zdravím, potrebujem pre setový objektív SONY DT1870 polarizačný filter. Neni som schopný vrážat do toho tisíce tak zvažujem lacné riešenia. Viete poradiť či to má zmysel? našiel som :
http://www.photonet.sk/shop/filtre-kood/cirkularny-polarizacny-filter-kood-cpl-55mm/p_1906.html
http://www.megafoto.sk/Fomei/55-mm-cirkularny-polarizacny-filter
Myslíte že sú pre začiatočníka použitelné?
Dík
V pohode, na taky objektiv stacia. Ked si kupis poriadny objektiv, aj tak bude mat vacsi priemer a tam uz investujes aj do poriadneho filtra.
Zdravím. Ja zvažujem tiež o kúpe filtra fomei a to konkrétne
FOMEI DIGITAL FILTER 67mm C-PL MC-WDG. Máte s týmito filtrami nejaké skúsenosti?
(počul som, že patria k tej vyššej strednej triede?).
Alebo mi viete poradiť ekvivalent?
ďakujem
Ak ma viacnasobnu antireflexnu upravu, tak v pohode. Plati to vlastne na vsetky filtre, akurat by som neskusal vyslovene nezname cinske znacky.
No mal by mať:Slouží k odblokování odrazů od vody, okenních skel. Zároveň reprodukují sytější modř oblohy a jasnou bílou barvu oblaků. Maximalizuje výkonnost objektivu, takže výsledné snímky jsou kontrastnější než bez použití filtru. Tenký rámeček umožňuje použití i pro širokoúhlé objektivy a široká ohniska zoom objektivů. Povrch skla je opatřen potahem kategorie multicoating (MC.
A myslím, že Fomei sú česy.. takže asi z číny by to nemalo byť :)
Nemáte skúsenosť z touto značkou filtrou?
O kriteriach pri vybere filtrov som pisal vo fotoskole. Kedysi som produkty Fomei predaval, ale nie filtre. V sortimente sme mali Hamu, Hoyu a B+W. Inac nie je rozhodujuce len to, ake je sklo a jeho uprava. Dolazita je aj kvlaita obrucky, aby sa po par pouzitiach nerozpadla. Inac produkty Fomei mozno najst na e-bay pod roznymi cinskimi znackami, takze tazko povedat, co je Made in China a co Made in Czech republic.
O kriteriach pri vybere filtrov som pisal vo fotoskole. Kedysi som produkty Fomei predaval, ale nie filtre. V sortimente sme mali Hamu, Hoyu a B+W. Inac nie je rozhodujuce len to, ake je sklo a jeho uprava. Dolazita je aj kvlaita obrucky, aby sa po par pouzitiach nerozpadla. Inac produkty Fomei mozno najst na e-bay pod roznymi cinskimi znackami, takze tazko povedat, co je Made in China a co Made in Czech republic.
Hm, to je pravda.. (ano fotoškolu som čítal) Predpokladám, že ale Fomei bude asi lepšie ako hama..?? A filtre značky MARUMI?
A dakujem, zoberiem teda UV filter.
Marumi su dobre filtre. Mal som UV Marumi. V protisvetle bez problemov. Mal som tento http://eshop.fomei.com/cz/produkt/dhg-67mm-lens-protect-marumi/ Tak isto ako aj ine znacky su aj tieto filtre v roznych kvalitativnych stupnoch.
Zdravím vás, dnes som si prezeral polarizačné filtre na webe, konkrétne s priemerom 67mm. Našiel som polarizak Hoya Polarizer cirkular 67mm Slim (pre super širokouhlé objektívy - môj prípad) Vraj to má takýto efekt viď. obrázok. Aký máte na tento filter názor?
Zdravím vás, dnes som si prezeral polarizačné filtre na webe, konkrétne s priemerom 67mm. Našiel som polarizak Hoya Polarizer cirkular 67mm Slim (pre super širokouhlé objektívy - môj prípad) Vraj to má takýto efekt viď. obrázok. Aký máte na tento filter názor?
mal som ho, ale myslim ze z tej najvyssej triedy. Hoya to tam ma take dost neprehladne oznacene.
Ja odporucam CPL kvalitny. Ak ma rovnaky zavit ako viacero objektivov tak v podstate je to podarena investicia. Preto ma vzdy potesi okrem rozsahu ohnisk i ich rovnaky zavit pre pouzitie CPL
lacný polarizačný filter
FOMEI DIGITAL FILTER 67mm C-PL MC-WDG. Máte s týmito filtrami nejaké skúsenosti?
(počul som, že patria k tej vyššej strednej triede?).
Alebo mi viete poradiť ekvivalent?
ďakujem
A myslím, že Fomei sú česy.. takže asi z číny by to nemalo byť :)
Nemáte skúsenosť z touto značkou filtrou?
A dakujem, zoberiem teda UV filter.
...osobne by som šiel v tomto prípade do kompromisu ....HOYA (KENKO,DIFOX):)...
...v menších priemeroch kľudne marumi...
...s fomei ale skúsenosti nemám žiadne....možno to nie je taktiež zlou voľbou...
Ja odporucam CPL kvalitny. Ak ma rovnaky zavit ako viacero objektivov tak v podstate je to podarena investicia. Preto ma vzdy potesi okrem rozsahu ohnisk i ich rovnaky zavit pre pouzitie CPL
cirkularny polarizacny filter
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa