Fórum » O TECHNIKE

aky laptop???

whistler1010
whistler1010 2009-04-24 10:50:17+02
viete mi poradit ak chcem pouzivat na upravu fotiek laptop,ake parametre by mal mat.myslim ze urcite true life obrazovku,ale su tam dalsie parametre ktore by mal splnat???

Manny357
2009-05-26 16:28:34+02
príspevok od:
kalibracia ti prd pomoze, ak mas monitor, ktory ti nezobrazi drvivu vacsinu farieb. preto som odporucil tento, lebo ako jeden z mala dokaze zobrazit 72% farieb AdobeRGB spektra. Profi LCD monitory zobrazuju 92% a viac (PVA a IPS panely).
to lenovo ma predsa zabudovanu sondu o tom som hovoril... a to ze sa stale nevyrovna poriadnym Eizam alebo necom je mi jasne... A PVA co zobrazi nad 90% aRGB je uz fasa..

2009-05-26 16:33:34+02
príspevok od: Manny357
to lenovo ma predsa zabudovanu sondu o tom som hovoril... a to ze sa stale nevyrovna poriadnym Eizam alebo necom je mi jasne... A PVA co zobrazi nad 90% aRGB je uz fasa..
nejde o sondu, ide o panel. pokial mas TN panel, mozes mat milion sond, niektore farby proste neuvidis spravne nikdy, lebo ich monitor dopocitava (dithering) z okolitych bodov.
tazko sa to vysvetluje laicky, skus pohladat na nete dithering a mozes studovat ;)

2009-05-26 16:35:31+02
príspevok od: SalvadorD
Prepac bol to len a len moj nazor.Kazdy mame na danu vec iny nazor a nezhodneme sa co je dobre a zaroven aj zle.NECHCEL SOM TA TYM NAHNEVAT.Co sa tyka toho notebooku za 100 000sk to je tiez poriadne potiahnute ale nebudem brat iluzie image-istom,ktory sa potrebuju prezentovat a ukazovat a dokazovat si nieco.
preco si ludia myslia, ze ked oni na nieco nemaju a niekto iny hej, tak si to ten dany kupuje len kovli image, alebo aby sa musel predvadzat?!?! pocit menejcennosti sa hned stava vyhodou, ked clovek nemajetny moze pindat na niekoho, kto ma to, po com on sam tuzi, ze? uz ma to fakt unavuje. :(((

Manny357
2009-05-26 16:45:40+02
príspevok od:
nejde o sondu, ide o panel. pokial mas TN panel, mozes mat milion sond, niektore farby proste neuvidis spravne nikdy, lebo ich monitor dopocitava (dithering) z okolitych bodov.
tazko sa to vysvetluje laicky, skus pohladat na nete dithering a mozes studovat ;)
:D ja viem co to je... vyhladzovanie prechodov medzi farbami, ked nedokaze zobrazit farby medzi tak ich doplni resp to je dithering.. Ved ked TN da max 8 bit tak nieco museli vymysliet. Ale poravde aj ked TN je nastarsi panel neni vo vsetkom zly. Napr odozva je fajn, no podanie farieb a na upravu fotiek je to grc, to ja viem. A to lenovo ma TNko? :D som nevedel fakt... ja som myslel ze to ma PVA panel..

2009-05-26 16:54:21+02
príspevok od: Manny357
:D ja viem co to je... vyhladzovanie prechodov medzi farbami, ked nedokaze zobrazit farby medzi tak ich doplni resp to je dithering.. Ved ked TN da max 8 bit tak nieco museli vymysliet. Ale poravde aj ked TN je nastarsi panel neni vo vsetkom zly. Napr odozva je fajn, no podanie farieb a na upravu fotiek je to grc, to ja viem. A to lenovo ma TNko? :D som nevedel fakt... ja som myslel ze to ma PVA panel..
TN zobrazi max 6bit ;)
co ma Lenovo momentalne neviem a nie je cas na hladanie, ale predpokladam PVA ;)

Manny357
2009-05-26 17:01:18+02
dokonca 6.. :D sry. Ja som nikdy neriesil TN, vzdy som bral monitory s peknymi plastami a napisom Samsung, Acer, Asus, Dell.. atd ako snahu fabrik zarobit... Ja mam dobre skusenosti s EIZO ale planujem kupit NEC s IPS... EIZO je pre mna pridrahe.. a snad aj vy mi potvrdite ze je to uz na rec ako TN alebo laptopove tnko... No ale toto by sme mohli riesit v inom vlakne :D tuto chcel whistler poradit aky notas... ano odpoved je ziadny, ale ak je to nutnost tak asi Macbook Pro

SalvadorD
2009-05-27 10:47:46+02
príspevok od:
preco si ludia myslia, ze ked oni na nieco nemaju a niekto iny hej, tak si to ten dany kupuje len kovli image, alebo aby sa musel predvadzat?!?! pocit menejcennosti sa hned stava vyhodou, ked clovek nemajetny moze pindat na niekoho, kto ma to, po com on sam tuzi, ze? uz ma to fakt unavuje. :(((
Este raz sa ti chcem ospravedlnit.Ale chcel som tym povedat ze clovek kupi za kozmicku cenu vyrobok a pritom sam vie ze ho nevyuzije.Len tolko a nechcem sa uz k tomu tak isto vracat toto forum sluzi na ine ako na politizovanie o ludskych nedostatkov.

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()