chcem sa spytat...mozno to bude zniet blbo ale tak neviem to na nete nikde najst :) moze mi niekto povedat ako je to vlastne s pevnym ohniskom? Zoom viem aky je..ale pevne veru nie.Cital som vela clankov zoom vs pevne ale aj tak si neviem predstavit ake to vlastne je.Je to tak ako si myslim,cize tak akoby som sa pozrel cez dalekohlad ? :)) ziadny zoom,len pevne urcena vzdialenost ohniska.Ale to by bolo asi blbe keby som mal nejaky vykonny objektiv s pevnym ohniskom,a chcel by som si napriklad odfotit vtaka,myslim niekde daleko :)) no a kukol by som cez to a videl by som ze je bud prilis daleko,alebo prilis blizko a nevidim ho celeho...a musim ist bud blizsie alebo dalej...hadam chapete :D je to tak ako si to myslim ? Dakujem
´a chcel by som si napriklad odfotit vtaka,myslim niekde daleko :))´
nuz ja uz som bol daleko, aj na inom kontinente, ale odfotit si vtaka ma este nenepadlo.. :o)
Ale vazne, je to tak ako si to pochopil. Zoomujes tzv. nohami, t.j. zvacsujes/zmensujes objekt priblizovanim sa a vzdalovanim fotoaparatu od objektu fotenia. Cize ano, napr. budes mat pevnu 50tku a niektore objekty sa Ti do zaberu nezmestia (napr. budovy) a na niektore nedovidis (diva zver v lese 100m od teba).
Mierne možno áno, ale je reálna šanca, že keď tam chlapec uvidí tie obrázky ilustrujúce, čo sa dá nafotiť s tým ktorým ohniskom a aké má ktoré ohnisko zorný uhol, že mu zapne :-)
Mierne možno áno, ale je reálna šanca, že keď tam chlapec uvidí tie obrázky ilustrujúce, čo sa dá nafotiť s tým ktorým ohniskom a aké má ktoré ohnisko zorný uhol, že mu zapne :-)
bohuzial,nezaplo mi :) hadam ked si to x krat precitam tak aj hej...
ja som bol daleko az hen v austramtarii a ftaka som si fotil : ze Pstros sa volal, a bol to taky ftak ze podobneho ani Irénka neviděla .... ;-)))
A jaké to malo očiská a tý nožiská ná a to krčisko....nebude to pštros....Inak z dialnice exit na Nemšovú ,tam som tak ftáčisko kukal.....Idem asi v sobotu pozriet los banditos Baumanos a šecké Slavnicos....tak možno si aj ja ftáka odfotím.....
A jaké to malo očiská a tý nožiská ná a to krčisko....nebude to pštros....Inak z dialnice exit na Nemšovú ,tam som tak ftáčisko kukal.....Idem asi v sobotu pozriet los banditos Baumanos a šecké Slavnicos....tak možno si aj ja ftáka odfotím.....
Iba keď budeš používať pevné sklo, daj pozor aby si ho videl celého... :)
Pevne ohnisko
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/zaciname-s-fotografovanim/optick%C3%BD-zoom/
nuz ja uz som bol daleko, aj na inom kontinente, ale odfotit si vtaka ma este nenepadlo.. :o)
Ale vazne, je to tak ako si to pochopil. Zoomujes tzv. nohami, t.j. zvacsujes/zmensujes objekt priblizovanim sa a vzdalovanim fotoaparatu od objektu fotenia. Cize ano, napr. budes mat pevnu 50tku a niektore objekty sa Ti do zaberu nezmestia (napr. budovy) a na niektore nedovidis (diva zver v lese 100m od teba).
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa