Fórum » O TECHNIKE

lacný polarizačný filter

Noro74
2009-05-11 21:07:50+02
zdravím, potrebujem pre setový objektív SONY DT1870 polarizačný filter. Neni som schopný vrážat do toho tisíce tak zvažujem lacné riešenia. Viete poradiť či to má zmysel? našiel som : http://www.photonet.sk/shop/filtre-kood/cirkularny-polarizacny-filter-kood-cpl-55mm/p_1906.html http://www.megafoto.sk/Fomei/55-mm-cirkularny-polarizacny-filter Myslíte že sú pre začiatočníka použitelné? Dík

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-05-11 21:12:00+02
V pohode, na taky objektiv stacia. Ked si kupis poriadny objektiv, aj tak bude mat vacsi priemer a tam uz investujes aj do poriadneho filtra.

maRmaRko
2009-05-12 08:42:14+02
príspevok od: Karol Srnec
V pohode, na taky objektiv stacia. Ked si kupis poriadny objektiv, aj tak bude mat vacsi priemer a tam uz investujes aj do poriadneho filtra.
Zdravím. Ja zvažujem tiež o kúpe filtra fomei a to konkrétne
FOMEI DIGITAL FILTER 67mm C-PL MC-WDG. Máte s týmito filtrami nejaké skúsenosti?
(počul som, že patria k tej vyššej strednej triede?).
Alebo mi viete poradiť ekvivalent?
ďakujem

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-05-12 08:49:08+02
Ak ma viacnasobnu antireflexnu upravu, tak v pohode. Plati to vlastne na vsetky filtre, akurat by som neskusal vyslovene nezname cinske znacky.

maRmaRko
2009-05-12 09:06:53+02
Ak ma viacnasobnu antireflexnu upravu, tak v pohode. Plati to vlastne na vsetky filtre, akurat by som neskusal vyslovene nezname cinske znacky.
No mal by mať:Slouží k odblokování odrazů od vody, okenních skel. Zároveň reprodukují sytější modř oblohy a jasnou bílou barvu oblaků. Maximalizuje výkonnost objektivu, takže výsledné snímky jsou kontrastnější než bez použití filtru. Tenký rámeček umožňuje použití i pro širokoúhlé objektivy a široká ohniska zoom objektivů. Povrch skla je opatřen potahem kategorie multicoating (MC.
A myslím, že Fomei sú česy.. takže asi z číny by to nemalo byť :)
Nemáte skúsenosť z touto značkou filtrou?

maRmaRko
2009-05-12 09:08:59+02
A ešte otázočka.. filter typu :DHG-67mm Lens Protect MARUMI ako ochrana objektívu??

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-05-12 09:20:29+02
O kriteriach pri vybere filtrov som pisal vo fotoskole. Kedysi som produkty Fomei predaval, ale nie filtre. V sortimente sme mali Hamu, Hoyu a B+W. Inac nie je rozhodujuce len to, ake je sklo a jeho uprava. Dolazita je aj kvlaita obrucky, aby sa po par pouzitiach nerozpadla. Inac produkty Fomei mozno najst na e-bay pod roznymi cinskimi znackami, takze tazko povedat, co je Made in China a co Made in Czech republic.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-05-12 09:21:35+02
príspevok od: maRmaRko
A ešte otázočka.. filter typu :DHG-67mm Lens Protect MARUMI ako ochrana objektívu??
Lepsie je zobraz UV ako protector, cena podobna, ale naviac eliminuje UV.

maRmaRko
2009-05-12 09:24:10+02
O kriteriach pri vybere filtrov som pisal vo fotoskole. Kedysi som produkty Fomei predaval, ale nie filtre. V sortimente sme mali Hamu, Hoyu a B+W. Inac nie je rozhodujuce len to, ake je sklo a jeho uprava. Dolazita je aj kvlaita obrucky, aby sa po par pouzitiach nerozpadla. Inac produkty Fomei mozno najst na e-bay pod roznymi cinskimi znackami, takze tazko povedat, co je Made in China a co Made in Czech republic.
Hm, to je pravda.. (ano fotoškolu som čítal) Predpokladám, že ale Fomei bude asi lepšie ako hama..?? A filtre značky MARUMI?
A dakujem, zoberiem teda UV filter.

Duny
2009-05-12 15:13:17+02
Marumi su dobre filtre. Mal som UV Marumi. V protisvetle bez problemov. Mal som tento http://eshop.fomei.com/cz/produkt/dhg-67mm-lens-protect-marumi/ Tak isto ako aj ine znacky su aj tieto filtre v roznych kvalitativnych stupnoch.

Noel
2009-05-13 12:28:13+02
Mam filtre od firmy FOMEI C-PL MC-WDG a su uplne super... priemer 58 a 52mm

p3eek
2009-05-13 14:13:57+02
a co moze byt lepsie ist do nizsej triedy drahsej znacky? napr B+W alebo vyzsej triedy lacnejsiej znacky napr fomei?

beholder
2009-05-13 20:38:30+02
príspevok od: p3eek
a co moze byt lepsie ist do nizsej triedy drahsej znacky? napr B+W alebo vyzsej triedy lacnejsiej znacky napr fomei?
...cenovo sa to ani tak nevyrovná:)...B+W je proste iná kategória,čo sa kvality,tak aj ceny týka...

...osobne by som šiel v tomto prípade do kompromisu ....HOYA (KENKO,DIFOX):)...

...v menších priemeroch kľudne marumi...

...s fomei ale skúsenosti nemám žiadne....možno to nie je taktiež zlou voľbou...

FilipMino
2009-05-13 22:12:23+02
Zdravím vás, dnes som si prezeral polarizačné filtre na webe, konkrétne s priemerom 67mm. Našiel som polarizak Hoya Polarizer cirkular 67mm Slim (pre super širokouhlé objektívy - môj prípad) Vraj to má takýto efekt viď. obrázok. Aký máte na tento filter názor?

kralik_j
2009-05-13 22:23:55+02
príspevok od: FilipMino
Zdravím vás, dnes som si prezeral polarizačné filtre na webe, konkrétne s priemerom 67mm. Našiel som polarizak Hoya Polarizer cirkular 67mm Slim (pre super širokouhlé objektívy - môj prípad) Vraj to má takýto efekt viď. obrázok. Aký máte na tento filter názor?
mal som ho, ale myslim ze z tej najvyssej triedy. Hoya to tam ma take dost neprehladne oznacene.
Ja odporucam CPL kvalitny. Ak ma rovnaky zavit ako viacero objektivov tak v podstate je to podarena investicia. Preto ma vzdy potesi okrem rozsahu ohnisk i ich rovnaky zavit pre pouzitie CPL

FilipMino
2009-05-13 22:29:54+02
sorry, do filtrov sa až trak nevyznám, môžeš mi vysvetliť čo znamená to CPL

kralik_j
2009-05-13 22:33:15+02

cirkularny polarizacny filter

xerion
2009-05-13 22:33:55+02
CPL je skratka pre cirkulačný polarizačný filter. potom je ešte lineárny

FilipMino
2009-05-13 22:41:34+02
príspevok od: xerion
CPL je skratka pre cirkulačný polarizačný filter. potom je ešte lineárny
a aký je medzi týmito filtrami rozdiel?

TermiT
2009-05-13 23:14:22+02
príspevok od: FilipMino
a aký je medzi týmito filtrami rozdiel?
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/fotograficke-filtre/UV-a-polarizacne-filtre/

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()