....je jedine na nejake to vtactvo a sport...ale na bezne fotenie je zbytocny...na 400 si mala tu staru 18-55 a to je tragedia...takze ak mas menit objektiv..tak rozhodne ten tamron....snad len kebyze mas vela vela penazi..tak canon 17-55 is usm ;-)

zvonec
2009-04-17 15:21:46+02
Karol, absolutny suhlas, ono clovek si spomina na svoje zaciatky, ked som hladal prvotne info na nete v rokoch 98-99, a kazdy tym musi prejst.
Jedine riesenie => moderovanie fora => chcelo by to forum prepracovat, co moze byt sice otazka aj financii, co sa tyka moderatorov => nemusia to byt ludia nutne ako Karol a Julo.
Tiez jedna z veci co by sekla, vacsie clenenie fora...
Co uz uvidime...

danBA
2009-04-17 17:57:31+02
ja sa nehadam, asi mate pravdu, ale mohlo by sa to riesit aj na inej urovni... nie hned gulat ocami a podobne.... podobne je to aj s pridavanim foto a kritikou, trochu slabsia povaha, tak sa rovno zrutim :-)))

dedo Milan
2009-04-17 18:40:58+02
príspevok od: danBA
ja sa nehadam, asi mate pravdu, ale mohlo by sa to riesit aj na inej urovni... nie hned gulat ocami a podobne.... podobne je to aj s pridavanim foto a kritikou, trochu slabsia povaha, tak sa rovno zrutim :-)))
Vieš ono sa hovorí, ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku. Ty si obišla tak potichu a bez problémov, že sa Ti ani nezdá. Skús chvíľu pouvažovať nad tým ako by si reagovala na to isté znova a znova. Otvoríš si fórum s úmyslom niečo múdre prečítať, na niečo odpovedať, alebo skonštatovať, áno stretol som sa s tým, je mi to známe, riešil som to tak a tak. Namiesto toho prídeš, otvoríš fórum a od pondelka do piatka sa opakujú neustále tie isté ´blbosti´. Naštve Ťa to, zahrešíš, až Ťa manželka okríkne či si sa vrátil z futbalu, alebo krčmy. Povieš si, serem na to, neotvorím to pokým tam nebude niečo k veci. Vnútorný hlas Ťa tromfne a aj tak otvoríš. A čo Ťa čaká, infarktový stav, lebo po 138x. sa niekto pýta: aký polarizák, ktorý ultrazoom je lepší, aký statív do 50E, alebo kto mi nafotí svadbu. A čo sa stane dr.ne Ťa.
Nemyslím si, že keby si bola slabšia povaha, že sa zrútiš. Keď sa raz zaradíš do fotografickej rodiny, prežiješ všetko, pretože snaha dozvedieť sa niečo nové, lepšie fotiť, snaha nekúpiť si nejakú hovadinu do výbavy len za cenu, aby to nebolo drahé Ti nedovolí zrútiť sa. Pretože kúpiť lacné sa mnohokrát rovná aj zlému a tým kupuješ 2x. Len preto, že neposlúchneš rady tých, ktorí Ti hovoria kúpiť väčšinou drahšie a lepšie, ale dáš na rady tých, ktorí Ti odporučia kúp si to aj ja to mám a keď budeš potrebovať lepšie tak potom si ho kúpiš. Lenže keď kúpiš to horšie a učíš sa s tým, tak Ťa mnohokrát tie zlé výsledky skôr odradia. Nehovoriac o tom, že potom kúpiš dotyčnú vec znova, lepšiu a platíš znova. Samozrejme sa v duchu poďakuješ tým, ktorí Ti doporučili tú horšiu vec. Veď keď sa odr.al on, nech sa odr.e aj druhý.
No a prínos moderovaného by bol neskutočným prínosom. Pretože otázky na jednu konkrétnu oblasť by boli vždy zaradené správne, dali by sa v pohode vyhľadať. Keď jednu vec otvorí 50 ľudí, máš 50 vlákien a otvorí sa Ti veľký trt. Potom sa nakoniec ani nie je čo čudovať, že ľudia aj môžu mať snahu niečo vyhľadať, ale bez úspechu.
Myslím si, že som toho napísal k zamysleniu sa dosť. Je len na ľuďoch či im to z uvedeného niečo prineslo, alebo nie. Ak nie je mi ľúto, ale svet je už raz taký.

danBA
2009-04-17 20:08:30+02
mne napriklad chyba kategoria zaciatocnik... (teda ak som ju neprehliadla :-)
ale to je asi do inej diskusie

dedo Milan
2009-04-17 21:51:22+02
napr. by mohla byť i taká, ale nie je podstatné, začiatočník či pokročilý, podstatné je zaškatuľkovanie jedného - podobného problému pod jednu šifru kôli ľahšiemu nájdeniu. A je lepšie čítať jedno, i keď dlhšie vlákno, ako 100 vlákien.

BRANKY
2009-04-18 05:54:15+02
áááách Bože....zase ďaľšia zbytočná téma....
Čo Vám všetkým v poslednej dobe šibe....ste nevidiaci alebo čo???
áááách....viem, že už ťa tu vyhrešili mnohý predomnou...ale ak tu budeš nejaký čas tak to aj teba prestane baviť a aj TY sa už nato nebudeš môcť dívať...
Tu nejde či si začiatočník, alebo pokročilý, vyhladať temu by mal zvládnuť žiak základnej školy...
a tak ako to už bolo spomenuté, tému si pomenovala otrasne, čiže ak to bude niekto hľadať ako TY, tak to nenájde, lebo si nenapísala do názvu o čo sa jedná :(
škoda, že takéto základne veci, na úrovni základnej školy neovláda väčšina návštevníkov tohoto portálu...
JA osobne mám ten TAMRON a môžem ti ho doporučiť, je to dobré sklo, len je hlučné, ako základ je ten objektív vinikajúci...ale na Lkovú radu to určie nemá, ale to už je aj iná cenová kategoria...
Ak by si chcela videť fotky, stačí použiť fiter, cez krorý si navolíš výrobcu a typ objektívu....dúfam, že to zvládneš... :D:D:D
aj v mojej galerii nájdeš fotky robené týmto objektívom, alebo
www.branky.deviantart.com

danBA
2009-04-18 08:34:34+02
branky... ja si zase myslim, ze kazdy ziak zakladnej skoly ovlada pravopis a vie, ze slovo vynikajuci sa pise s Y :-))) (to je jedna z niekolkych chyb v tvojom prispevku) ale nechcem tu zase rozoberat nejaku zbytocnu temu, tak sa dekujem
a dakujem za koment k objektivu

beholder
2009-04-18 09:57:35+02
...ale si mu dala:)))......tak,...pravopis je tu žiaľ na mizernej úrovni.....hlavne ,že sa naša mládež dokáže orientovať:)...

beholder
2009-04-18 10:04:37+02
...k téme:.....som užívateľom tohto objektívu aj ja.....taktiež ho považujem za skvelú voľbu v pomere cena/výkon.......jeho hlučnosť osobne neriešim....podstatné sú pre mňa jeho optické vlastnosti......i keď protisvetlo nezvláda obzvlášť dobre a na fotenie v pohybe nie je taktiež najvhodnejší....ako základný a krajinársky objektív je viac než vyhovujúci.......nehovoriac o jeho výbornej sveteľnosti...

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()