som v casovej tiesni preto zakladam toto vlakno a nehladam starsie.prosim pomoc pri vybere.bol som ur rozhodnuty pre canon eos40D ale dostal som daku korunu navyse a zrazu rozmyslam nad nikon D90 ktory som predtym zamietol kvoli cene.prosim o radu canon eos40D alebo nikon D90.velmy pekne dakujem.ps-ide mi dost o obrazovu kvalitu zrno a tak.
kup nikon, je novsi, ma trochu lepsi obraz, vacsi hladacik, co urcite ocenis a ako bonus video. co sa objektivov tyka, nikon ma profi triedu o chlp lepsiu, ale zaroven aj mierne drahsiu, takze tak.
ak kupis canon, tak budes tiez spokojny, len nie vzdy L znamena super kvalitu ;)
bez toho aby sme vedeli, naco to budes pouzivat tazko ti poradit. aj ked si myslim, ze je uplne jedno co si vyberes, ci C alebo N, takych tem su mraky. kup si pentax!
ak realne vyuzijes video, kup nikon...pokial nie, ber canon a usetrene peniaze daj do lepsieho objektivu, pripadne blesku alebo prislusenstva...
hm cakam potomka a aj preto rozmyslam nad D90 dake to video nepotrebujem vyhadzovat prachy aj za kameru kedze ju nevyuzijem.ale tych par videii ako prve kroky a tak by som si natocil aj na tu d90.ale ide mi hlavne o foto
hm cakam potomka a aj preto rozmyslam nad D90 dake to video nepotrebujem vyhadzovat prachy aj za kameru kedze ju nevyuzijem.ale tych par videii ako prve kroky a tak by som si natocil aj na tu d90.ale ide mi hlavne o foto
potom ma zmysel aj D-90tka...aj ked bez dobreho objektivu tazko natocis dobre video...ja by som sa rozhodol radsej pre kvalitny objektiv ako pre telo s videom...predsa video vo fotaku sa nemoze rovnat kvalite kamery v tejto cenovej hladine a radsej dobry objektiv alebo blesk, co maju perspektivu aj do buducna...
zase jeden prispevok mimo misu... cenovo je to totalne mimo moznosti standardneho uzivatela. to je to iste, ako keby som povedal, ze nikon ma nikkor 200-400/4 afs vr, alebo 300/2 mf ais. ani jeden z nich si vsak 99% uzivatelov v strednej europe nekupi.
zase jeden prispevok mimo misu... cenovo je to totalne mimo moznosti standardneho uzivatela. to je to iste, ako keby som povedal, ze nikon ma nikkor 200-400/4 afs vr, alebo 300/2 mf ais. ani jeden z nich si vsak 99% uzivatelov v strednej europe nekupi.
ver mi ze mi je to jasne, ze je pre vacsinu ludi nedostupny ten objektiv a preto som tam napisal ze by bolo fajn keby napisal na co to chce, na co on reagoval
potom ma zmysel aj D-90tka...aj ked bez dobreho objektivu tazko natocis dobre video...ja by som sa rozhodol radsej pre kvalitny objektiv ako pre telo s videom...predsa video vo fotaku sa nemoze rovnat kvalite kamery v tejto cenovej hladine a radsej dobry objektiv alebo blesk, co maju perspektivu aj do buducna...
Video ma take male rozlisenie, ze na to netreba ziadny super objektiv, dokonca nemusi byt ani AF, kedze AF pocas nahravania videa nefunguje. Na Canon 5D mam video, ale zatial som ho okrem otestovania ako funguje na nic nepouzil.
99,99% podľa môjho názoru, aj keď jedného poznám :)
Video ma take male rozlisenie, ze na to netreba ziadny super objektiv, dokonca nemusi byt ani AF, kedze AF pocas nahravania videa nefunguje. Na Canon 5D mam video, ale zatial som ho okrem otestovania ako funguje na nic nepouzil.
ved to, clovek ho musi aj nejak vyuzit...podla mna je u fotaku dolezita fotka, video je len nieco navyse...no nikdy by som sa nerozhodoval podla toho, ci ma fotak video alebo nie...pokial by bola priorita video, kupim si kameru...
dilema
ak kupis canon, tak budes tiez spokojny, len nie vzdy L znamena super kvalitu ;)
mal by si povedat aspon na co ten fotak budes pouzivat(to ze na fotenie je jasne)
podobny objektiv nikkor stoji skoro dvojnasobok(je pravda ze s VR)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa