Fórum » O TECHNIKE

TĚŽKÁ VOLBA FOTOAPARÁTU

mexikano
2009-05-08 00:31:14+02
Zdravím všechny a chtěl bych poprosit o radu, který fotoaparátt zvolit. Děkuji za názory a hlavně rady. Video mně netrápí tak ani není třeba brát v potaz. Canon EOS 50D + Canon 18-55mm f/3,5-5,6 IS Sony A700 + Sony DT 16-105mm f/3,5-5,6 Nikon D90 + Nikkor AF-S DX 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR A nebo jen tělo a k tomu sklo zvlášť tak nevím krom toho, že si je zajdo osahat, ktery mi padne by mě zajímaly vaše skušenosti a rady. jsem zač. proto volba je těžká ale mám zájem fotit krajiny, přírodu snad makro. Tak jestli bude mít někdo čas tak moc děkuji za konkrétní rady.

Marcel Rebro
2009-05-08 00:36:01+02
na toto ti (snad okrem redaktorov) tazko niekdo odpovie, nakolko kazdy ma skusenosti so svojou znackou a tu ti (asi logicky) odporuci. kazdopadne mam pocit ze napr. C 50D a N D90 su ine vahove kategorie. sony nepoznam

atik
2009-05-08 01:07:26+02
aj by som ti poradil, ale za tych 8:0 nic nebude :)

MisoZ
2009-05-08 01:16:33+02
So sony ti nepomozem, nemam skusenosti, ale co sa tyka Canonu a Nikonu tak by som to videl asi takto. Co sa tyka tych co si ty napisal tak Canon mas lepsie telo a dost zle sklo a pri Nikone mas trosku horsie telo a lepsie sklo. Teraz ide len o to ze si musis zvazit ci budes kupovat nejake dalsie objektivy. Osobne si myslim ze je skoda davat 18-55 na 50D ale ako docasne riesenie ok. Chod do obchodu a osahaja si ich, ci ti sedi lepsie jeden alebo druhy, skus si spravit nejake snimky a urobit par veci ako poprepinat mody, nastavit clonu, cas atd a uvidis co ti lepsie sedi co sa tyka ovladania.

wayne
2009-05-08 07:09:45+02
k A700 bud tamron 17-50/2.8 (alebo 28-75/2.8), ak chces original SONY objektiv, tak 16-80/3.5-4.5, to je uz relativne kompaktne CZ sklicko, (na svadbe priatelkinej kolegyne bola fotografka ktora celu svadbu nafotila s A700 + cz 16-80 a vysledky su z mojho laickeho hladiska uchvatne! hned ako obdrzim nejaku fotku konecne rad sa podelim:)), ten ktory si si vybral ty dost vinetuje na otvorenu clonu na najsirsom ohnisku,skus si porovnat testy, komplet databazu SONY objektivov najdes na www.dyxum.com. Z tvojho vyberu by som bral CANON, mozno radsej 40D a lepsi objektiv, bud uz spominany tamron, alebo mozno 17-55/2.8 (to su vsak cisto teoreticke dohady, skusenosti osobne nemam tak to tak aj ber :))...

rumrunner
2009-05-08 09:17:02+02
Canon 40D + Tamron 17-50/f2.8 alebo Canon 17-40/f4

jake
2009-05-08 09:18:17+02
rad radim, lebo ma to bavi a sam som tiez kedysi podobnym presiel a tak z tvojho vyberu je najlepsia vola Canon 50D a objektiv k nemu uz vyssie spominany Tamron 17-55/f2,8 - najlepsia volba. Canon ma aj vlastny novy 17-55/f2,8 IS - a to je spickove sklo, ale dost drahe. Urcite by som ale doporucil pokial mas moznost mierne dofinancovat si vziat to 50D s objektivom canon 24-70/f2,8L - je to aj cesta dobuducna, keby si presiel postupom casu na full frame. To iste plati aj pre Nikon. Sony je A700 je vynikajuca masinka, ale podstatne horsie je to s prislusenstvom a objektivmy. Kvalita je na dobrej urovni ale z tej trojice je absolutny vitaz Canon 50D.

trojuholnik
2009-05-08 09:52:50+02
a ak chces usetrit vezmi radsej canon 40D podava lepsie vysledky ako 50D a je aj lacnejsi o par eur

mexikano
2009-05-08 09:53:33+02
príspevok od: atik
aj by som ti poradil, ale za tych 8:0 nic nebude :)
Díky toto mě hodně pobavilo z takové věty jsem se hodně nasmál, protože mám rád srandu. Jnak děkuji JAKE za radu ohledně Canonu a ještě snad ten Nikon D 90, ale co sleduji tak z tohoto foťáku jsem toho moc fotek neviděl, přesto ještě zvažuji jen tělo a k tomu skla zvlášť tak nevím krom toho, že si je zajdu osahat, ktery mi padne by mě zajímaly vaše skušenosti a rady. jsem zač. proto volba je těžká ale mám zájem fotit krajinu, přírodu, nějakou zvěř protože soused je myslivec snad makro a firemní akce. Tak jestli bude mít někdo čas tak moc děkuji za konkrétní rady.Hlavně ty skla a pokud možno tak přesné označení a cenově aby mi to chvíli vydrželo a po týdnu nemusel jít koupit něco jiného z důvodu špatné krezby nebo světelnosti, proto se dotazuji odborníků, ale zase na 100tisícové skla nedosáhnu. Mooooc díky za trpělivost.

Spiker
2009-05-08 10:01:19+02
Nikon D90 + 16-85CVR + 75-300VR + 60/2,8 Macro + 35/1,8DX
alebo
Canon EOS 50D + 17-55IS + 70-200/4L + 100/2,8 Macro + 50/1,4
Obidva nafotia takmer rovnako.

rumrunner
2009-05-08 10:05:11+02
príspevok od: mexikano
Díky toto mě hodně pobavilo z takové věty jsem se hodně nasmál, protože mám rád srandu. Jnak děkuji JAKE za radu ohledně Canonu a ještě snad ten Nikon D 90, ale co sleduji tak z tohoto foťáku jsem toho moc fotek neviděl, přesto ještě zvažuji jen tělo a k tomu skla zvlášť tak nevím krom toho, že si je zajdu osahat, ktery mi padne by mě zajímaly vaše skušenosti a rady. jsem zač. proto volba je těžká ale mám zájem fotit krajinu, přírodu, nějakou zvěř protože soused je myslivec snad makro a firemní akce. Tak jestli bude mít někdo čas tak moc děkuji za konkrétní rady.Hlavně ty skla a pokud možno tak přesné označení a cenově aby mi to chvíli vydrželo a po týdnu nemusel jít koupit něco jiného z důvodu špatné krezby nebo světelnosti, proto se dotazuji odborníků, ale zase na 100tisícové skla nedosáhnu. Mooooc díky za trpělivost.
Na to co pises ze chces fotit budes zrejme potrebovat viac objektivov. Na zaciatok by som ti poradil telo nizsej triedy (ako uz vyssie 40D) a zakladny objektiv Tamron 17-50/f2.8 a za usetrene peniaze napriklad blesk, alebo filtre, baterku, karty, batoh, stativ...je toho vela. Bolo by dobre napisat aky mas cenovy strop, podla toho sa da poradit lepsie. A skus mrknut na fotoroman.cz, dokonca je to po cesky:-))

jake
2009-05-08 10:09:38+02
príspevok od: trojuholnik
a ak chces usetrit vezmi radsej canon 40D podava lepsie vysledky ako 50D a je aj lacnejsi o par eur
nuz ak sa opieras o jednu recenziu na dpreview tak mas malo pravdu ale celkovo je 50D neporovnatelne lepsi fotoaparat. Daleko vyssi vykon pri vysokom ISO, podstatne lepsie farebne kanaly a vela dalsich vyhod, ...fotil som s oboma a ... skratka vyskusaj a potom komentuj podla reality, vo vela veci sa 40D zdaleka nechyta na 50D, rozdiel uz je od 800 ISO hore a fest

Marcel Rebro
2009-05-08 10:11:23+02
príspevok od: jake
nuz ak sa opieras o jednu recenziu na dpreview tak mas malo pravdu ale celkovo je 50D neporovnatelne lepsi fotoaparat. Daleko vyssi vykon pri vysokom ISO, podstatne lepsie farebne kanaly a vela dalsich vyhod, ...fotil som s oboma a ... skratka vyskusaj a potom komentuj podla reality, vo vela veci sa 40D zdaleka nechyta na 50D, rozdiel uz je od 800 ISO hore a fest
uz som to raz pisal : 50D a D90 su ina trieda ... ked uz, tak potom 50D a D300

canonmax
2009-05-08 10:31:35+02
Ja som tiež osobne riešil tento problém pred nedávno (až tak dávno to už nebolo)..
Mám Canon 50D (je to super telo,super displej,jednoducho úžasný nastroj, do Canonnu 4OD už nechoď, alebo si vyskúšaj a porovnaj oba súčasne a nebudeš mať čo riešiť (ako ja)). Diskutovalo sa dosť na fóre ohľadom objektívu Tamron 17-50/f2,8, takže som sa preň aj ja rozhodol.Canon 24-70/f2,8L pre mňa krátky na krajinku+ crop faktor a taktiež dosť drahý, keby mal širší začiatok,tak by som ale zainvestoval.

tercovec30
2009-05-08 10:38:02+02
tiez som riesil podobnu dilemu, no vcera som kupil canon 50D a to je parada.rychlost,presnost, spracovanie, kvalita obrazu, ziadna hlucnost a to nemam ani usm sklo.ovladanie bolo razantna zmena od sony ale po dvoch hodinach som si zvykol a uz pohoda.s tichostou som preto nadseny lebo som mal sony alpha 200, a tam je ta hlucnost oproti canonu hrozna(hlucnost motora telo a sklo).mohol som kupit aj alpha 700ku, no ako bolo spomenute telo je fajn ale prislusenstvo zly pomer vykon/kvalita/cena(a nehovoriac o zvlastnej cenovej politike sony).ak nemas zbierku skiel minolta tak by som uz sony nekupoval.premyslal som aj nad nikonom D90 ale tie parametre su niekde inde ako 50d.a ceny prislusenstva maju vyssie, a nemyslim si ze canon je na tom horsie ako nikon. pozri vystupy tiel na fotoaparat.cz a porovnaj foto...

tercovec30
2009-05-08 10:46:55+02
a mal som v stredu v ruke canon 40D, uz som ho isiel brat no zahlasili mi ze maju poslednu vystaveny kus..tak som odmietol, lebo som chcel fungl nevybaleny, kedze som bol obmedzeny financnym stropom 1000eur a chcel som canon 50d tak som sa rozhodol pre secondhand, aby som mal fajn telo aj sklo a nelutujem..mam k tomu sice canon 18-200is lebo to predaval iba spolu, a ono to nie je zle sklo, stabilizacia perfektna a aj obraz je super...chcel som ho predat, no premyslam ze si ho necham, vynikajuci na dovolenku/tury, kde mam zabezpeceny siroky rozsah, nemusim vlacit so sebou dalsie skla..

jake
2009-05-08 10:48:24+02
príspevok od: mexikano
vsetci radia canon 50D - to je dobra volba, predpokladam, ze ho predci len novy nikon D400, ktory by mal byt hadam toto leto. Takze telo je jasne, ma perfektny obrazovy vykon, dobru funkciu D-lighting a hlavne to ISO. Objektivy je kapitola sama o sebe, ale kedze si myslim, ze pre teba podla toho co chces fotit tak treba dlhe ohnisko, a tu by som asi zvolil toto:
http://www.fotoplus.pl/obiektywy-akcesoria/obiektywy/Canon/EF-100-400-f4.5-5.6-L-IS-USM/
ono to sklo je dost drahe ale staci na vela veci, k nemu treba do komplet vybavy dokupit len dva objektivy (vychadzam z toho, ze si napisal co chces fotit)
http://www.fotoplus.pl/obiektywy-akcesoria/obiektywy/Canon/EF-24-70-f2.8-L-USM/

a nakoniec posledne makro:
http://www.fotoplus.pl/obiektywy-akcesoria/obiektywy/Canon/EF-100-f2.8-Macro-USM/

celkovo to bude stat dost, potom treba rezat ak by bolo potrebne lacnejsie a prejst do sigmy pripadne tokiny alebo tamronu.

Takato kombinacia je podla mna idelane optimum s velkou rezervou vo vykone aj na pripadny buduci prechod do full frame, lebo tam by ti boli objektivy na maly cip na prd, mozes rovno popredavat a ratat stratu.
Asi nic lepsie nevymysli, tak ti to teraz posielam na portal.

tercovec30
2009-05-08 10:57:49+02
a premyslal som aj canon 50D a canon 50 1,8, alebo canon 40D a tamron 17-50, no ponuku ktoru som dostal ma presvedcila...predsa len 50d su novsie technologie, tak preco kupovat nieco co je uz historia, ked o par drobnych mam novu...

flanker
2009-05-08 20:00:40+02
príspevok od: jake
Je zaujimave, ze dpreview.com hodnotil 50D prave opacne. Vykon na vysokom ISO je horsi ako 40D, tak isto dynamic range. Nieze by som nejak to, ale ti ludia co robia tie recenzie nie su amateri. Ich testy su velmi slusne a na technickej urovni. Nebral by som ju len tak ako nejaky amaterizmus ...

Marcel Rebro
2009-05-08 20:41:07+02
na okraj, ale k veci : ´najsamlepci je ten fotak co mas so sebou ...´

tuke svelo prjatelia ...

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()