.. dve konkrétne cenovo zhodné možnosti:
1. canon 40D, tamron 17-50 a canon 100 macro
2. nikon D90, tamron 17-50 a tamron 90 macro
Ktorá z možností je rozumnejšia voľba..? V prvej je odolnejší a rýchlejší makráč, v druhej sa mi viac páči ergonómia a funkcie tela.. Nechcem žiadnu vojnu výrobcov len pomoc pri rozhodnutí! Ďakujem a vopred sa ospravedlňujem ak som niekoho nahneval založením duplicitného vlákna.. ahoj
Recenzie mam preluskane ale nemam prakticke skusenosti.. preto trosku potrebujem pomoc od ludi ktorí ich maju napr: výhoda tohto setu je v tom a tom... Viem ze konecne rozhodnutie je na mne..
Recenzie mam preluskane ale nemam prakticke skusenosti.. preto trosku potrebujem pomoc od ludi ktorí ich maju napr: výhoda tohto setu je v tom a tom... Viem ze konecne rozhodnutie je na mne..
Myslim, ze sa Nikon-obec aj Canon-obec zhodnu na tom, ze ani s jednou volbou neurobis chybu. Tamron 17-50 je vo vseobecnosti vynikajuci objektiv na APS-C, aj na tomto fore bolo o nom pisane vela. S makracmi nemam skusenost. O fotaku plati to, co pisal Sachticus. Je milion parametrov, ktore sa priklanaju k jednemu alebo druhemu typu. V konecnom dosledku, fotky robi fotograf. Zvysok je uz len flame. Ja osobne mam 40D. Lebo. Lebo milion subjektivnych a objektivnych dovodov. Ale kludne si mozes vybrat aj D90. Lebo tiez existuje milion subjektivnych a objektivnych dovodov. Tamron je OK v obidvoch variantach. Chod si ich vyskusat. Chyt doruk. Pocvakaj. Zmen rezimy. Zase pocvakaj. Fotky pozri doma na PC ... Haugh ;-)
Tak este na stranu Nikonu nieco. Lepsi display s rozlisenim 920k bodov co je pri kontrole ostrosti snimky dost velke plus a tiez aj pri ostreni v Live view rezime.
A pre mna tiez rozmiestnenie tlacitok voci 40Dcku.
kedze som sa akurat vcera vrtal v recenziach D90 predtym ako som si ju objednal z velkoskladu tak tu je par povornani ...
Nikon D90 lepsia oproti 40D v - viac MPx, funkcia D-Lightning, lepsi displej ktory je prebraty z profi triedy Nikonu, viac programovatelnych reziomov na vyvazenie bielej, moznost nahravania HD videa, mnozstvo funkcii na retus (pre niekoho vyhoda pre niehoho nie), prebraty senzor z vyssej triedy ( z D300), slusne odstranovanie sumu softerom v 4 urovniach na vyssich iso,....a este viac
v com je 40D lepsia - nizsi sum pri vyssich ISO, rychlejsie seriove snimanie, viac prislusenstva, 1,6x crop co je vyhoda pri dosiahnuti vacsej ohhniskovej vzdialenosti, lepsi vyber z objektivov a kopec inych zase...
urcite ani jednym ani druhym vyberom nespravis nic zle...zavisi viac uz na sympatiach ako znacke..
a k tym objektivom..osobne poznam iba Tamron 90mm f/2,8 macro a mozem povedat ze ostrostou v rohoch a na clone 2,8 ma lepsie vysledky nez canon....nevyhoda zase je je za vysuva pri ostreni...
Rozumná voľba...
Pozri recenzie na www.dpreview.com ...
A pre mna tiez rozmiestnenie tlacitok voci 40Dcku.
Nikon D90 lepsia oproti 40D v - viac MPx, funkcia D-Lightning, lepsi displej ktory je prebraty z profi triedy Nikonu, viac programovatelnych reziomov na vyvazenie bielej, moznost nahravania HD videa, mnozstvo funkcii na retus (pre niekoho vyhoda pre niehoho nie), prebraty senzor z vyssej triedy ( z D300), slusne odstranovanie sumu softerom v 4 urovniach na vyssich iso,....a este viac
v com je 40D lepsia - nizsi sum pri vyssich ISO, rychlejsie seriove snimanie, viac prislusenstva, 1,6x crop co je vyhoda pri dosiahnuti vacsej ohhniskovej vzdialenosti, lepsi vyber z objektivov a kopec inych zase...
urcite ani jednym ani druhym vyberom nespravis nic zle...zavisi viac uz na sympatiach ako znacke..
a k tym objektivom..osobne poznam iba Tamron 90mm f/2,8 macro a mozem povedat ze ostrostou v rohoch a na clone 2,8 ma lepsie vysledky nez canon....nevyhoda zase je je za vysuva pri ostreni...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa