viete mi poradit ak chcem pouzivat na upravu fotiek laptop,ake parametre by mal mat.myslim ze urcite true life obrazovku,ale su tam dalsie parametre ktore by mal splnat???
kup si Lenovo W700ds, ktory ma jeden z najlepsich displayov medzi laptopmi, ma dodatocny druhy na listy nastrojov, integrovany tablet a vela dalsich vymozenosti.
Ja osobne som hladel na dostatocny vykon a hlavne prenositelnost. Kompromisne mi to vyslo na 13,3´ LCD. Kvalitu LCD som neriesil, okrem najdrahsich modelov je su notebooky osadene pre grafiku nevhodnymi panelmi.
Rozumnym riesenim je pouzivanie kvalitnejsieho externeho displeja pri samotnej uprave fotografii.
Aj medzi tymi nevhodnymi panelmi su niektore uplne nevhodne. Na mojom Fujitsu/Siemens je display ako zrkadlo, standardne farby boli uplne desaturovane, po kalibracii je to lepsie, ale aj tak na priamo vidim dobre detaily v tamvych tonoch a ked monitor naklopim dozadu vidim detaily vo svetlych tonoch (potom ich uz nevidim v tmavych). Asus EEE s matnym LCD a LED podsvietenim ma oproti tomu nadherny obraz aj bez kalibracie.
No nechcem sa tu nikomu pliest do debaty ale citujem:kup si Lenovo W700ds, ktory ma jeden z najlepsich displayov medzi laptopmi, ma dodatocny druhy na listy nastrojov, integrovany tablet a vela dalsich vymozenosti.v Cene 5100€???????bol by blazon keby to kupoval.To je ako uviest priklad ked chces auto kup si RollsRoyce v tom sa ti bude pohodlne jazdit.
No nechcem sa tu nikomu pliest do debaty ale citujem:kup si Lenovo W700ds, ktory ma jeden z najlepsich displayov medzi laptopmi, ma dodatocny druhy na listy nastrojov, integrovany tablet a vela dalsich vymozenosti.v Cene 5100€???????bol by blazon keby to kupoval.To je ako uviest priklad ked chces auto kup si RollsRoyce v tom sa ti bude pohodlne jazdit.
Ty si si musel dať asi veľa námahy kým si našiel takú vysokú cenu. Chcel si to trošku zdramatizovať však?
Ja som tak námatkovo pozrel do nejakých slovenských webshopov a našiel som:
alza.sk - 4549 EUR
hej.sk - 4253 EUR
Inak nikto nikoho ten notebook nenúti kupovať. Je to vec toho, kto je alebo nie je ochotný za tie parametre niečo priplatiť. Kto sa pozastavuje nad tým, že si niekto kúpi foťák s X teleobjektívmi za niekoľko tisíc EUR a pritom inému stačí kompakt za pár stoviek. Poznám ľudí, ktorí si pred pár rokmi kúpili notebook, ktorý stál cez 100000SK len na bežnú kancelársku prácu.
v pripade, ze nie je vyslovene nutne kupovat si notebook na pracu s grafikou/fotkami, neries to. kup si lahky, maly a vykonny notebook na rychle prezretie si fotografii a spracuvavat budes za stolom :)
moj nazor...
no, citoval si tak, ze si na mna reagoval, nebolo treba to este raz prepisat, vsetci to videli ;)
preco by bol blazon? chces laptop na fotky, alebo chces laptop na office? na office ti staci hocico, na fotky potrebujes kvalitne lcd a to ma maloktory...
jes ... ja so sebou nosim netbook (HP2133) ... na to aby som si vecer pozrel fotky a zazalohoval (+ externy HDD) staci a spracovam doma ... teda ak vobec spracovam, casto su celkom v pohode aj ´upravy´ zbuchane na netbooku - pre web urcite ;-)
Ja mam Toshibu satellite pro U400 a som spokojny, je to 13,3, lahky, prenosny a vykonovo mi postacuje... nema sice profi LCD display, ale ak ho budes potrebovat najlepsia volba bude si profi monitor dokupit...
ak neplanujes poriadny externy monitor, tak zabudni na cinske a aziske skatulky ako dell :D asus :D acer :D a podobne... no netreba vela o tom hovorit... Ten sony mozno, ale pozor sony sa nahana za malymi obrazovkami s vysokym rozlisenim a to nemusi vzdy znamenat len ostry alebo farebne verny obraz. Najlepsie riesenie by bolo asi MacBook Pro. myslim ze to ma PVA panel a ak budes mat zaujem tak nekupuj na SR, tu za to pytaju nekrestanske peniaze. Skus Austria alebo aj Nemecko...
absolutne suhlasim. No za predpokladu ze ten notebook kupuje na to aby ho mohol prenasat a pouzivat na cestach tak tato ´tazkotonazna´ stanica nebude prenho to prave.... ale inak je to naozaj notebook na ktorom by sa s fotkami dalo nieco porobit. Mna osobne zaujala ta kalibracia...
Prepac bol to len a len moj nazor.Kazdy mame na danu vec iny nazor a nezhodneme sa co je dobre a zaroven aj zle.NECHCEL SOM TA TYM NAHNEVAT.Co sa tyka toho notebooku za 100 000sk to je tiez poriadne potiahnute ale nebudem brat iluzie image-istom,ktory sa potrebuju prezentovat a ukazovat a dokazovat si nieco.
kalibracia ti prd pomoze, ak mas monitor, ktory ti nezobrazi drvivu vacsinu farieb. preto som odporucil tento, lebo ako jeden z mala dokaze zobrazit 72% farieb AdobeRGB spektra. Profi LCD monitory zobrazuju 92% a viac (PVA a IPS panely).
aky laptop???
http://www.engadget.com/2008/12/21/lenovo-thinkpad-w700ds-dual-screen-laptop-details-and-pics-unear/
Rozumnym riesenim je pouzivanie kvalitnejsieho externeho displeja pri samotnej uprave fotografii.
Ja som tak námatkovo pozrel do nejakých slovenských webshopov a našiel som:
alza.sk - 4549 EUR
hej.sk - 4253 EUR
Inak nikto nikoho ten notebook nenúti kupovať. Je to vec toho, kto je alebo nie je ochotný za tie parametre niečo priplatiť. Kto sa pozastavuje nad tým, že si niekto kúpi foťák s X teleobjektívmi za niekoľko tisíc EUR a pritom inému stačí kompakt za pár stoviek. Poznám ľudí, ktorí si pred pár rokmi kúpili notebook, ktorý stál cez 100000SK len na bežnú kancelársku prácu.
moj nazor...
preco by bol blazon? chces laptop na fotky, alebo chces laptop na office? na office ti staci hocico, na fotky potrebujes kvalitne lcd a to ma maloktory...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa