Fórum » O TECHNIKE

Odrazné dosky

baer
2009-05-11 10:13:08+02
Chcem sa opýtať na odrazné dosky (set 5v1) značky KOOD, ako sú na tom s kvalitou čo sa životnosti týka? Ako sú na tom v porovnaní s LASTOLITE (údajne dosky s najkvalitnejším povrchom a najdlhšou životnosťou)?

beholder
2009-05-11 13:20:08+02
....kúpil som si(5v1 KOOD 81cm) len nedávno........zips sa už začal párať:)...

Hegi
2009-05-11 17:16:06+02
príspevok od: beholder
....kúpil som si(5v1 KOOD 81cm) len nedávno........zips sa už začal párať:)...
dobre vedieť, tiež som sa chcel na ne pustiť.....

majster333
2012-01-18 20:45:03+01
kúpil najlacnejšiu odrazovú dosku akú som na slovenksu našiel. 5v1. je v podstate v pohode. ale biela difúzna látak tak zvláštne rozptiľuje svetlo ako by polarizovane do kríža. Je to normálne alebo to je tou cenou??? myslel som, že to bude tvarom postupne slabnúci kruh. pridám aj fotku. je to trocha problém pri fotení lesklých kovov (valstne je na kov skoro nepoužiteľná, inému to nevadí).

majster333
2012-01-18 22:17:31+01
tento efekt samozrejme vzniká ked rozptiľujem svetlo (napr stolnej lampy) cez difúznu látku. teda svetlo je na fotke za tým difúzorom. Robbia vám to aj ostatné difúzky?

tomis.ales
2012-01-19 13:33:41+01
príspevok od: majster333
kúpil najlacnejšiu odrazovú dosku akú som na slovenksu našiel. 5v1. je v podstate v pohode. ale biela difúzna látak tak zvláštne rozptiľuje svetlo ako by polarizovane do kríža. Je to normálne alebo to je tou cenou??? myslel som, že to bude tvarom postupne slabnúci kruh. pridám aj fotku. je to trocha problém pri fotení lesklých kovov (valstne je na kov skoro nepoužiteľná, inému to nevadí).
No skus porozmyslat ako su vedene vlakna latky

tomis.ales
2012-01-19 13:40:53+01
tento efekt samozrejme vzniká ked rozptiľujem svetlo (napr stolnej lampy) cez difúznu látku. teda svetlo je na fotke za tým difúzorom. Robbia vám to aj ostatné difúzky?
Je to normalne, preto sa do softboxov davaju dve rozptylky. Aby tento efekt zmizol. Pokial nefotis nejake produkty ako sklo alebo material, kde vznika priamy odraz od leskleho povrchu, tak to vlastne na fotke nie je vidno.
Ja mam asi 5 odraziek roznych velkosti, vsetko z Ciny. Kvalita je OK. Nejake polofirmy to urcite kupuju z Ciny, takze chod priamo ku zdroju lacakov (ebay), alebo kup ozaj znacku. Lastolite by bolo urcite lepsie. Teda pokial to nerobi ta ista cinska firma.

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2012-01-19 14:10:49+01
ahoj,tiež som si to všimol..

vyriešia to dve rozptylky za sebou čiže musíš dať dve difúzne panely, ak fotíš s externým bleskom tak dosť pomôže nasadiť malý plastový difúzor, alebo dať ped blesk aspo A4 pauzovacieho papiera, kríž síce nezmizne ale bude širší.. a možno aj menej zreteľný/ostrý

majster333
2012-01-19 18:21:46+01
díky, som rád že som sa dozvedel že to tak robia všetky.
Inak na e-bay sa chytám tento rok konečne

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()