Fórum » O TECHNIKE

Ako zistiť optickú vadu objektívu?

WildSammy
2009-05-05 10:39:18+02
Zdravím a zároveň prichádzam s ďalšou kurióznou otázkou. Zaujímalo by ma ako sa dájú v domácich podmienkach diagnostikovať optické vady objektívu. Napr. ak nie sú šošovky alebo niektorá skupina správne vycentrované alebo ak je posunuté zakrivenie poľa? Mám totiž jeden objektív, od ktorého by som čakal lepšie výsledky, aj na základe testov, ale aj podľa iných foto, ktoré som videl na internete. Vylúčil som chybu AF tým, že som ho zaostril manuálne. Bohužiaľ seťák mi podáva lepšie výsledky ako Px DA*16-50 f/2.8. Ďakujem opäť za rady.

2009-05-05 11:22:18+02
vytlac si A4 papier s ciarkami vzdialenymi cca 2mm od seba.
poloz na stol tak, aby bola plocha senzoru fotaku na stative rovnobezna s ciarami. naklon fotoaparat dopredu, aby bol uhol medzi plochou senzoru a papierom 45 stupnov. na stred zaostri manualne, potom automaticky na najnizsej clone a zacloneny a uvidis.

WildSammy
2009-05-07 09:26:44+02
Dik za tip, ale AF mi s tym objektivom pracuje spravne. Zistil som, ze bude decentrovany :( Prava dolna strana je oproti lavej bez kresby a ostrosti. Cele je to posunute. Cize pojde naspat predajcovi. Dost ma to stve. Fakt, ze dost, lebo to nebolo zrovna lacne sklo.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()